Saltar al contenido

Hyötyajoneuvo: erot kevyen ja mukautuvan sekoituksen välillä

8 de agosto de 2021
Hyotyajoneuvo erot kevyen ja mukautuvan sekoituksen valilla

Tiet ovat täynnä autoja, kuorma -autot ja julkisen liikenteen ajoneuvot, mutta myös erilaiset hyötyajoneuvot, jotka kulkevat lähettiläiden, sähköasentajien tai putkimiesten mukana monien muiden ammattien joukossa.

Mutta monissa tapauksissa työhön tarkoitettu ajoneuvo toimii myös perheautona, varsinkin itsenäisten ammatinharjoittajien tapauksessa. Tässä tapauksessa on tärkeää tietää eri tyyppien väliset erot liikenteen pääosaston (DGT) silmissä, koska ne vaikuttavat niiden luokituksesta, käytöstä ja niitä säätelevistä liikennesäännöistä riippuen.

Mikä on kaupallinen tai teollinen ajoneuvo?

Ne määritellään moottoriajoneuvoiksi yhdessä hinaavien kanssa (perävaunut ja puoliperävaunut) – tarkoitettu tavaroiden tai ihmisten maantiekuljetuksiin. Kuorma -autot, maantiejunat, nivelautot, linja -autot ja erikoisajoneuvot ovat osa tällaista ajoneuvoa.

Kevyt hyötyajoneuvo ja mukautuva sekoitus

Markkinoilta löydämme lukuisia pakettiautoja, jotka on tarkoitettu tavaroiden kuljettamiseen, mutta joissa on sekamuoto, joka kykenee kuljettamaan ihmisiä lisäämällä istuinrivejä.

Ajoneuvon alajako kevyt mainos viittaa luokan N1 ajoneuvoihin, termi on tarkoitettu niille, jotka kuljettavat tavaroita, joiden suurin sallittu massa (MMA) on 3500 kg. Tämän tyyppisessä ajoneuvossa on vain yksi istuinrivi kuljettajalle ja yhdelle tai kahdelle seuralaiselle, mutta takalaatikko on auki ja sallii vain tavaroiden kuljetuksen.

1628408409 507 Hyotyajoneuvo erot kevyen ja mukautuvan sekoituksen valilla

On kuitenkin toinenkin vaihtoehto, joka on sekoitettavissa mukautuvaksi, joka määritellään henkilöautoksi, joka on erityisesti suunniteltu tavaroiden ja ihmisten kuljettamiseen samanaikaisesti tai ei, enintään yhdeksän kuljettajan kanssa. Tämän tyyppisessä ajoneuvossa voit vaihtaa tavaratilan istuimeksi, mikä on kielletty kevyissä kaupoissa tai matkailussa.

Voidaan luokitella adaptiiviseksi seka -ajoneuvoksi ulkokorkeuden on oltava suurempi kuin 180 cm, joka on joka tapauksessa poissuljettu maastoajoneuvoista. Lisäksi omistajan on oltava itsenäinen ammatinharjoittaja tai yritys ja siten oltava mukana taloudellisessa toiminnassa. Teknisen tarkastuksen kortissa on oltava koodi 31 (matkailu).

Adaptiivisen sekoituksen edut ja haitat

Ajoneuvomme luokituksesta riippuen meillä on joukko erilaisia ​​sääntöjä, kun ohitamme ITV: n, ajamme tiellä tai maksamme veroja. Tärkeimmät edut ovat seuraavat:

  • Pienempi rekisteröintivero päästöjen perusteella.
  • Alv -vähennys 50–100%, jos sen käyttö on täysin ammattimaista.
  • Kuten henkilöautojen tapauksessa, 4%: n alennetun arvonlisäveron soveltaminen, jos liikuntarajoite on osoitettu, sekä ajoneuvon ostossa että sen mukauttamisessa. Tässä tapauksessa myös rekisteröinti- ja kiertovero on vapautettu.
  • Mahdollisuus siirtyä matkailuun neljän vuoden kuluttua, jos valmistaja on hyväksynyt kyseisen mallin.
  • Mekaanisten vetoautojen vero jopa 35% halvempia.

Haitat

  • Suurin nopeus pienempi kuin henkilöautojen: 100 km / h moottoritiellä, 90 km / h sivutiellä.
  • Ensimmäinen ITV -tarkastus kahden vuoden jälkeen. Tämän jälkeen 2–6 vuoden välein, joka vuosi 6–10 vuoden välein, sen jälkeen 6 kuukauden välein.
  • Käännettävän tai korkean käyttöasteen kaistan käyttö on kielletty, paitsi jälkimmäisessä tapauksessa päästötöntä kaistaa.

Oliko tästä viestistä apua?