Saltar al contenido

Ajotekniikat: hyvästit hyvälle säälle

30 de julio de 2021
Ajotekniikat hyvastit hyvalle saalle

Lokakuusta lähtien monet moottoripyöräilijät haluavat pysäköidä skootterinsa tai moottoripyöränsä odottamaan auringonpaistetta seuraavana keväänä … Mutta juuri silloin, kun sää muuttuu vaikeaksi ja kun myös liikenne vaikeutuu, voimme paremmin hyödyntää ketteryyden tai vapauden etuja kaksipyöräinen pysäköinti.

Ensimmäinen «avain», joka pystyy tekemään sen, on laitteet: Mutta asianmukainen tekninen takki riittää suojautumaan elementteiltä, ​​ja Goretexia tai vastaavia vaatteita on jokaiseen makuun (halusimmeko jotain erittäin «bikeristä» tai päinvastoin hienovaraisempaa ja tyylikkäämpää vaatetta). Koko kasvojen kypärä, jota suosittelemme mihin aikaan vuodesta tahansa, ja sopivat käsineet, ja voimme jatkaa ajoneuvomme ja toimintavapautemme nauttimista.

Koska valoa on vähemmän, meidän indikaattoreita Ne auttavat meitä näkymään helpommin kuin kirkkaalla säällä, mutta olosuhteet pakottavat meidät olemaan varovaisempia ja lisäämään turvavälejä.

Valkoiset viivat

Se on vihollisemme numero yksi kuivassa, ja kun vesi näyttää, meidän on välttää kiertää niitä mahdollisimman paljon. Jotkut kaupungintalot käyttävät liukastumista estäviä maaleja, mutta useimmat liikennemerkit ovat edelleen liukkaita kuivana ja erittäin vaarallisia sateen sattuessa. Autot tuskin huomaavat sitä, koska jos yksi sen neljästä tukipisteestä menettää otteensa, se on tuskin havaittavissa normaalissa liikenteessä, mutta moottoripyörällä asiat muuttuvat paljon ja voi helposti aiheuttaa putoamisen. Pahimmat ovat kaikki maalatut seepra, joka on muuten laitonta: yritä jäljittää polku, joka on suoraan valkoisten nauhojen välissä ja kääntyy oikealle kulmassa. Pakollinen harjoitus sateella, mutta se voi olla hyvä «harjoittelu» kuivalla, on aina välttää astumista valkoisiin viivoihin hinnalla millä hyvänsä: nuolet, katkoviivat …

Lisää «ansoja»

Valkoisten viivojen lisäksi kaduilla ja moottoriteillä on paljon muita riskejä: pahimmat ovat juuri ne merkkejä jotka (yleensä teoksilla) on «poistettu» mustalla tervalla. Mutta kaivonkannet, tuuletusritilät (metroasemat, pysäköintialueet) ja muut metalliesineet, kun ne ovat märkiä, ovat myös «jäätä», ole varovainen niiden kanssa. Kun puhutaan ruudukkoista, katso, kun tulet liikennevaloon minä yleensä ennen suojaväylää, koska jotkut sijoitetaan juuri sinne, alueelle, jolla on myös oltava erityisen varovainen, koska autot ja bussit pysähtyvät, ja jos he menettävät öljyä tai polttoainetta, se kerääntyy muodostamaan asukkaan, joka veden kanssa on hyvin liukas potti , ilmeisesti. Unohda kiireinen jarrutus lopussa (vähän ennen) eikä siellä ole mitään läpi kaistan keskellä (aina parempi toiselle puolelle).

Lätät ja vesiliirron

Tämä ilmiö ilmenee, kun rengas saapuu tulva -alueelle Tämä koostuu siitä, että rengas «kelluu» pinnan yläpuolella ja koska sillä ei ole suoraa yhteyttä asfalttiin, tarttuvuus on käytännössä nolla. Mitä suurempi renkaan pinta, sitä alhaisempi rengaspaine ja suurempi nopeus, sitä todennäköisempää se on: siksi pienet urheiluautot, joissa on paljon «jalkineita», kärsivät siitä helposti, kun taas moottoripyörät (kosketusalue hyvin pieni) on kova kärsiä sitä. Mutta on parempi olla turvassa kuin pahoillani: vältä kaikin keinoin lätäkköistä vettä (et koskaan tiedä mitä sen alla voi olla), pidä paineet oikealla tasolla ja jos sinulla ei ole vaihtoehtoa, hidasta ja pidä kaasu päällä ja ohjaus lujasti, kun ylität tulvan.

