Jaa

Tweet

lähettää

pinea

Sähköposti

tulostaa

Sen sisällä CES 2023 pidettiin tammikuun ensimmäisinä päivinä Las Vegasissa, paitsi että teknologiayrityksillä on ollut tilaa esitellä uusia emolevyjä, prosessoreita, kannettavia tietokoneita, näyttöjä jne. tälle vuodelle, on myös käynyt selväksi, että ne ovat erittäin kiinnostuneita myös automaailman valloittamisesta joillakin konseptiautoilla jotka on nähty tässä tapahtumassa. Ja se on, että tuotemerkit, kuten Sony, Qualcomm, Xiaomi, Dyson tai Apple itse, suunnittelevat jo omien ajoneuvojensa kehittämistä kilpaillakseen tällä alalla jo vakiintuneiden merkkien kanssa.

Tässä artikkelissa näytämme sinulle uusia autokonsepteja teknologiayritysten esittämiä mielenkiintoisia ratkaisuja, joita on nähty myös CES 2023:ssa…

Sony-Honda Afeela

Sony yllätti konseptiautollaan jo CES 2020 -messuilla. Nyt, kolme vuotta myöhemmin, japanilaisella yrityksellä on loistava kumppani sen toteuttamiseksi: Honda. Molemmat ovat työskennelleet kehitystyön parissa sähköinen malli, jota he ovat kutsuneet Afeelaksi. Tämä liikkuvuusratkaisu on ostettavissa Yhdysvalloissa ennakkoon vuoden 2025 ensimmäisellä puoliskolla, Sonyn CES 2023:ssa kommentoiman mukaan. Ja autot saapuvat ensimmäisille asiakkaille keväällä 2026. Toisin sanoen vielä on odota, mutta se on jo nähty, että se on todellisuutta.

Tässä esillä olevassa autossa on 45 anturia, digitaalinen näyttö etupuskurissa, LiDAR autonomiseen ajamiseen, 3D-grafiikka, joka on luotu EPIC Gamesin Unreal Enginellä ja paljon muita yllätyksiä. Tietysti se on täynnä telematiikkaa, liitettävyyttä, kuljettajan apua ja monia muita mukavuuksia. Tietysti mekaaninen osa on Hondan, Sonyn kumppanin käsissä, joka on tehnyt tämän auton mahdolliseksi. Niin monet pääsevät nauttimaan tästä SHM-ajoneuvosta (Sony Honda Mobility) muutaman vuoden kuluttua, ja katsotaan tuleeko se heti myös Eurooppaan ja muualle maailman markkinoille…

Qualcomm Snapdragon Digital -runko

Toinen tärkeä CES 2023 -messuilla keskusteltu aihe oli Qualcommin esittelemä malli. Yhtiö on halukas parantamaan myös ajoneuvoja ja esitteli siksi sen Snapdragon Digital -runko. Tämä ajoneuvo ei ole vain Qualcommin työ, vaan se on myös tehnyt yhteistyötä pilvipalveluntarjoajan Salesforcen kanssa. Tällä tavalla he ovat suunnitelleet järjestelmän, jota autonvalmistajat ja niiden komponenttitoimittajat voivat käyttää integroituun alustaan, joka kattaa: telematiikan, liitettävyyden, tietojenkäsittelyn, viihteen, kuljettajan avustamisen ja autonomian.

Qualcomm-yhtiö aikoo houkutella suuren määrän ajoneuvovalmistajia tämän avoimen, skaalautuvan ja päivitettävän alustan ansiosta. Käytettyjen teknologioiden joukossa on mm WiFi-, 5G- ja Bluetooth-yhteydet kommunikointia varten, ei vain ajoneuvon ohjaamossa olevien laitteiden kanssa, vaan myös kyky viestiä ajoneuvosta ajoneuvoon. Kaikki mukautettavissa ja päivitettävissä koko ajoneuvon käyttöiän ajan. Lisäksi amerikkalainen yritys julkisti myös uuden autoprosessorin nimeltä Snapdragon Ride Flex SoC, joka on erityisesti suunniteltu toimimaan kuljettajan apu- ja viihdeohjelmistojen kanssa.

LG autonominen ajaminen Magnan kanssa

LG ja Magna

Maantiet ja Chongqingin kaupungin siluetti; Shutterstock ID 561479467; Ostotilaus: -; Tuottajan nimi: –

LG on myös toinen teknologiabrändeistä, joka on esitellyt innovaatioita CES 2023:ssa Magnan käsissä. Korealainen yritys ja autonosien valmistaja ovat solmineet toisen teknologiakumppanuuden, joka kantaa pian hedelmää autoteollisuudessa. Tämä on tekninen yhteistyö kahden yrityksen välillä autonominen ajo-infotainment-järjestelmä.

