Saltar al contenido

Ajotekniikat: käännökset ja risteykset

9 de agosto de 2021
Ajotekniikat kaannokset ja risteykset

Olemme jo kommentoineet muutaman kerran, että yleisin tapaus paitsi autojen, myös autojen ja moottoripyörien välillä on «alue», kun toinen osuu toiseen takaapäin. Osoittautuu, että kaupunkiliikenteessä, kun auton ja moottoripyörän tai skootterin välillä on ongelma, sivuttaisalueet eivät ole kovin kaukana näistä tilanteista: syy on yleensä se, että auto tekee odottamattoman käännöksen tiellä moottoripyörä, jota hän ei ole nähnyt (yleensä koska hän ei ole katsonut), mutta on myös usein, että moottoripyöräilijä ei ole huomannut ajoissa, että auto aikoo kääntyä.

Minkä tahansa auton koko takaosa, «kolme neljäsosaa» molemmilla puolilla, ovat käytännössä sokeita alueita kuljettajalle, joka edes peilien läpi katsoessa ei näe, onko siellä «jotain». Jos se olisi suuri, leveämpi auto tai ajoneuvo, näkisin sen, mutta moottoripyörän kapea etuosa tekee meistä helposti «näkymättömiä» näillä alueilla. Ja jos olet siellä ja auto kääntyy, se ylittää polkusi, siitä ei ole epäilystäkään, ja törmäystä on vaikea välttää.

Toinen tyypillinen tapaus on se, että hyödynnämme liikennevaloa ohittaaksemme autojen linjan kaksisuuntaisella kadulla menemällä (hieman) vastakkaiseen suuntaan. Autot eivät odota, että joku kulkee ohi, ja jotkut saattavat olla kyllästyneitä liikenneruuhkaan tai eksyä, ja päättävät kääntyä sinne liikennevalon avulla. Tai siellä voi olla pysäköintialue tai katu, jossa voit kääntyä. Mutta jos hän poistuu linjalta ja ohitat, etkä tee sitä hitaasti ja katsomalla, sinulla on ongelma.

Noudata neuvojamme ja kaupunkireittisi ovat ketterät ja turvalliset: järkytyksiä tulee, mutta ne ovat vain anekdootteja.

Käänny vasemmalle

Jos matkustat kadulla (tai tiellä, tämä koskee myös kiertotiejä) ja sinun on käännyttävä vasemmalle, sinun on varmistettava, että – ilmeisesti – kukaan ei tule vastakkaiseen suuntaan estääksesi liikkumisesi mutta että joka seuraa sinua, ymmärtää aikomuksesi ja siinäkin tapauksessa on suositeltavaa olla «katkaisematta» polkua siltä varalta, että hän on huomannut, mutta hänen jälkeensä ei huomaa ja kun ensimmäinen auto väistää sinua toinen ei kykene. Älä ylitä kaistaa, pysy «suorana», osoita hyvin suuntavalolla ja kosketa jarrua useita kertoja ja katso ennen kaikkea peileihin: jos olet epävarma (jos he ovat nähneet sinut tai jos on tilaa pysähtyä ilman riski) on aina parempi mennä suoraan ja tehdä toinen liike myöhemmin kuin pysähtyä ja vaarassa jäädä kiinni. Jos et näe sitä selvästi, älä ota turhia riskejä.

Ohittaminen

Meillä on samanlainen tilanne kuin edellisessä kaksisuuntaisen kadun vasemmassa käännöksessä, sillä erolla, että nyt sinä aiot mennä suoraan: olemme nähneet monta kertaa tämän «jonon» tilanteen liikennevalon takana tai jumissa ja moottoripyörä hyödyntää sen ketteryyttä ohittaakseen kaikki vasemmalla olevat. Ongelma tulee, kun yksi näistä autoista päättää kääntyä vasemmalle (koska siellä on katu tai sisäänkäynti, mutta joskus kääntyä ympäri, vaikka se olisi väärin): kun ohitat rivin autoja, tee se hitaasti (kuinka nopeasti olet jos Onko liikennevalo punainen?), ole tarkkaavainen jokaisen auton suuntavilkuille ja (enemmän) pyörille (alkavatko ne kääntyä vasemmalle?) ja kuljettajasi silmiin (taustapeilissä). Näissä tilanteissa on erittäin helppo «purra», ja se on yhtä helppoa välttää.