Kylmät renkaat

Talvella ajettaessa kahdella pyörällä on pidettävä mielessä paljon muutakin: varo alusta alkaen kylmiä renkaita, sillä ennen kuin olet matkustanut muutaman kilometrin ja liike on lämmittänyt ne, kumi on erittäin pieni ote; ja mikä lisää maaperän tilaa (kostea aamukasteesta tai sateesta), saa ne luisumaan aikaisemmin ja äkillisemmin.

Ole varovainen, koska moottori, jarrut (ja esiohjaus) kuumenevat ennen renkaita: älä etsi rajoja etukäteen … lentäjä Se vaatii myös huolenpitoa: ole hyvin varusteltu kylmän tai märän välttämiseksi, ole varovainen seuraamalla autoja tai kuorma -autoja tarkasti, koska niiden nostama vesi likaisee visiirin. Kuten aina suosittelemme, on parempi ajaa toisella puolella, mikä antaa sinulle myös enemmän näkemystä eteenpäin (enemmän ennakointia).

Temppu

Käytä takajarrua «tuntemaan» otetta: yksi avaimista, jotta voit ajaa rauhallisesti sateella tai kylmällä, on tietää itsesi kykeneväksi jarruta hyvin menettämättä vakautta. Tämä on ilmeisesti jotain, jota jarrujärjestelmät käyttävät ABS He auttavat paljon, mutta valitettavasti he ovat edelleen vähemmistö; jos sinulla on onni käyttää sitä, älä joka tapauksessa luota itseesi liikaa, tai vaikutus on haitallinen (liiallinen luottamus).

Jos sinulla on «normaalit» jarrut, etuna on, että voit estää takapyörän, mikä provosoimalla voi auttaa sinua tuntemaan käytettävissä olevan otteen paljon tarkemmin, kun saat sen kiinni (vain pienet lohkot). ABS: n kanssa tämä apu on tärkeä, koska sen avulla voit tarkistaa pito (kuinka pitkälle voit jarruttaa, kunnes lukitset ja ABS astuu sisään) turvallisemmin ja tasaisemmin.

1627616876 790 Ajotekniikat hyvastit hyvalle saalle

Älä unohda

Vältä ylittämistä Valkoiset viivatTai pikemminkin, pidä pyörät astumasta niihin joka päivä. Jos pelaat tätä «peliä» normaalisti, se irtoaa helposti sateen sattuessa.

  • Maalla on enemmän ansoja välttää erityisesti sateella ja pakkasella: tervaiset merkit (musta valkoisella tai keltaisella), tuuletusaukot, luukun kannet, kertyneet rasva tahrat …
  • Älä tule nopeasti seepraan tai liikennevaloon, jos joudut jarruttamaan siellä voimakkaasti (jalankulkija tai liikennevalo, joka muuttuu punaiseksi) pahin paikka tehdä se.
  • Varo lätäköitä: moottoripyörät eivät kärsi yhtä paljon «vesiliirrosta» kuin autot, mutta jos näin tapahtuu, pelastaminen on todella vaikeaa. Ja vesi voi piilottaa vielä pahemman riskin.
  • Käsittele kaikkia säätimiä varoen, varsinkin niitä, jotka ajavat vedessä jarrut. Ei äkillisyyttä, jarrutus aina «kahdessa vaiheessa» (kevyt kosketus painon tukemiseksi ja vahvempi tuella) ja tavallista enemmän tukea takana.
  • Paljon sileys Lisäksi, eikä kiire, ensimmäinen asia aamulla: kylmät pyörät pyörivät paljon, ja kylmällä maaperällä ne vievät aikaa saavuttaakseen käyttölämpötilansa.

Oliko tästä viestistä apua?