Saltar al contenido

Diesel- ja bensiinisuodatin: mikä se on, toiminta ja vaihto

1 de agosto de 2021
Diesel ja bensiinisuodatin mika se on toiminta ja vaihto

Polttoainesuodattimilla on erilaisia ​​tehtäviä riippuen siitä, onko ne asennettu bensiinimoottoriin vai dieselmoottoriin. Joka tapauksessa päätavoite on kummassakin tapauksessa vapauttaa ruiskutuspiiri, painepumppu, suuttimet ja syöttöpiiri epäpuhtauksista ja jäämistä, jotka voivat estää tai vahingoittaa niitä.

Kun menemme hieman syvemmälle, meidän on huomautettava, että bensiinisuodattimen tapauksessa tehtävä on pohjimmiltaan jo mainittu, kun taas diesel -suodatin pyrkii poistaa kosteuden ja estää korroosiota moottorissa olevista metallielementeistä. Siksi on selvää, että molemmat ovat elintärkeitä moottorin moitteettoman toiminnan kannalta ja sen kulumisen estämiseksi, jotta se ei kiihdy ja aiheuta ennenaikaisia ​​rikkoutumisia.

Tukos polttoainesuodattimessa

Vaikka joissakin bensiinikäyttöisissä ajoneuvoissa näemme edelleen tavanomaisen suodattimen, joka sijaitsee ontelossa, joka koostuu polttoaineen ulostulosta ja tuloaukosta, tällä hetkellä yleisin on se, joka sisältää oman vesitiiviin tilan.

Tämän suodatinelementin tukkeutumisen syy on yleensä läsnäolo kiinteitä elementtejä polttoaineessaJoko tämän koostumuksen tai huoltoasemien tai oman ajoneuvomme kerrostumissa olevien jäämien avulla.

 • Mikä on öljynsuodatin? Erityisominaisuudet ja huolto

Paras tapa estää suodattimen tukkeutuminen perustuu kolmeen päätoimintoon:

 • Ei kiire polttoainesäiliöön välttäen mahdollisimman pitkälle varantoa.
 • Älä tankkaa huoltoasemalla, jossa säiliöautot täyttävät tai ovat juuri täyttäneet säiliöitä.
 • Saavuttaa huolellisesti ajoneuvomme huolto -ohjelmasta.

Jos kaikesta huolimatta polttoainesuodatin päätyy tukkeutumaan, huomaamme, että paine on alhainen tai epäsäännöllinen ja huomaamme voiman menetyksen suurilla kierroksilla, nykäyksillä tai huomattavilla muutoksilla kulutuksessa. Auto voi jopa pysähtyä alhaisilla kierroksilla. Jos haluat tarkistaa, liittyykö ongelma todella suodattimeen, voimme puhaltaa suodattimen toiselle puolelle ja tarkistaa toiselle puolelle kulkevan määrän.

Kuinka kauan polttoainesuodatin kestää hyvässä kunnossa?

Toisin kuin muut suodattimet, kuten ilmansuodatin, polttoainesuodatinta ei voi puhdistaa myöhempää käyttöä varten, joten ainoa tapa ratkaista ongelma on korvata se uudella.

Yleisesti ottaen polttoainesuodatin pyrkii ylläpitämään optimaalisen suorituskyvyn ainakin 60 000 kilometriä, vaikka tämä riippuu valmistajasta ja voimme aina ennakoida sen ongelmien välttämiseksi, varsinkin jos emme käytä korkealaatuisia polttoaineita tai joudumme turvautumaan varaukseen liian monta kertaa. Siten sekä suuttimet että painepumppu ja piirit pysyvät puhtaina eivätkä kärsi esteistä, jotka lopulta maksavat meille paljon enemmän rahaa.

Meidän on myös pidettävä mielessä, että polttoainesuodattimen vaihtaminen korjaamolla maksaa yleensä likimääräiset kustannukset 50-130 euroa, riippuen siitä, onko se bensiiniä vai dieseliä, sekä automallista.

Kuinka vaihtaa diesel -suodatin?

Diesel -suodattimen vaihtaminen ei ole periaatteessa monimutkaista -paitsi joissakin automalleissa -, joten aiomme luoda pienen oppaan sen tekemisestä säästääksemme muutaman euron huoltoa.

1627804403 669 Diesel ja bensiinisuodatin mika se on toiminta ja vaihto

Tätä varten tarvitsemme litteän ruuvimeisselin, räikkä ja mahdollisuuksien mukaan erityisen työkalun suodattimien poistamiseen. Seuraavaksi aloitamme operaation:

 1. Tunnistamme suodattimen asento, joka yleensä näkyy moottorin päällä.
 2. Me vapautamme dieselin tuloputki ja irrota pistorasia vastusta varten. Ruuvimeisselillä nostamme ulostuloa pitävää kielekettä ja dieselin tuloputkea pitäviä kielekkeitä.
 3. Räikkällä, avaamme yläkannen suodattimen kotelosta (paitsi jos kyseessä on metallisuodatin, joka vaihdetaan sitten kokonaan).
 4. Kun nostat kantta, poistamme suodattimen ja pesukoneen joka erottaa suodattimen kannesta.
 5. Esittelemme ostamamme suodatin ja pesukone.
 6. Täytämme dieseliä, käännä virta -avainta muutaman sekunnin ajan tai tee se manuaalisesti.
 7. Suljemme asian ja liitämme uudelleen pistorasian ja dieselin tuloputken.
 8. Käynnistämme ajoneuvon ja tarkistamme, ettei vuotoja ole vähintään 10 minuuttiin.

Kuinka vaihtaa kaasun suodatin?

Joskus suodatin asetetaan lähellä polttoainesäiliötä, auton alapuolelle, joten menettely on erilainen.

 1. Nostamme auton hissiin tai nostamme takaosan hydrauliliittimillä.
 2. Laitamme kontin kerätä nesteet, jotka voivat poistua käytön aikana.
 3. Ristipääruuvimeisselillä, vapautamme puristimen joka pitää suodattimen, sekä ne, jotka yhdistävät sen polttoainepiiriin.
 4. Poistamme käytetyn suodattimen ja vaihdamme sen uuteen kiinnittäen huomiota suuntanuoliin ja pitämällä kumi, joka tiivistää järjestelmän
 5. Yhdistämme uudelleen ja kiristä aiemmin manipuloidut kiinnikkeet kiinnittäen huomiota myös polttoaineen suuntanuoliin.
 6. Käynnistämme ajoneuvon ja tarkistamme, ettei vuotoja ole vähintään 10 minuuttiin.

Oliko tästä viestistä apua?