Tällä tavalla LG-ohjelmisto integroidaan Magna ADAS (Advanced Driver Assistance System) ja yhdessä autonomisten ajotekniikoiden kanssa. Toisin kuin muut merkit, jotka ovat päättäneet kehittää omia kokonaisia ​​ajoneuvojaan, tämän yhdistyksen tavoitteena on tuottaa näitä järjestelmiä muille autonvalmistajille, kuten myös Qualcommille. Ja se on valmistaa auto alusta alkaen ilman kokemusta tai ilman kokemusta. jo konsolidoituneen autoalan yrityksen yhteistyö on melkoinen haaste.

Harman AR Head-Up -näyttö

Harman Ready Vision

Harman on toinen tunnettu yritys teknologia-alalla, erityisesti äänentoistolla. No, nyt tämä yritys on näyttänyt sen HUD AR-tekniikalla CES 2023:ssa. Tällä tavalla BMW ja Harman osoittivat, kuinka lisättyä todellisuutta voidaan käyttää monipuolisempien ja yksityiskohtaisempien navigointiohjeiden laatimiseen, jotka voivat auttaa kuljettajaa tai muita matkustajia nykypäivän ajoneuvoissa. Siksi tässä tapauksessa kyseessä ei ole itse auto, vaan tulevaisuuden ajoneuvoissa toteutettava teknologia.

Järjestelmää kutsutaan ReadyVision, HUD (Heads Up Display), joka on samankaltainen kuin Huawei on jo esitellyt, jossa on tietokonenäkö, koneoppiminen, joka havaitsee 3D-kohteita ajoneuvon edessä ja ympärillä, lähettää törmäysvaroituksia tai -varoituksia tai kuljettajatietoja, kiinnostavia kohteita, navigointia jne. . Lisäksi siinä on myös spatiaalinen ääni, jotta voit nauttia lisätyn todellisuuden sisällöstä ja äänestä, jossa kaikki tiedot ovat tuulilasissa.

BONUKSET: Apple Car

Applen auto

Apple halusi myös luoda hypeä puoliautonomisella automallilla (autonominen ajo maantiellä ja manuaalinen ajo, kun olosuhteet ovat epäsuotuisat tai ympäri kaupunkia). Se on noin Applen autovaikka tässä tapauksessa se ei ollut läsnä CES 2023 -messuilla, koska näyttää siltä, ​​​​että tämä ajoneuvo viivästyy vuoteen 2026, ja se maksaa tähän mennessä saamiemme tietojen mukaan alle 100 000 dollaria.

Tietenkin Apple sisältää kaikki tekniikoita, joita voit kuvitella Joidenkin raporttien mukaan se toimisi ARM-sirun kanssa, kuten ne, joita hän jo käyttää mobiililaitteissaan tai tietokoneissaan. Vielä ei ole tarkkaan tiedossa, onko kyseessä A-sarjan vai M-sarjan malli vai luodaanko niistä erityisesti autoon suunniteltu siru. Tietysti siinä on myös lukuisia antureita, kameroita, tunnistustekniikoita, LiDAR-skannereita jne. Applen asettama tavoite on ohittaa Tesla Motors, vaikka katsotaan onko tämä mahdollista vai osoittautuuko se lopulta täydelliseksi epäonnistumiseksi…

BONUKSET: Xiaomi-auto

Xiaomi auto

Lopuksi haluaisin sisällyttää myös toisen auton teknologiayritykseltä. Hän ei myöskään ollut CES 2023:ssa, mutta he ovat osoittaneet kiinnostusta auton luomiseen. Kyse on kiinalaisista Xiaomi, jonka olemme jo nähneet levinneen monille aloille matkapuhelimien lisäksi, tullessaan esille televisioruuduilta, kannettaviin tietokoneisiin, kodinkoneiden jne. Nyt näyttää siltä, ​​että hän on myös kiinnittänyt huomionsa autoteollisuuteen. He ovat jo esitelleet konseptinsa ja näyttää siltä, ​​että se voisi saapua vuonna 2024 Xiaomin toimitusjohtajan Lei Junin lupaamana päivämääränä.

Tämä yritys arvioi valmistavansa 300 000 ajoneuvoa vuodessa siitä tulee sähköauto. Tässä ajoneuvossa on myös uusin tekniikka ajon apuvälineisiin, esineiden, jalankulkijoiden, muiden autojen havaitsemiseen jne., kuten LiDAR-skannerit ja -tutkat, regeneratiivinen jarrutus jne. Lisäksi yritys on tällä hetkellä rekisteröinyt useita brändejä, mutta ei ole tiedossa, kumpaa se ottaa lopullisesti käyttöön. Yksi niistä on Xiaomi Auto, toinen Xiaomi Automobile. Toinen asia, jota ei myöskään tiedetä, on se, onko se perinteinen sähköajoneuvo vai onko se aurinkoenergiaa.

Ja enemmän…

Ja varmasti useammat teknologiayritykset ovat kiinnostuneita liittymään tälle alalle. Kuten jo tiedät, Google oli yksi ensimmäisistä Android Autonsa kanssa, ja olemme jo nähneet muiden tunkeutuvan autoalalle. Pysy siis valppaana, sillä muut saapuvat…