Saltar al contenido

Leimaaminen: mitä se on ja miten se vaikuttaa autojen valmistukseen

31 de julio de 2021
Leimaaminen mita se on ja miten se vaikuttaa autojen valmistukseen

Metallileimaus tai -leimaus on prosessi, jossa metallilevy puristetaan kahden muotin väliin, jotta sille saadaan erityinen muoto. Se on tärkeä prosessi ajoneuvojen valmistuksessa.

Autoteollisuuden alkuaikoina ajoneuvot rakennettiin käsin, mikä epäilemättä teki prosessista aikaa vievää ja kallista. Mutta kun autosta tuli suosittu ja se sai kaupallista läsnäoloa, valmistusprosesseja on täydennetty ja automatisoitu kuten missä tahansa muussa teollisessa toiminnassa.

Nykyään automaation käyttö minkä tahansa ajoneuvon valmistusprosesseissa on elintärkeää kannattavuuden kannalta kannattavan tuotantotason saavuttamiseksi. Eikä vain sitä, koska tehtaat on yleensä suunniteltu siten, että ne ovat mahdollisia tuottaa erilaisia ​​malleja, resurssien optimointi maksimaalisesti.

Leimausprosessi toimii tällä autotehtaalla.

Koko tämän valmistusprosessin aikana leimaamalla tai leimaamalla ottaa johtavan roolin, koska sitä käytetään hyvässä osassa ajoneuvon osia, olipa kyseessä sitten runko tai kori.

Mitä on leimaaminen tai leimaaminen

Leimaaminen tai leimaaminen on prosessi metallilevyjen käsittely halutun muodon saamiseksi puristamalla kahden vastakkaisen muotin avulla. Tämä voidaan saavuttaa paineella tai iskulla, ja lämpötilasta riippuen on kaksi päämenetelmää:

  • Kuuma leimaus: tässä tapauksessa metalli kuumennetaan ennen puristusta kiteytymislämpötilansa yli, teräksen ollessa 910 ºC. Tällä tavalla saavutetaan suurempi muodonmuutos, vaikkakin karheuden ja mittatarkkuuden kustannuksella.
  • Kylmäleimaus– Käytetään yleensä ohuempien tai tasalaatuisten levyjen kanssa. Tässä tapauksessa lämmitysprosessi on vähäisempi ja käytetään taipuisia ja taipuisia materiaaleja, kuten vähän seostettua terästä, alumiiniseoksia, messinkiä, hopeaa tai kultaa. Sitä käytetään yleensä leimaamiseen, leikkaamiseen, kiilaamiseen. taivuta tai taita muiden toimintojen ohella.

Leimaaminen auton valmistusprosessissa

Moderni autotehdas voi tuottaa ympärillä 2500 yksikköä päivässä, joten työn määrä on huomattava. Siksi ei ole yllättävää, että tehtaat käyttävät suuria kulutuslevyjä eri materiaaleista ja paksuuksista kullekin ajoneuvon osalle.

Yleensä leimaamiseen käytetään paksumpia levyjä rakenne- ja turvaelementit kuumaleimaamalla. Päinvastoin, parhaita käytetään päällirakenteet käyttämällä kylmäleimaustekniikkaa.

1627697057 579 Leimaaminen mita se on ja miten se vaikuttaa autojen valmistukseen

Nykyään kaikki nämä prosessit toteutetaan automaattiset puristimet ja robotitKoska ne voivat siten suorittaa prosessin yksinkertaisella ja turvallisella tavalla, sen lisäksi, että leimausparametreja muutetaan tarpeen mukaan (esimerkiksi eri osat tai ajoneuvot, joille levyt on tarkoitettu).

Metallikäämit leikataan levyiksi, joita kutsutaan esimuodoiksi, ja joita he käyttävät yleensä leimoihin. imukuppeja tarttumismenetelmänä. Nämä levyt on leikattu valmiiksi, jotta ylimääräinen materiaali poistetaan helpommin.

Kun levy on työnnetty puristimeen, se muotoillaan painikkeella kaksi muottia, yksi ylempi ja yksi alempi, jotka täydentävät toisiaan, kuten palapelin palaset ja antavat palalle tarvittavan muodon ja ominaisuudet.

Suunnittelun, mallin tai materiaalin muutos sisältää muutoksen käyttöparametreihin

Puristimen vastakkaisella puolella toinen robotti käyttää muita pieniä ja tehokkaita imukuppeja, jotka on sijoitettu strategisesti tuotantomallista riippuen, poistamaan jo leimattu osa ja asettamaan se seuraavaan valmistusprosessiin. Joskus niitä tehdään useita puristusliikkeitä kappaleen loppuun saattamiseksi, koska tämä vaatii useamman kuin yhden muotin väliintuloa.

Sekä robottien että lehdistön on oltava kommunikoida sähköisesti, jotta kukaan roboteista ei yritä päästä puristimen toiminta -alueelle sen ollessa toiminnassa. Samoin, kun nämä kolme työkalua kommunikoidaan, valmistusaika lyhenee minimiin, koska yksi toimii heti, kun edellinen on lopettanut työnsä tuhlaamatta aikaa prosessiin.

1627697058 116 Leimaaminen mita se on ja miten se vaikuttaa autojen valmistukseen

Kaiken tämän seurauksena kaikkien asiaan liittyvien elementtien erikoistuminen on erittäin korkea, joten suunnittelun, mallin tai materiaalin muutos sisältää käyttöparametrien muuttaminen, muotista koneiden ohjelmointiin tai imukuppien vaihtoon. Joissakin tapauksissa jopa muotinvaihto automatisoidaan, jotta tuotantoaika voidaan hyödyntää mahdollisimman tehokkaasti.

Leimaus päättyy jo tehtyjen kappaleiden poistamiseen. Jos se on manuaalinen, käyttäjät käyttävät tilaisuutta suorittaa a QA samasta. Jos prosessi on automaattinen, poistumisrobotissa on kameroita, joilla tämä ohjaus suoritetaan ja vialliset osat voidaan siirtää toiselle polulle.

Suuret kasvit, kuten Daimler’s, voivat mitata jopa 120 metriä pitkiä ja 12 korkeita, jolloin syntyy 9 100 tonnin painevoima.

Oliko tästä viestistä apua?