Saltar al contenido

Kolmipyöräiset: harvinaisimpien skootterien edut ja haitat

22 de agosto de 2021
Kolmipyoraiset harvinaisimpien skootterien edut ja haitat

B -ajokortin yhteensopivuus enintään 125 cc: n moottoripyörien kanssa (edellyttäen, että ajokortti on vähintään kolme vuotta vanha) mahdollisti vuonna 2004 yleisen harppauksen kahdelle pyörälle. Monia kuljettajia on sittemmin kannustettu, ja he ovat yleensä valinneet edulliset skootterit ja sopii kaupunkireiteille.

Monet heistä kohtasivat kuitenkin myös markkinoille pääsyn esteen a priori saattaa tuntua yksinkertaiselta ilman aiempaa kokemusta tai koulutusta moottoripyörän ohjaustankoon nouseminen ei ole aina helppoa.

Tämä on loogista, koska se on paljon paljastuneempi kuin autossa, avuttomuuden tunne on suurempi ja ajaminen on vaarallisempaa, esimerkiksi ajoneuvon vakautta ja tarvetta hallita liikkeitä, kuten kaarreajo.

Tässä tilanteessa, jossa potentiaaliset markkinat ovat käyttämättömät, noin 15 vuotta sitten, Piaggio teki ehdotuksen tavallisesta, omaperäisestä ja tuolloin kritisoidusta, mutta esitti kaavan, joka pitkällä aikavälillä on vahvistettu menestykseksi: kolmipyöräiset moottoripyörät.

Uusi käsite

Idea oli yksinkertainen: aseta toinen pyörä etuakseliin. Tällä tavalla muodostuu kaksikko, joka kallistuu samanaikaisesti, mikä lisää huomattavasti moottoripyörän vakautta ja välittää suurempaa turvallisuutta kuka on valvonnassa. Tämä helpottaa siirtymistä auton ja pyörän välillä aloittelijoille. Lisäksi näissä malleissa on yleensä järjestelmä, joka lukitsee etuakselin ja saa moottoripyörän seisomaan itsestään.

Vaikka kolmipyöräisillä moottoripyörillä on näitä etuja perinteiseen skootteriin verrattuna, niillä on myös tiettyjä haittoja. Ensimmäinen on se, että pääsääntöisesti ne ovat kalliimpia kuin kaksipyöräinen malli, jonka iskutilavuus ja teho ovat vastaavat. Toinen on, että heillä on ylin paino, siis samalle moottorille sen hyödyt ovat huonompia ja sen kulutus on suurempi. Tämä lisää kolmanneksen haitoista, koska tilavuutensa ja painonsa vuoksi ne ovat vähemmän ketteriä kuin perinteiset skootterit.

Neljäs ongelma on se, Kolmipyöräiset eivät ole laillisesti moottoripyöriä, mutta kolmipyörät.

Peugeot -metropoli

Peugeot -metropoli

Ne eivät ole moottoripyöriä, ne ovat kolmipyöriä

Poikkeuksia on, mutta pääsääntöisesti kolmipyöräiset mallit kuuluvat luokka L5e, Yksi kolmipyörät, jotain, jonka on täytettävä tietyt vaatimukset, kuten etuakselin leveys vähintään 46 senttimetriä, jarrupoljin, joka vaikuttaa molempiin akseleihin, seisontajarru ja korin ulkonevat suuntavilkut. Tässä on omat hyvät ja huonot puolensa.

Etuista erottuu eniten se, että B -ajokortilla, autokortilla, Kaikilla sylinteritilavuuksilla varustettuja kolmipyöriä voidaan ajaa ajokortin iästä riippumatta. Tämä mahdollistaa tehokkaamman mekaniikan valinnan, joka kompensoi rakenteen lisäpainon ja antaa sille riittävän suorituskyvyn.

Negatiivisista kohdista erottuu se seikka, että koska ne eivät ole teknisesti moottoripyöriä, ne eivät voi kiertää bussikaistalla tai pysäköi erityisillä kaksipyöräisten pysäköintialueilla. Käytännössä käyttäjät käyttäytyvät kuin voisivat, mutta on tärkeää huomauttaa, että lain mukaan liikenneviranomainen voi rangaista näistä käytännöistä.

Qooder QV3

Qooder QV3

Yhä laajempi tarjonta

Lähes kolmen vuosikymmenen kehityksen jälkeen markkinarako on olemassa ja monet skootterivalmistajat ovat lisänneet valikoimaansa ainakin yhden kolmipyöräisen mallin yhä laajempi tarjonta iskutilavuus 300-500 cc.

Pioneeri, Piaggio MP3, Se on edelleen yksi vertailuarvoista, ja se on saatavana 300-, 350- ja 500 -kuutioisina versioina, joista jälkimmäisessä on 44,2 hv: n moottori. Sen valikoima alkaa 6599 eurosta.

Yamaha Tricity on yksi mielenkiintoisista vaihtoehdoista aloittaa maailmassa, koska se tarjotaan 125 cm3: n moottoripyöräksi hyväksytyksi (B -lisenssin on siis oltava kolme vuotta vanha). Se maksaa 3999 euroa ja asentaa pienen 12 hevosvoiman moottorin. On kuitenkin myös 300 -variantti (8099 euroa), jolla on samanlainen mutta suurempi muotoilu ja jota tukee 26 CV -lohko, joka liikuttaa sitä paljon helpommin.

Qooder QV3 (6299 euroa) myydään vain 346 cc: n moottorilla ja 29 hv: n teholla. Toinen suosittu malli on Peugeot Metropolis 400 (alkaen 8895 eurosta), jonka moottori tuottaa 35,6 hv ja 38,1 Nm suurimman vääntömomentin.

Yamaha Niken: harvinainen lintu

Lähes kaikki kolmipyöräiset ovat skoottereita, mutta neljä vuotta sitten Yamaha päätti muuttaa konseptin soveltamalla muotoa urheilullinen malli. Tuloksena oli Yamaha Niken (16 349 euroa), jolla ei ole suoraa kilpailijaa.

Sen muotoilu on todella silmiinpistävää terävän etukasvosuojan ansiosta ja se erottuu muista kolmipyöräisistä moottoripyöristä eri ajoasennolla, mikä pakottaa ratsastajan ottamaan mukavamman asennon. Hyökkäyksestä. Siinä on hybriditeräs- ja alumiinirunko, se voi kallistaa jopa 45 astetta ja kiinnittää tehokkaasti 115 hv moottori ja 847cc.

Yamaha niken

Yamaha niken

Yksi askel pidemmälle: neljä pyörää

Segmentti kasvaa siihen pisteeseen, että niitä on jo saatavilla jopa nelipyöräiset mallit, kuten Qooder. Tämä lisää takapyörään toisen pyörän, mikä lisää turvallisuutta ja vakautta. Loogisesti se merkitsee myös ylimääräistä painoa, joka vaikuttaa sen ketteryyteen, minkä vuoksi sitä markkinoidaan keskitehoisella moottorilla (32,5 CV). Sen voi ostaa 9 999 eurolla.

Qooder

Oliko tästä viestistä apua?