Saltar al contenido

Äärimmäisen enduron salaisuudet Alfredo Gómezin kanssa

31 de julio de 2021
enduro extremo alfredo

Äärimmäiset endurotunnit Alfredo Gómezin kanssa. Mielestämme on mielenkiintoista tarjota sinulle tietoa tästä nuori modaliteetti, jolla on tällä hetkellä niin paljon laajentumista, voimakas mediaveto ja joka kerta laajempi kalenteri, joka on täynnä arvostettuja testejä. Kukaan teistä ei välty siltä, ​​että kuten nimestä voi päätellä, se edustaa ajajan ja moottoripyörän fyysisen rajan etsimistä, ja nyt tiedämme, mitä voidaan tehdä enduro trialeron käytössä. Sekä amatööri- että ammattitasolla tällä erikoisuudella on ajo-temppujaan sekä moottoripyörän kokoonpanoa vastaavia temppuja. Vaikka on totta, että voittaaksesi et tarvitse monia muutoksia tai suuria keksintöjä, erityisesti siksi tässä lentäjä on seitsemänkymmentä prosenttia menestyksestäKyllä, on monia pieniä yksityiskohtia, jotka vaikuttavat erityisesti korkeimmalla tasolla. Ratkaisut, joiden tarkoituksena on pääasiassa taata rungon luotettavuus, joka on erittäin alttiina «väärinkäytölle» iskujen muodossa, lämpötilan ylitykset, kytkimen väärinkäyttö, voimakas jousitus iskee … Vaikka myös «radikaaleja ajajia»He pyrkivät mukauttamaan moottorin käyttäytymisen siihen, mitä se vaatii siirtyäkseen kalliolta kalliolle, askel askeleelta, toisin sanoen, hyvät matalat, progressiivisuus / oppimiskyky työntövoimassa, paljon vetovoimaa … Napa vastapäätä yleensä vallitsee perinteisissä endurokilpailuissa siinä mielessä, että he haluavat enemmän hevosia, enemmän potkua ja mielialaa tietyllä aggressiivisuudella, vaikka hallintaa ei menetetä.

Jos haluat tietää enemmän äärimmäisen moottoripyörän kokoonpanosta, Alfredo Gomez, kaksi päivää ennen menoa Erzberg Extreme -Hän on onnistunut palkintokorokkeella-, hän on löytänyt sinulle kaikki salaisuudet, hänellä ei ole mitään salattavaa, Husaberg TE 300: sta, joka hänellä on aseena äärimmäiseen sodankäyntiin. Tavallinen moottoripyörä, mutta mukautettu ympäristöön. Olemme oppineet paljon, erittäin mielenkiintoisia asioita, jotka vain kilpailun tuloksena on havaittu pakollisiksi ja välttämättömiksi «kova enduro».

Äärimmäisissä tapauksissa ajat pienellä nopeudella ja usein huonot sääolosuhteet – Kylmä ja sade- joten lasit voivat sumua. Tämän välttämiseksi lisään ilmanvaihtoa lävistämällä vaahto. Poistan pohjan veden ja maan pääsyn estämiseksi … Monet teistä tekevät sen toisinpäin ja poistavat vaahdon ylhäältä, mutta näin lian on helpompi päästä ylhäältä alas – toisinpäin ympärillä, se on monimutkaisempaa.

Tukejen kiinnitysalueella jarrupumput Y kytkin ohjaustankoon, Laitoin putkiston teflonia -sitä käytetään niin, että putkien kierreliitoksissa ei ole vuotoja -. Pyörin kaksi tai kolme kierrosta vain laipan leveys, jotta se ei näytä ja näyttää esteettisesti hyvältä – on hyödytöntä erottua. teflon Se sallii painaa voimakkaasti, mutta pumput voivat pyöriä putoamisen aikana, joten vältän vipujen tai tuen rikkoutumisen.

