Jaa

Tweet

Lähettää

Pinea

Sähköposti

Tulosta

Euroopassa sen vaikutus ei ole kovin suuri, mutta Suzuki Swiftin historia on runsas. Itse asiassa oli aika, jolloin tätä mallia myytiin mantereellamme Maruti-tunnuksella. Tiedätkö mikä oli syynä tällaiseen tosiasiaan? Erittäin helppoa, Tämä apuohjelma on myydyin Aasian markkinoilla, kuten Intiassa ja siellä sen valmistaa japanilaisen yrityksen tytäryhtiö. Näin ollen, vaikka sen myynti Euroopassa on reilua, sen panos brändiin on arvokas.

Yhtä hyvin, Suzuki Swiftin nykyinen ja viides sukupolvi ovat loppumassa. Se debytoi virallisesti vuonna 2016 ja tuli markkinoille pian sen jälkeen, vuonna 2017. Siitä lähtien tähän asti se on pystynyt ottamaan vastaan ​​kilpailijoita, jotka olivat tavalla tai toisella valmistautuneita sitä paremmin. Tästä huolimatta, yksinkertaisuudessaan on sen hyve ja tästä syystä sen tekijät seuraavat kuudennen osan ajan. Mitä enemmän, tämä renderöidä Taitaa olla hyvä vihje mitä tuleman pitää…

Uuden sukupolven Suzuki Swift tulee olemaan syvällinen kehitys nykyisestä…

Viimeksi puhuimme Suzuki Swiftistä, kun vakoojakuvaajat saivat sen kiinni koeajoilta. Tosiasia on, että jopa naamiointi ladattu miten yksiköt nähtiin graafiset suunnittelijat ovat pystyneet poimimaan olemuksensa luomaan näitä renderöityjä. Tässä tapauksessa se on SRK Designs ja näyttää siltä, ​​​​että he ovat onnistuneet työssä, vaikka on tehtävä selväksi, että kyseessä on pelkkä virkistys ja että lopullinen voi vaihdella paljon.

Mutta kuten silloin totesimme, tiedämme sen tuleva Swift-iteraatio on syvällinen päivitys nykyiseen. Tämän ei tarvitse olla huonoa hänen tekniikassaan, koska lähtöpohja on jo erittäin hyvä. Vastuuhenkilöt näyttävät kuitenkin valinneen myös esteettisen jatkuvuuden. Jos katsomme renderöintiä, näemme sen optiikka kasvaa ja on selkeämpi. Grilli on puolestaan ​​leveämpi ja laskeutuu alaspäin.

Puskuriin kehitetään myös uusia ilmanottoaukkoja sekä Full LED -tekniikalla varustettuja sumuvaloja. Tiedämme myös sen, koska vakoilevat yksiköt antoivat sen nähdä ovenkahvat eivät enää mene C-pilariin. Nyt ne sijoitetaan oviin, mikä tarkoittaa, että korirakenteen ulkomitta tulee olemaan runsaampi. Sen lisäksi, että oviin tulee uudet jännityslinjat lisäämään visuaalista lihasvoimaa.

Lopuksi huhut ovat osoittaneet sen jo pitkään uusi Swift voisi saapua SUV-versiolla. Onko näin vai ei, emme vielä tiedä, mutta saattaa olla tilanne, jossa brändi kaksinkertaistaa valikoiman saadakseen laajemman yleisön suosion. Sillä välin, jos haluat katsoa, ​​kuinka SRK Designs on luonut tämän renderöinnin, jätämme sinulle videon tähän…

Fontti – SRK Designs by Twitter