Saltar al contenido

Aktiivinen ja passiivinen turvallisuus: erot ja tekijät, jotka muodostavat sen

5 de agosto de 2021
Aktiivinen ja passiivinen turvallisuus erot ja tekijat jotka muodostavat sen

1980 -luvulta lähtien turvavyön käyttö etuistuimilla tuli pakolliseksi yksityisautoille, teknologinen kilpailu on myös vallannut turvajärjestelmät, jotka ovat kehittyneet dramaattisesti kahden viime vuosikymmenen aikana.

Kansainvälinen lainsäädäntö kiristyy tässä suhteessa yhä tiukemmaksi ja pakottaa valmistajat sisällyttämään ajoneuvoihinsa yhä enemmän passiivisia ja aktiivisia turvaelementtejä. Mutta, Mitä eroja näiden kahden rinteen välillä on ja mitkä järjestelmät ne muodostavat?

Aktiivinen turvallisuus

Nämä toimenpiteet auttavat välttämään onnettomuuksia joko parantamalla ajoneuvon vakautta tai tehokkuutta.

Tauot

Ei ole epäilystäkään siitä, että yksi kuljettajan tärkeimmistä liittolaisista vaarallisen tilanteen välttämisessä on jarrujärjestelmä, jonka avulla voit hidastaa tai pysäyttää kokonaan tarvittaessa tai suositeltavasti.

 • Mikä on ABS -järjestelmä ja miten se toimii?

Vuosien mittaan elementtejä, kuten levyjarrut tai ABS -järjestelmä ovat antaneet tämän järjestelmän kehittyä ja tulla yhä tehokkaammaksi minimoiden jarrutusmatkan tai ajoneuvon epävakauden, kun sitä tehdään kaikentyyppisillä pinnoilla. Myös muut järjestelmät, kuten hätäjarrutus (manuaalinen tai automaattinen), parantavat turvallisuutta.

Suunta

Toinen olennainen elementti on ohjaus, jonka avulla kuljettaja voi kiertää tiellä ja välttää esteitä, jotka voivat jossain vaiheessa olla tiellä. Järjestelmät kuten ohjaustehostin Ne olivat tuolloin vallankumous, ja nykyään kaikissa sarjan ajoneuvoissa on se, jopa käyttämällä sähköistä apua ja vaihtelevaa kovuutta ajoneuvon nopeudesta riippuen.

Jousitus

Olennaista auton pitämiseksi vakaana ja pystyäkseen saavuttamaan suurempia nopeuksia turvallisesti kaikenlaisessa maastossa. Tämä runko ylläpitää myös ajoneuvon hallintaa ja mukavuutta iskunvaimentimien, vakaajapalkkien tai jousien avulla.

 • Autojemme jousitus (I): analyysi ja esittely
 • Autojemme jousitus (II): eniten käytetyt järjestelmät
 • Autojemme jousitus (III): hydropneumaattinen jousitus
 • Autojemme jousitus (IV): älykäs jousitus

Renkaat

Ainoa elementti, joka yhdistää ajoneuvon tielle, on pyörä. Ja osana sitä rengas on tärkein elementti, koska sen on kestettävä maaston epätasaisuudet voimakkaammin sekä tarjoavat tarvittavan otteen tai tyhjennä mahdollisimman paljon vettä, kun kosketuspinta on märkä.

 • Kuinka kauan renkaiden pitäisi kestää?

Renkaat säteittäinen olivat tuolloin löytö ja nykyään renkaiden kaltaiset tekniikat putketon (ilman kameraa) tai runflat ne ovat trendi, jota seurata. Tähän osaan voidaan sisällyttää myös rengaspaineen säätöjärjestelmiä, jotka ovat yleistymässä sarja -ajoneuvoissa.

Valaistus

Valaistus on toinen tärkeä turvallisuustekijä etenkin yöllä tai heikossa näkyvyydessä. Kaukovalojen, suuntavalojen tai sumuvalojen käyttö on välttämätöntä, jotta voit ajaa turvallisesti ja vastuullisesti, mutta vuosien varrella valmistajat ovat parantaneet valaistusjärjestelmiä tekniikan avulla halogeeni, ksenoni, LED tai adaptiivinen, muun muassa. Vähintään yhtä tärkeitä ovat päiväajovalot, joiden arvioidaan vähentäneen kuolemantapauksia 5–23%.

Elektroniset vakautusjärjestelmät

Tässä osassa käymme akronyymien maailmankaikkeuteen, jossa on lukuisia viime vuosina kehitettyjä järjestelmiä. Tunnetuimpia ovat ESP (Elektroninen vakausohjelma) ja POISTU (Electronic Stability Control), mutta viittaamme myös DSC (Dynamic Stability Control), tekijä DSTC (Dynaaminen vakaus ja luistonesto) tai VSA (Vehicle Stability Assist), mm.

Pohjimmiltaan nämä järjestelmät valvovat jokaisen pyörän nopeutta sekä ohjauspyörän ja kaasupolkimen asentoa määrittääkseen, onko jonain hetkellä tarpeen toimia ajoneuvon tasapainottamiseksi ja estää kuljettajaa menettämästä hallintaa se.