Kaasuttimen tuuletusputket on sijoitettava uudelleen, jotta ne voivat päästä vesialueille, joissa se peittää paljon, ja välttää moottorin pysäyttäminen. Jos nämä makaronit ovat vakiona, alas, moottori ei hengitä vesialueilla. Kannan moottoripyörälläni makaronia ylös, majoittuen pieneen reikään, jonka olen poranut korkeimmalle alueelle suodatinlaatikko, hengittää itse laatikkoon. Kaksinkertainen hyöty lisäämällä kahlauksen syvyyttä ja saamalla sinut hengittämään «puhtaalle» alueelle.

Vaikka et ehkä usko sitä, koko tiimi Husaberg ääripäistä mennään sarjoihin. Haarukkaa varten Eric Augé Hän asettaa minulle «asetuksen» niin, että ensimmäinen ratsastus on herkempi, mutta ilman jousien vaihtamista tai mitään. Pidän nopeasta laajennuksesta ja pakkaamisesta, progressiivisesta. Ensimmäinen kolmannes suurella tahdilla – joka imee kivet, juuret… – ja sitten kovettuu niin, ettei se pysähdy.

Voit iskunvaimennin WP Kierrän vakiona jousen kolme kierrosta, jotta pyörällä on enemmän kuollutta välystä saadakseen pitoa. Se on huonompi nousussa, koska pyörän on helpompi nostaa, koska se uppoaa enemmän, mutta se kompensoi täysin saavutetun vetovoiman. Ratkaisen pyörän paremmin kuin työntövoiman puute, esimerkiksi juurivyöhykkeillä tai kivi, joka tasapainottaa minut.

Olennaista avustajien tai yleisön auttamiseksi – vain sallituilla alueilla – kiipeämään ja vetämään heitä. Niiden on oltava hyvästä materiaalista valmistettuja hihnoja, jotta ne eivät rikkoudu ja ne on kiinnitettävä hyvin: Edessä alempi istuintanko –Alaosasta, jos laitat sen päälle, majakka ja kaikki repeytyvät pois; taaksepäin alikehys, korkeudella, johon istuin päättyy – siellä se ei häiritse ja se voidaan ottaa kiinni moottoripyörän kuljettajan kanssa. Älä laita niitä liian lyhyiksi tai liian pitiksi. Kun löydän ihmisiä auttamaan minua, ajattelen huonosti, se on hyvin monimutkaista ja on hyvin harvinaista, että voin nousta ylös yksin. Sinun on parempi nousta seisomaan ja odottaa koukkua

Minun Sidi saappaat Asennan pohjan, joka on saatavana lisävarusteena ja jossa on tarttuvampi kulutuspinta vuorikiipeilykenkä. Näin jalkani ovat paremmin asettuneet ja luistavat vähemmän, kun minun on tuettava niitä maassa – mudassa, juurissa, kivissä, sammalissa …-. Erinomainen tukipiste, suuri apu, koska se pitää paljon, jopa jalustimissa. Se ostetaan lisävarusteena ja sen asentaminen on murusia -tein sen, mutta parasta on, että laitoin sen hyväksi suutariksi.

Äärimmäisissä olosuhteissa on erittäin kuuma. Hän kulkee aina hitaasti ja tekee paljon liikuntaa. En siis käytä paljon alusvaatteita. Käytän lycra -sukkahousuja ja T -paitaa, jotta ne kuivuvat ennen puuvillaisia ​​ja keräävät vähemmän vettä – kun vaatteet kastuvat, se on lisäpainoa. Minun täytyy olla hyvin kylmä käyttää surffauksessa käytettävää lämpöpaitaa. Käytän takkia tuskin – se lisää painoa ja rajoittaa liikkumista. Käytän tavallisia käsineitä, en neopreenia tai lateksia. Kylmä ei kulje ja sade, se kestää.

