Saltar al contenido

Espanjan 10 vaarallisinta tietä. Ajeletko jonkun niistä?

30 de julio de 2021

Me kaikki joskus huomaamme, että joillakin osilla on vaarallisimmat tiet. Näiden henkilökohtaisten tuntemusten lisäksi (hyvin usein oikein) liikenteen pääosasto (DGT) tekee yhteistyötä erilaisten riippumattomat elimet (mukaan lukien autoiluseurat kuten RACE ja RACC) tunnistaa objektiivisesti osiot ristiriitaisempi kansallisen tieverkon. Tutkimus, jossa otetaan huomioon sellaisia ​​tekijöitä kuin kuolemaan johtaneiden ja vakavien onnettomuuksien määrä, jakson pituus, tien tyyppi ja liikenteen intensiteetti.

Analysoimalla kaikki nämä parametrit, yhteensä 97 riskialtista reittiä, minkä 18 on erittäin runsas kastelu, niin sanotut mustat pisteet. Ne kaikki yhdistyvät 3 506 kilometriä / vaarallisempia teitä, huomattavan matkan, vaikka sitä onkin pienennetty 22% suhteessa ensimmäiseen tämän tyylin tutkimukseen, joka tehtiin vuonna 2002.

Yksittäinen kolme itsenäistä yhteisöä puuttuu ainakin yksi seuraavista riskipisteistä: Murcia, Navarra ja Baskimaa. Vastakkaisella puolella on eniten vaarallisia osuuksia Asturiassa, Kataloniassa ja Galiciassa. Millainen on tällaisen sitoutuneen tien tyypillinen profiili? Yksi kaksoismerkitys, risteyksillä sen tasolla ja a liikenteen tiheys ei liian korkea, alle 10 000 ajoneuvoa päivässä. Eli tyypillinen pieni tie, tien pinnan ollessa huono ja nopeus voi olla suuri kuin sujuvaa liikennettä.

Lähettäjä kolmatta kertaa peräkkäin Espanjan vaarallisimman alueen sijainti toistetaan. Se sijaitsee N-320 Casar de Talamancan (Guadalajara) ja risteyksen M-103 välillä Algete (Madrid) välillä. Ne ovat vähän enemmän kuin 11 kilometriä mutta ne tapahtuivat vuosina 2012–2014 kymmenen vakavaa onnettomuutta, kuusi pyöräilijää, joiden saldo on kaksi kuolemantapausta ja kaksitoista vakavasti loukkaantunutta.

kymmenen tietä vaarallisempi ja maan suurimmat onnettomuusluvut ovat Badajozin, Granadan, Almerian, Lugon, Ourensen, Gironan, Asturian, A Coruñan, Huescan, Madridin, Segovian, Guadalajaran ja Jaénin maakunnissa.

Oliko tästä viestistä apua?