Saltar al contenido

‘Shooting Brake’n alkuperä ja määritelmä, eroja Station Wagonin kanssa

6 de agosto de 2021
Shooting Braken alkupera ja maaritelma eroja Station Wagonin kanssa

Teknisesti, ‘ammuntajarru’ on yhdistelmä ‘coupe’ ja ‘farmari’ tai farmari. Toisin sanoen malli, joka on johdettu kolmiosaisesta-kahdesta tai neljäovisesta-johon on lisätty tilavampi tavaratila ja takaluukku ja jossa on suurempi kulkuaukko. Toisin kuin «ammuntajarru», «tila -auto», «farmari» tai perhe on peräisin kompaktista kolmesta / viidestä ovesta tai «viistoperästä», joten ne eivät ole sama asia.

Historia

Kuten monet muutkin moottoriajoneuvoon liittyvät termit, termi « ammuntajarru » on peräisin hevosten maailmasta. 1800 -luvun lopulla termi «jarru» viittasi hevoskärryjä Se johti jotain kehittyneempää metsästys- ja urheiluvälineiden, mukaan lukien aseet ja koirat, kuljettamiseen. Tästä syystä nimi « ammuntajarru », joka 1920 -luvulla alkoi siirtyä moottoriajoneuvoihin.

Tuolloin autot olivat varakkaiden ihmisten yksinomaista omaisuutta, ja he tilasivat usein mittatilaustyönä kuljetettuja tarvikkeita suosikkiharrastuksensa harjoittamiseen: Metsästys. Mutta vuosikymmentä myöhemmin juuri » valtion autot » alkoivat tulla suosittuja käytännöllisyydestään ja monipuolisuudestaan, ja niistä tuli perheenjäsenten edelläkävijöitä, kuten tunnemme heidät nykyään: autoja, jotka muistuttavat junavaunuja ja mahdollistavat hyvän määrän esineitä ja perhe menettämättä monissa tapauksissa asemaansa matkailuajoneuvona.

1628209684 371 Shooting Braken alkupera ja maaritelma eroja Station Wagonin kanssa

60- ja 70 -luvuilla » ammuntajarrut » saivat paljon mainetta eri suunnittelijoiden tekemien ylellisten coupes -versioiden ansiosta ja vähitellen he saivat kuvan erosta ja eleganssista, joka on peräisin alkuperäisistä malleista, joista ne ovat peräisin. Tuolloin Volvo P1800 ESEhkä ensimmäinen malli, jolla on suuri vaikutus tämän tyyppisiin päällirakenteisiin, vaikka ajan myötä se katosi perheenjäsenten ja tila -autojen hyväksi.

renessanssi

Tämäntyyppinen auto ilmestyi uudelleen 21. vuosisadan alussa a konseptiauto Chevrolet esiteltiin vuonna 2004: Nomad. Seuraavana vuonna Audi esitteli Shooting Brake -konseptin Tokiossa, mutta vasta Mercedes CLS Shooting Brake -sarjan saapuessa vuonna 2012 tämä käsite sai jälleen vauhtia autoteollisuudessa vuoden 2011 Ferrari FF: n aiheuttaman ensimmäisen välähdyksen jälkeen. Saksalaisessa autossa on neljä ovea ja se on peräisin CLS: stä, joka määritti uudelleen perinteisen coupe -konseptin.

1628209684 290 Shooting Braken alkupera ja maaritelma eroja Station Wagonin kanssa

Sittemmin «Shooting Brakes» on tullut markkinoille ja eri merkkien malleja on ilmestynyt. Mutta siitä huolimatta, älä missään tapauksessa tule kilpailemaan nykyisen maastoauton kanssa, jotka ovat pyyhkäisseet kaupallisesti ja suosittuina tämän ja monien muiden tuttujen tai käytännöllisten käsitteiden kanssa, kuten tila -autot tai edellä mainittu «tila -auto», «farmari» tai halutessasi perheenjäsenet tai elinikäiset karjatilat.

Oliko tästä viestistä apua?