Mekaanisen luotettavuuden takaamiseksi on välttämätöntä asentaa tuuletin pakottamaan jäähdytys. Pyörimme kaksi kertaa tunnissa koko ajan, mutta vaatimme moottoria, ja se voi kuumentua hyvin, kunnes neste kiehuu, jopa erittäin kylminä päivinä. Sinun on osallistuttava avustettu ilmanotto ja electro on «säästävä happi». Sähköasennuksessa on oltava manuaalinen ohituspainike- minulla on kytkin ajovalojen kilvessä- päättääkseen milloin se asennetaan tarpeen mukaan.

Toimittajamme kehittämät äärimmäisyyksiä vaativat erikoispyörät Goldentyreyleisölle myytäväksi, eivät ole prototyyppejä. Italialainen brändi tarjoaa leveämmän eturenkaan (90 / 100-21 verrattuna tavalliseen 90 / 90-21), joka tarttuu enemmän ja lisää luottamusta. sen kuori on pehmeämpi, taipuu enemmän, piirtää maastoa paremmin ja auttaa iskunvaimennuksessa. Sivuttain rinteissä se tukee enemmän ja pyörä saavuttaa vakauden. Sitä vastaan ​​se antaa suuremman raskauden tunteen ja että jos harrastamme urheilullista enduroa, meiltä puuttuu tuki.

Takapyörä on paljon pehmeämpi, sekä ruho että nastat. Oletetaan, että se on kuin koepyörä, mutta endurokokoonpanossa. Se on ihmeellistä sen tarjoaman otteen vuoksi, elintärkeää kiivetä liukkaille vesialueille, sammalille, mudalle … Tietysti sitä käytetään vain tähän ja jos ajat sillä normaalia enduroa, se tuhoutuu muutaman kilometrin päästä sen lisäksi se iskee tukiin.

Kilpailuihin, joita sinulla on yökierros, kuten Helvetin portti, sinulla on oltava hyvä valaistus. Kokosimme KTM Adventuren kaltaisen ajovalolevyn, jossa on kaksinkertainen ksenonoptiikka-ne saavat moottoripyörän akusta virtaa. Ne syttyvät paljon, varsinkin kun ne lämpenevät. Lisäksi kypärään on kiinnitetty muita pienempiä, mutta suuritehoisia LED-lamppuja, joiden avulla voin valaista katseeni aluetta, joka ei aina osu kohdalle, jossa moottoripyörä loistaa.

Varmasti se lisävaruste vähiten yllättää, että se on koottava, mutta meidän ei pitäisi jättää sitä huomiotta. Pohjan eheyden turvaaminen, uhrautuva osuma sieppari, liukulevy Sen on oltava jäykkä, joko alumiini tai muovi. Varmista, että sen sivuilla on lisäsuoja suojavyöhykkeen lisäämiseksi, mutta että nämä ulkonemat eivät häiritse sinua, kun ne törmäävät saappaaseen eivätkä häiritse vaihde- tai jarruvipujen käyttö.

Hyvä, tässä valitsen avoimen tai suljetun mallin, rodun mukaan. Hyödyt ja haitat jokaisesta? Avaa käsi antaa käden paeta nopeasti putoamista vastaan, mutta on vähemmän kiinteä iskuja vastaan. Suljettu, toisinpäin. Pidän parempana alumiinituella varustettuja, jotta vältytään vipujen rikkoutumiselta. Ne antavat minulle paljon itseluottamusta ja ovat hyvä suoja kilpiltä.

Käytän a Pro Taper Contour ohjaustanko mutta sen lujuuden vuoksi. Mittaukset ovat samat kuin vakio, vaikka voit harkita kapeamman mittauksen käyttöä kapeille askelille. Kiinnityskannattimet on ehdottomasti asetettava istuimen tolppaan mahdollisimman pitkälle Husaberg. Siten pystymme seisomaan ja hallitsemme pyörää hyvin, kuten kokeessa, on tilaa liikkua ja voimme vetää ohjaustangosta hyvin ohittaaksemme askeleet. Tarkista, että ohjaustanko on hyvällä korkeudella, ja nosta sitä tarvittaessa hieman – älä mene yli laidan, kuten jotkut tekevät, jotka myöhemmin näyttävät menevän hakkurin päälle.

