Saltar al contenido

Mitä ovat majakkamerkit? Tyypit ja merkitys

5 de agosto de 2021
Mita ovat majakkamerkit Tyypit ja merkitys

Yleiset liikennesäännöt Siinä tarkastellaan monia erityyppisiä merkkejä, mutta tällä kertaa keskitymme majakkamerkkeihin. Se on eräänlainen epäsuora merkinanto, jonka muodostavat valot ja laitteet, jotka osoittavat, miten tie kehittyy ja onko sillä esteitä. Lisäksi majakkasignaaleja voi olla kahta tyyppiä.

Estelaitteet

Tämäntyyppiset opasteet Se on väliaikainen ja vaihtelee tien olosuhteiden mukaan, muuttaa tavanomaista järjestelmäänsä ja kieltää siirtyminen sen rajaamaan osaan. Tätä varten on 6 tyyppisiä esteitä:

 1. Kiinteä este: täyttää tehtävän, joka estää osittain tai kokonaan kulkemisen tielle.
 2. Siirrettävä este tai puolieste: kun se on poikittain tietä vastaan, se estää kulkemisen.
 3. Väliaikainen suuntapaneeli: ilmoittaa liikenteen suunnan ja estää kulun.
 4. Liput tai käpyjä: luodessaan todellisen tai kuvitteellisen viivan, ne estävät sen kulkemisen.
 5. Tasaiset punaiset valot: osoittaa, että tie on suljettu ajoneuvoliikenteeltä.
 6. Tasaiset tai vilkkuvat keltaiset valot: ne luovat rivin, joka yhdistää ne ja estää kulun.

1628186890 572 Mita ovat majakkamerkit Tyypit ja merkitys

Ohjauslaitteet

Tämän tyyppiset merkit ovat kiinteitä majakoita ja niihin on tottunut osoittavat tien rajatsekä käyrän ja esteiden läsnäolo. Tällä hetkellä käytetään 6 tyyppiä:

 1. Vertex -maamerkki: Tämä puolisylinterimäinen elementti, jossa on kaksi vastakkaista kolmiota, osoittaa pisteen, jossa kaksi kaistaa, jotka suuntautuvat eri suuntaan, eroavat toisistaan.
 2. Edge -virstanpylväs: tämän tyyppisellä laitteella teiden reunat on merkitty yöllä.
 3. Pysyvät suuntalevyt: ne kertovat liikenteen suunnasta ja viittaavat myös erityiseen vaaraan, johon on kiinnitettävä erityistä huomiota.
 4. Vaakasuorat heijastimet: niiden avulla voit visualisoida tien rajat ja ohjata liikennettä yöllä ja välähtää, kun vastaanotat valon ajovaloista.
 5. Suojaheijastimet: on kahta tyyppiä, joista ensimmäistä kutsutaan litteäksi majakoksi ja joka osoittaa tien reunan ja sillä suoritettavien töiden rajat. Toinen, lieriömäinen majakka vahvistaa turvatoimenpiteitä, eikä niitä yhdistävää rajaa voida ylittää.
 6. Sivuesteet: yleisesti kutsutaan «suojakaiteiksi», ne voivat olla jäykkiä, puolijäykkiä ja liikkuvia ja osoittaa lavan reunan suojaten mahdollisilta tieltä poistumisilta.

1628186890 356 Mita ovat majakkamerkit Tyypit ja merkitys

Työn merkintä ja merkintä

Tämäntyyppinen merkinanto on tarkoitettu ilmoittaa tienkäyttäjille töiden esiintymisestä työmaalla. Tällä tavalla kuljettajan on noudatettava äärimmäistä varovaisuutta ja seurattava merkillä merkittyä polkua, joka voi poiketa tavanomaisesta. Tätä varten käytetään 5 elementtiä:

 1. Varoitusmerkit vaarasta.
 2. Säädökset.
 3. Merkintämerkit.
 4. Manuaaliset signaalit ja laitteet.
 5. Heijastavat ja valoisat merkintäosat.

1628186891 690 Mita ovat majakkamerkit Tyypit ja merkitys

Kun työ vaikeuttaa liikkumista, siitä on annettava merkintä 24 tuntia vuorokaudessa käyttämällä valoisia majakkaelementtejä yöllä tai kun sääolosuhteet vaikeuttavat näkyvyyttä. Työn osat on merkitty keltaiset liikennemerkitsekä samanväriset pystysuorat merkit.

Muuttuvat ilmoitustaulut

Tämän muun tyyppisten välillisten opasteiden tarkoituksena on säätää verenkiertoa, sopeuttamalla se mahdollisiin muuttuviin olosuhteisiin. Nämä paneelit antavat kuljettajalle tietoja, varoittavat mahdollisista vaaroista tai antavat suosituksia. Tämäntyyppiset viestit hyväksyy maakunnan liikenteen päämaja.

Oliko tästä viestistä apua?