BMW M4 on yksi kaikkien urheilufanien halutuimmista autoista, mutta jos siihen lisätään myyttinen lyhenne CSL, siitä tulee unelma, jonka harva voi toteuttaa. BMW on juuri esitellyt uusi BMW M4 CSL, äärimmäinen versio joiden tuotanto rajoittuu vain 1000 yksikköä.

Tämä painos on peräisin M4 Competitionista, vaikka sen lähestymistapa onkin paljon radikaalimpi. Se on käytännössä kilpailuun valmisteltu auto, joka sisältää M4 GT3:n ratkaisut, mutta jossa on juuri oikeat tekniset ominaisuudet. hyväksytty yleisille teille.

BMW M4 CSL: tehokkaampi ja kevyempi

BMW M4 CSL drift

Moottorista alkaen uusi BMW M4 CSL käyttää samaa lohkoa kuusi sylinteriä rivissä ja 3 litraa kahdella turbolla. Se on kuitenkin puristettu korkeamman puhalluspaineen perusteella suorituskyvyn saavuttamiseksi 550 hv 6 250 rpm vääntömomentilla 650 Nm. Muistamme, että «normaali» M4 kehittää 510 hv.

Tässä tapauksessa suorituskyky paranee a 0-100 3,7 sekunnissa ja 0-200 10,7. Huippunopeus puolestaan ​​nousee 307 km/h asti. Samaan aikaan se käyttää edelleen ZF 8-vaihteista automaattivaihteistoa, mutta muista, että tämä CSL on saatavana vain takavetoinen (Nelivetoiseen xDrive-järjestelmään ei ole vaihtoehtoa, kuten M4-kilpailussa).

BMW M4 CSL istuimet

Ei vähemmän merkittävää 100 kilon painonsäästö, kiitos takaistuinten, hiilikuituisen etuistuinten, hiilikuituisen konepellin ja tavaratilan, hiilikeraamisten M-jarrujen, erikoiskevytmetallivanteiden ja mallikohtaisen äänieristyksen ultrakevyillä materiaaleilla. Hänen painonsa on 1700 kiloa.

Lisäksi myös rakenteellista jäykkyyttä on lisätty ajoneuvoa. Tässä suhteessa moottoritilan alumiinivahvistus erottuu edukseen, kuten näkyy joissakin tämän artikkelin mukana olevissa kuvissa.

Tiukemmin säädettävä mukautuva jousitus

BMW M4 CSL dynaaminen

Samaan aikaan BMW M4 CSL jatkaa vetoa a mukautuva jousitus M, mutta äärimmäisemmällä kokoonpanolla. Se muun muassa alentaa rungon korkeutta 8 mm verrattuna M4 Competitioniin. Tämä jousitus, jossa on jousia, iskunvaimentimia, tukitankoja ja erityisiä kiinnikkeitä, on varustettu uusi ohjauksen suuntausasetussuuremmalla negatiivisella laskulla.

Toisaalta CSL:n mukana tulee a M-luistonesto jopa 10 tasolle Konfiguraatiosta. Näin lentäjä voi säätää, kuinka paljon hän haluaa elektroniikan olevan anteeksiantavaa. Saksalainen tuotemerkki sanoo nimenomaan, että «mahdollistaa hallitun ajautumisen tasojen 1 ja 5 välillä. Tasot 6 – 10 maksimoivat pidon ottaen huomioon sekä radan pinnan olosuhteet että rengaslämpötilan”.

Omituisuutena BMW M4 CSL on merkitty sarjatuotetulla BMW Groupin autolla Nürburgring Nordschleifellä koskaan saavutettu paras kierrosaika: 7:15.677 radan 20,6 kilometrin vertailutesteille omistetussa osassa ja 7:20,207 koko 20,8 km:n kierrokselle.

Galleria BMW M4 CSL

Lähde – BMW