Muut järjestelmät

Elektroniikka hallitsee nykyään ajoneuvoja, ja se on johtanut valmistajia kehittämään muita aktiivisia turvajärjestelmiä, jotka yrittävät minimoida häiriöt, jotka jokaisella kuljettajalla on jossain elämänsä vaiheessa.

Varoitukset käyttäjältä tahaton kaistanvaihto, ajoneuvon läheisyys tai lepotila ovat vain muutamia esimerkkejä tämän tyyppisestä tekniikasta. Toiset, kuten älykäs nopeuden sopeutumisjärjestelmä signaalin seuranta tai GPS -ohjaus, myös alkavat olla yhä useammin ajoneuvoissamme.

Passiivinen turvallisuus

Se yhdistää elementit, jotka ovat merkityksellisiä onnettomuuden sattuessa, ja pyrkii siten minimoimaan mahdolliset vammat, joita kuljettaja ja hänen seuralaisensa voivat kärsiä.

Ensimmäiset elementit, jotka tulevat peliin törmäyksen aikana, ovat runko ja runko, joiden on oltava riittävän vahvoja suojaamaan ohjaamoa ilman muodonmuutoksia, mutta myös riittävän epämuodostuvia imevät eniten energiaa mahdollista, mikä vähentää jäsenten kehoon kohdistuvaa stressiä. Tämä on yksi syy siihen, miksi nykypäivän autot vaurioituvat helposti, koska matkustajan koskemattomuus on etusijalla koneeseen verrattuna.

Lisäksi muita olennaisia ​​passiivisia järjestelmiä ovat seuraavat:

Turvavyö: estää hitauden muuttamasta meitä kojelaudan toiseksi osaksi tai heijastamasta meitä ulos ajoneuvosta. Nykyään valoisat ja akustiset hälytykset, jotka muistuttavat meitä siitä, ettemme käytä niitä, ovat osa elämäämme.

1628178372 578 Aktiivinen ja passiivinen turvallisuus erot ja tekijat jotka muodostavat sen

Niskatuki: välttämätön välttääksesi tai minimoidaksesi iskujen takapotkut sekä paljon vakavammat tai jopa kuolemaan johtavat vammat.

Turvatyynyt: yhdessä turvavöiden kanssa ne estävät vammoja, jotka johtuvat ohjauspyörää tai muita matkustamon osia koskevasta iskusta.

Kiteet: Nykytekniikka mahdollistaa sen, ettei se rikkoutuessaan hajoa tuhansiksi paloiksi, säilyttäen eheytensä ja minimoiden mahdollisuuden leikata tai vahingoittaa matkustajia.

Lasten turvajärjestelmät: varustettu ajoneuvon turvalaitteilla sekä sivusuojilla ja turvavyöllä pienille lapsille, joten ne voivat matkustaa pienempiin mittoihinsa sopivassa ympäristössä. Lisäksi ISOFIX -kiinnitysjärjestelmä on ollut pakollinen Euroopan unionin ajoneuvoissa vuodesta 2011.

Muotoileva ohjauspylväs ja polkimet: Onnettomuuden sattuessa sen muodonmuutos minimoi pääasiassa jalkojen ja vatsan törmäysvammat.

 • Mikä on ja miten eCall -järjestelmä toimii?

Jalankulkijoiden suojelu: törmäyksen sattuessa nämä järjestelmät pyrkivät minimoimaan jalankulkijoille aiheutuvat vammat ja parantamaan ajoneuvon matkustajan turvallisuutta.

eCall: se on integroitu puhelin, joka hälyttää 112 onnettomuuden sattuessa ja ilmoittaa onnettomuuspaikasta.

Liikenneturvallisuusjärjestelmät

Kuljettaja ja ajoneuvo ovat yhtä tärkeitä kuin tien kunto, joka voi transsendenttisesti määrittää odottamattoman tapahtuman tai virheen seurauksen. Siksi on myös kätevää erottaa eri turvajärjestelmät toisiinsa:

Omaisuus: tien muodonmuutosten ja vikojen poistaminen, merkinanto ja valaistus, asfaltti, jolla on hyvä tarttuvuus ja kuivatus, ääniraidat.

Passiiviset: kaksinkertaiset suojaesteet reunoilla (biondat), seinät ja muut iskua vaimentavat elementit, lisäjarrutusvyöhykkeet

On arvioitu, että …

 • ESP ratkaisee 80% vaarallisista tilanteista.
 • Ajonvakautus se voi pelastaa 10 000 hengen vuodessa.
 • turvavyöt estää 12 000 kuolemaa vuosittain.
 • turvatyynyt pelastaa 1200 ihmisen hengen vuodessa.
 • Tapauksessa törmäys, matkustaja saa voiman, joka vastaa 3000-4000 kg. 20 kg painava lapsi, jos hänellä ei ole turvalaitetta, osuisi tuulilasiin 500 kg: n voimalla. jos auton nopeus on 50 km / h.

Oliko tästä viestistä apua?