Joissakin kisoissa, kuten Romanialaiset, on tarpeen kantaa GPS koska reittiä ei ole merkitty opasteilla. GPS on sijoitettava ohjaustangon verimakkaran sisään, näkyvä ja täysin suojattu iskuilta. Minulla on kaksi, jos yksi epäonnistuu. Etsi GPS -malleja, jotka eivät ole kovin suuria eivätkä paina paljon. Lankakappaleen ja leikatun putkikumin avulla voit kiinnittää sen täydellisesti ohjaustankoon ja poistaa sen helposti.

Elintärkeä nesteytys kisassa. Siksi minulla on camelbak, erityisesti Meitä me koska sen avulla voin juoda päästämättä käsiäni-kannan Isostaria tai Vesimiestä. Jos he antavat sinulle juotavaa, ota neste muilta oman sijasta, koska et koskaan tiedä, tarvitsetko sitä myöhemmin. Käytän tätä reppua työkalun ja varaosan: avaimen lataamispaikaksi KTM useita (12,10,8), leikattu, mahtuu taskuun; KTM sytytystulppa -avain ja 27; lanka; Amerikkalainen nauha; pihdit, lenkki ja pala ketjua; a 10 räikkä; pari ruuvia (mutteri ja aluslevy); taka-akselin mutteri, jossa on holkki-olen kadottanut sen kerran-; jarru- ja kytkinvivut; vaihdevipu…

Vipujen tulee olla suorassa asennossa, jotka takaavat hyvän tuen käsille. Jos laskemme niitä paljon, pakotamme ranteemme kääntymään paljon ja koettaessa meidän on vaikea liikuttaa niitä. Jos nostamme heidät sitten päinvastoin, kädet ylös kuin ryöstöstä! Pysäytyspainikkeen pitäisi olla ylöspäin. Miksi? No, koska kun painan, jos se on vakioasennossa, vaakasuoralla painikkeella, voin lyödä sitä polvillani tai muulla ruumiinosalla ja sammuttaa moottorin.

mekaniikka Se on vakio, joka on määritetty työntämään suurella vääntömomentilla. Mitä hän tekee moottori ylös sillä ei ole väliä äärimmäisissä enduros, koska emme koskaan kanna korkean kierroksen moottori. Joten valitsimme ei kovin hienot kaasutukset ja tasaisesti säädetyn pakoventtiilin. Minulla ei ole sähkökäynnistintä painon säästämiseksi. Poljin käynnistyy jo hyvin. kytkin Se on vakio – endurossa sitä käytetään väärin liikaa tarpeettomasti – ja vaihteetkin. Jos lyhennät niitä liikaa, pyörä tulee karkeaksi. Jos pidennät niitä, se kuolee pienellä nopeudella.

Pakollinen noudattaminen pistosuojajärjestelmän asennuksessa. minulla on päälläni Tubliss – Pidän siitä, koska sen avulla voit muokata renkaan- tai «moussen»- täyttöä, riippuen ajosta hieman kilpailun maastosta riippuen. Sekä yhdessä että toisessa tapauksessa on välttämätöntä varmistaa, että pyörän kovuus on alhainen, jotta pito paranee ja iskunvaimennus paranee piirtämällä maastoa.

Muta, sade, lumi, jää … ovat yleisiä äärimmäisyyksissä. Suuria vihollisia, jotka ajamisen vaikeuttamisen lisäksi vaikeuttavat ratsastajan otetta satulaan. Siksi on suositeltavaa laittaa tällainen istuinsuoja Mustarastas, joka on Luistamattomat «vaa’at». Ylimääräinen apu estämään kehon siirtymistä, pohjimmiltaan kiipeilyalueilla, tietysti istuessaan. Se ei ole aina hyvä ajaa sillä, kuivana se korjaa persettä niin paljon, että joskus se on ärsyttävää.

Oliko tästä viestistä apua?