Saltar al contenido

Jäähdytin: mikä se on, miten se toimii ja rikkoutumisen syyt

5 de agosto de 2021
Jaahdytin mika se on miten se toimii ja rikkoutumisen syyt

Jotta moottori toimisi kunnolla, sen lämpötilan on oltava vakio ja säädettävä. Tämän tekee jäähdytysjärjestelmä, joka koostuu vesipumpusta ja jäähdyttimestä. Puhumme jälkimmäisestä.

Lämpö- tai polttomoottori toimii räjähdysten avulla, jotka mahdollistavat energiantuotanto ilmasta ja polttoaineesta. Ei vain sitä, mutta ne koostuvat useista liikkuvista mekaanisista elementeistä, jotka ovat vuorovaikutuksessa keskenään muuntaakseen mainitun energian liikkeeksi pyörien läpi.

Kaikki tämä tuottaa paljon lämpöä, ja tämä on pidettävä hallinnassa, tai kaikki moottorin osat lopulta romahtavat ja aiheuttavat paljon pelättyjä kohtauksia. Tämän estämiseksi moottorissa on jäähdytysjärjestelmä koostuu pääasiassa kahdesta osasta: vesipumppu ja jäähdytin.

Olemme jo puhuneet ensimmäisestä pakkasnesteen jäähdytysnesteen käyttömekanismina, joten nyt käsittelemme elementtiä, joka sallii sen jäähtyä.

Näin jäähdytin toimii

Tämä tärkeä elementti sijaitsee yleensä ajoneuvon etuosassa tuuletin. Tällä tavalla se vastaanottaa ilman ulkoa ilman häiriöitä ja voi jäähdyttää moottorin.

Tämän saavuttamiseksi se käyttää ylempää säiliötä, jossa on kuuma jäähdytysneste. Tämä kulkee putkien läpi, jotka on yleensä valmistettu kuparista ja joissa on evät, jotka yhdessä muodostavat eräänlaisen säleikkö, jonka läpi ilma kiertää tuulettimesta ja jäähdyttää putkien sisällä kiertävää nestettä.

Jäähdytysneste päätyy alempaan, jo kylmään säiliöön ja ohjataan järjestelmän läpi moottoria kohti. Paras tapa tarkistaa jäähdytysnesteen ja välillisesti moottorin lämpötila on lämpötilan ilmaisin sijaitsee auton kojelaudassa. Yleensä optimaalinen lämpötila vaihtelee välillä 90 ja 100 ºC. Samoin voimme tarkistaa jäähdytysnesteen tason noudattamalla tätä opetusohjelmaa.

Jäähdyttimen vika

Jos havaitsemme, että moottorin lämpötila nousee tai näemme nestepisteitä maassa sen alla, meillä saattaa olla ongelma jäähdyttimessä tai että jäähdytysnestettä on kadonnut.

Syyt a väärä toiminta jäähdytin voi olla seuraava:

 • Jäähdytysnesteen menetys, yleensä vuodon vuoksi.
 • Tukkeutuneet säleiköt.
 • Iskun aiheuttamat vauriot.
 • Viallinen termostaatti.
 • Viallinen lämpökosketus.
 • Viallinen tuuletin.
 • Viallinen vesipumppu.
 • Jäähdytysnesteen piiri tukossa.

Jäähdyttimen puhdistus

Vaikka se ei ole ratkaisu kaikkiin ongelmiin, jäähdyttimen ja jäähdytysnesteen hyvä huolto on aina elintärkeää sen oikean toiminnan kannalta.

1628131289 576 Jaahdytin mika se on miten se toimii ja rikkoutumisen syyt

Jos haluamme tehdä a puhdistustoimenpide, meidän on noudatettava seuraavia vaiheita:

 1. Poistamme lian ja hyönteiset, jotka on upotettu ajoneuvon grilliin pehmeällä harjalla ja saippuavedellä. Teemme samoin jäähdyttimen kanssa, mutta siirrämme harjaa aina samaan suuntaan kuin säleikkö, jotta se ei vahingoitu. Selvennämme hyvin.
 2. Poistamme jäähdytysnesteen käytetään erittäin huolellisesti, koska se on myrkyllistä. Tätä varten käytämme kauhaa ja kierrä tyhjennysventtiili auki. Kun se on lakannut vuotamasta, suljemme sen uudelleen.
 3. Täytämme vedellä ja tyhjennämme jälleen, huuhtelemalla siten jäähdyttimen sisäosaa, kunnes vesi on kirkasta.
 4. Tarkistamme kiinnikkeet, letkut ja jäähdytin varmistaaksesi, että kaikki on hyvässä kunnossa. Muussa tapauksessa vaihdamme vaurioituneet osat.
 5. Täytämme jäähdytysnesteellä valmistajan merkitsemä. Emme koskaan käytä vettä, koska sen kiehumispiste on alhaisempi ja se voi aiheuttaa korroosiota. Viimeisenä keinona käytämme tislattua vettä.
 6. Käynnistämme moottorin muutaman minuutin ajan, jotta neste pääsee kiertämään ja poistamaan ilmataskut. Myöhemmin suljemme jäähdyttimen ja hävitämme kaikki käytetyt välineet ja huolehdimme jätteestä asianmukaisesti.

Oliko tästä viestistä apua?