Oikealle

Näyttää selvältä, että jos lähestyt kiertotietä, käyntiä tai risteystä, jossa voit kääntyä oikealle, ei ole hyvä ajaa ohi oikealla, niiden ja jalkakäytävän tai pysäköityjen autojen välisen linjan. Niin ilmeiseltä kuin se saattaa tuntuakin, joka päivä joku «jää kiinni»: yleensä sinun tulee aina välttää oikealla ajamista, koska juuri siellä on enemmän mahdollisuuksia avata ovi (matkustaja tai matkustaja ulos) tai katkaisemisesta el paso (autotalli, äkillinen pysähdys ostaaksesi sanomalehden, joka sulkee tiesi …). Ja muista myös, että auto, joka katkaisee sinut, on juuri se auto, joka ei näe sinua, koska olet sijoitettu sen «sokealle alueelle»; vaikka katsoisin (useimmat eivät), en näkisi sinua. Älä mene tähän ansaan: vältä ajamista alueella, jossa pysäköidyt autot voivat myös yllättää sinut.

Crossover -auto

Oikealla ajamisella on toinen riski, vaikka se on mahdollista löytää, jos olemme oikeassa kahden autorivin välissä, ohitamme ne: jos katu on kaksisuuntainen ja kulku aukeaa oikealle puolelle, auto tulee vastakkaiseen suuntaan haluat ehkä kääntyä vasemmalle ja ylittää kaistasi mennäksesi määränpäähän (parkkipaikka, katu jne.). Niin kauan kuin liikenne on sujuvaa, tämä riski on pieni, koska kääntyvä auto ei tee sitä, jos liikenne tulee edestä, mutta jos autot liikkuvat hitaasti, ole varovainen ja katso suoraan eteenpäin, koska jos joku, joka aikoo tehdä tämän liikkeen, ja kanssasi olevat autot hidastavat vauhtia, ehkä he ovat antaneet jonkin merkinnän «ohittaa» … ja tapaat hänet matkallasi.

1628551398 770 Ajotekniikat kaannokset ja risteykset

Temppu

Ei ole parempaa «temppua», jotta riskialttiit tilanteet, joita kohtaamme päivittäin kaupunkiliikenteessä, eivät ylitä pelkkiä anekdootteja kuin «valmistautuminen»: sormet jarruvipuissa (vipuissa, ei ohjaustangossa, yksi tai kaksi) kummankin käden sormet) ja vasen peukalo sarvessa (ojennettu ja kärki silitti käsineen läpi, painike). Tottumaan aina menemään näin, se on kuin laita sormesi valmiiden aseiden liipaisimeen, ja kun jotain menee pieleen (auto, joka tekee väärän liikkeen), voit ensin viheltää (torvi) ja samalla alkaa jarruttaa , melkein tilannekuva. Katso vain, kuinka kauan kestää ohjaustangon sormien vieminen jarruvipuun tai peukalo sarvea vasten. Se tuntuu vähältä, mutta ne ovat kymmenesosa sekunnista, ja nopeudella 50 km / h joka sekunti etenet 14 metriä: vain kaksi kymmenesosaa on melkein 3 metriä, ja vakuutan sinulle, että olisit monta kertaa halunnut «saada» nämä ylimääräiset kolme metriä.

Älä unohda

  • Älä koskaan ohita vasemmalla olevaa autoriviä nopeasti, jos niillä on mahdollisuus kääntyä tai kääntyä ympäri (vaikka se olisi «huonosti tehty»). Mene hitaasti, tarpeeksi, jotta näet auton autosta, jos se aikoo ylittää polkusi.

  • Se ilmoittaa erittäin voimakkaasti (vilkkuu, jarrun kosketukset, käsivarsi) aikomuksestasi pysähtyä tai kääntyä vasemmalle keskellä liikennettä, aina on joku tietämätön ja jos se vie sinut eteenpäin, se on erittäin huono isku.

  • Jos et näe sitä selvästi, älä pysähdy tai käänny vasemmalle ulostulolle: mene eteenpäin ja teet uuden liikkeen. Moottoripyörässä on resursseja ja ketteryyttä, älä vaaranna pysähtymistä, jos riski on olemassa.

  • Vältä ajamista oikealla, liikkeessä olevien autojen ja jalkakäytävän tai pysäköityjen autojen välillä. Se on suurin avoimien ovien ja sisään- tai poistumistoimien tai käännösten riski.

  • Jos auto ylittää polkusi etkä voi välttää sitä, jarruta niin voimakkaasti kuin mahdollista hidastaaksesi maksiminopeutta (jos pysyt keskittyneenä, jarrut paljon). Yrittäminen välttää sitä ilman paljon kokemusta ei ole mahdollista, ja pienen nopeuden sivutörmäys on parempi kuin pudotus, jolla on odottamattomia seurauksia (et varmasti epäile, kuka on tehnyt jotain väärin).

Oliko tästä viestistä apua?