Saltar al contenido

Kymmenen autoteollisuuden termin utelias alkuperä

9 de agosto de 2021
Kymmenen autoteollisuuden termin utelias alkupera

The Kuljettajat He käyttävät näitä sanoja tuhat kertaa kuljettajaurassaan, mutta tuskin koskaan pysähtyvät miettimään, kuinka jotkut maailman tyypillisimmistä termeistä syntyivät. moottoriurheilun maailma.

Kytkin

uteliaasti termi kytkin Se johtuu briagasta, puristimen vanhasta paksusta köysituesta, jossa viinirypäleet murskattiin puristimissa. Sen pyöreän muodon ja se muistuttaa valtavasti mekaanista osaa, Joku tunnisti tämän maalaismaisen espartoyhdistelmän kytkimestä. Nykyisessä metallisessa briagassa tämä samankaltaisuus on vielä suurempi. Ja muuten, verbi «päihtynyt» liittyy myös briagasiin, jotka olivat täysin kastuneet rypäleen puristeen puristamisen jälkeen.

Autotalli

Kun menemme joka aamu autotalliin hakemaan auton, maksamme nimettömän kunnianosoituksen ensimmäiset vaivaavat rautatiet että joka ilta, kun junat lopettivat juoksunsa, he lukitsivat itsensä gare tarkastella niitä. Itse asiassa, gare Se tarkoittaa ranskaksi ‘asemaa’, vaikka alkuperältään sitä kutsuttiin vain korjaamolle, josta junat lähtivät ja mihin ne saapuivat. «Autotalli» on siis toiminta junalla työpajaan laittaa se käyttöolosuhteisiin, mutta kukaan ei anna sille enää tätä mieleenpainuvaa merkitystä.

Sarvi

Autokauden alussa kuljettajien harkintavalta oli käyttää mitä tahansa akustista laitetta, jota he pitivät sopivimpana varoittaakseen autonsa ohittamisesta. Käytettiin pillejä, soihdutuksia, laukauksia ilmassa, sähinkäisiä, metsästyssarvia, kelloja …

Asiat muuttuivat, kun Robert Bosch esitteli Saksassa vuonna 1914 ensimmäinen sähköinen torvi. Lovel-McConnell-yritys osti patentin Yhdysvalloille ja alkoi markkinoida mallia kauppanimellä Klaxon. Nimi, joka on peräisin kreikan sanasta klazein, mikä tarkoittaa «huutaa» ja josta tuli erittäin suosittu.

1628469768 609 Kymmenen autoteollisuuden termin utelias alkupera

Huppu

Jopa foneettisesti se osoittaa kiistatta, että se on gallismi, sana suoraan ranskasta konepelti. Alunperin konepelti Se oli metalli- tai kangasrakenne, joka suojeli ja peitti komentosillan laivalla. Samankaltaisuus tämän toiminnon kanssa autossa – ja ennen vaunuissa – on niin ilmeinen, että se tuskin tarvitsee lisäselityksiä.

Ohjaamo

Tämän käytännöllisesti katsoen universaalin termin alkuperästä on useita hypoteeseja. Yksi on se, että se on peräisin kreikasta taksonit, Mistä sana sana tulee myös ja mikä vastaa loogisesti sitä, mitä sinun on maksettava palvelusta nauttimiseksi. Toinen teoria viittaa siihen, että kyseessä on itävaltalaisen perheen Von Taxis sukunimen vulgarisointi – italialaisen Tassin saksalainen haara, jota pidetään nykyaikaisen postipalvelun luojana – joka puolestaan ​​aloitti heidän maansa ensimmäisen palvelun henkilöiden ja pakettien kuljetus.

1628469768 825 Kymmenen autoteollisuuden termin utelias alkupera

Sump

Kampikammio on nimetty sen keksijän, brittiläisen, mukaan Harrison Carter, joka loi sen vuonna 1890 teollisuusmies John Marstonin – Sunbeam -polkupyöräbrändin omistajan – puolesta menetelmäksi pidä ajoneuvojen ketjut aina voideltuina ja säästää arvostetulta asiakaskunnalta raskaan tarpeen rasvaa.

Sedan

Vuonna 1650 vaunuvalmistaja aloitti valmistuksen Berliinissä jotkut mallit, jotka olivat tuolloin ylellisiä, kiinteä katto, jäykät lukittavat ovet ja ikkunat, kun tavallinen oli käytännöllinen kangaskatto ja avoin hytti. Menestys oli välitöntä ja termi «sedan» liittyi ikuisesti tilavaan ja mukavaan ajoneuvoon, joka on etusijalla matkustajan mukavuutta.

1628469768 719 Kymmenen autoteollisuuden termin utelias alkupera

Laakeri

Vaikka sillä on useita merkityksiä, se on alun perin ranskalainen sana laakeri hän viittasi akseliin, joka on sijoitettu tavaratilaan auttaa puuta kasvamaan suoraan. Ajan myötä se päätyi tunnistamaan tällä tavalla kaikki akselit, jotka pitivät mekanismia tai toimivat sen tukena. Oli melkein väistämätöntä, että hänkin lopulta soitti laakeri akseleille, jotka välittävät voimaa tasauspyörästöstä vetopyörät.

Hämähäkki

1800-luvun lopulla pienet vaunut, jotka voisivat olla yksi- tai kaksipaikkaisia, nimeltään Sulky, tuli suosittuja Yhdysvalloissa ja joita käyttivät pääasiassa naiset. Ne olivat erittäin kevyitä ja erottuivat valtavat pyörät ja lehtijouset joka pyrki tarjoamaan maksimaalisen vaimennuksen herkille matkustajilleen (ajan mentaliteetin mukaan).

Kun nämä autot saapuivat Iso -Britanniaan, niiden hämähäkkimaisen ulkonäön vuoksi heidät tunnettiin nimellä hämähäkki, ‘Hämähäkki’. Ilmaisu päätyi tunnistamaan näin mihin tahansa pieneen kaksipaikkaiseen avoautoon.

Juoni

Vaikka se on lopulta liittynyt kilpa -maailmaan, todellisuudessa sen alkuperällä ei ole mitään tekemistä moottorimaailman kanssa. Ranskaksi sitä kutsutaan chicaner oikeudellisiin käänteisiin, joita asianajajat käyttävät oikeudessa viivästyttää oikeudenkäyntiä tai oikeudenkäyntiä. Ajan myötä, juoni hän on päässyt samaistumaan kaikkeen, mikä pilkkaa, viivästyttää tai kääntää.

Oliko tästä viestistä apua?