Saltar al contenido

Ajotekniikat: «skaalattinen» kompleksi

11 de agosto de 2021
Ajotekniikat skaalattinen kompleksi

Henkilökohtaisesti teen kaikki päivittäiset matkat moottoripyörällä tai skootterilla (lähes 100 km päivässä), ja osittain ammatillisen muodonmuutoksen vuoksi, osittain siksi, että yksinkertaisesti tiedostamalla kaiken liikenteen huomaan, kuinka ympärilläni olevat ajavat (kaksi tai neljä pyörää) ), Näen joskus asenteita, jotka huolestuttavat minua ja auttavat minua päätettäessä, mitä neuvoja tässä osassa käsitellään. Olen viime aikoina ollut yllättynyt ihmisten määrästä, jotka liikkuvat kaikenlaisilla moottoripyörillä tai skoottereilla (kyse ei ole vain äskettäin validoidusta vuonna 125 tai veteraanimoottoripyöräilijöiden toisesta päästä), ja vaativat sen tekemistä aivan keskustassa ajokaistasta ja mikä on pahinta monissa tapauksissa jättämättä riittävää turvaetäisyyttä niitä edeltävään ajoneuvoon. Kahden pyörän etuna on, että voimme valita, mitkä ympyräkaistan osat riippuvat muista parametreista, kuten jos kiertotie lähestyy puolelle tai toiselle, jos liikenne näyttää monimutkaistuvan myöhemmin jne.: Se mahdollistaa ennakoida seuraavat liikkeet ja sen avulla voit saada parempia «porsaanreikiä» odottamattomissa tilanteissa kuin olla keskellä «lukittua» kaistaa autojen välillä.

Hyvä sijoitus

Jotkut moottoripyöräilijät uskovat, että paras tapa kiertää kahdella pyörällä on tehdä se samalla tavalla kuin neljällä pyörällä, mutta ei mitään pidemmälle: muut ajoneuvot eivät «näe» meitä niin helposti, ja vaikka he katsovat meitä, monet eivät kunnioittaa moottoripyöriä kuten muidenkin autojen kanssa (ja paljon vähemmän, jos ne ovat suuria, TT tai vanhempia). Kaistan keskellä kulkeminen, jopa hitaasti, on haitallista: he näkevät meidät enemmän, jos muutamme, jos vaihdamme kaistaa, jos vaihdamme kaistan sisäpuolia sopeutumalla muuhun liikenteeseen ja niin edelleen. Muista, että autossa on monia «sokeita kulmia», joissa he eivät voi edes nähdä meitä taustapeilien läpi katsomalla meitä: vältä ajamista, kun olet näillä alueilla. Toisaalta kaistan oikea tai vasen puoli ei ole «kiinteä» olosuhteista riippuen: valitse hyvin jokaisessa tilanteessa.

Nopeat kaistat

Kun liikut moottoriteillä, olivatpa ne kehätietä, moottoriteitä tai kaupunkikatuja, joilla todellinen kiertokulku ylittää yleensä 50 km / h: n säännön, ole varovainen kävellessämme kaistamme keskellä, varsinkin jos
Lisäksi emme ole varovaisia ​​jättäessämme riittävästi turvatilaa meidän ja edessämme olevan ajoneuvon väliin. Jos se on auto ja menemme keskelle ja lähelle, sitä on mahdotonta välttää, jos se jarruttaa yhtäkkiä: sinun on myös oltava tarkkaavainen edessäsi olevaan liikenteeseen. Jos kyseessä on moottoripyörä, meillä on myös riski saada se kiinni, jos se yhtäkkiä jarruttaa tai muuttaa suuntaa. ajoi keskellä kaistaa …

Nopeat kaistat, hitaat

Jos ajamme moottoriteillä heikon suorituskyvyn ajoneuvolla (yksinkertainen 125-skootteri), saatamme olla hitaampaa kuin muu liikenne: tässä tapauksessa on houkutus ajaa hyvin kallistuneena käyttämämme kaistan oikealle puolelle, mutta tässä kyllä ​​on kätevää käyttää kaistan keskikohtaa tai sen vasenta osaa. Jos olemme liian kaukana oikealta, kuljettaja, joka seuraa meitä tai kiertää takanamme, voi tulkita sen «tieksi» ja voi yrittää ohittaa meidät ohituksella, joka saattaa meidät vaaralliseen tilanteeseen noudattamatta sivuttainen etäisyys. On parempi välttää tämä tilanne keskittymällä kaistalle, jotta meidät ohitetaan oikein, kun on mahdollisuus tehdä niin. Toisaalta, jos joku seuraa meitä liian tarkasti, voimme antaa jarrun «koskettaa» varoittaakseen heitä ja jättääkseen heidät pidemmälle.

Rullaa ryhmässä

Jos ajamme moottoriteillä heikon suorituskyvyn ajoneuvolla (yksinkertainen 125-skootteri), saatamme olla hitaampaa kuin muu liikenne: tässä tapauksessa on houkutus ajaa hyvin kallistuneena käyttämämme kaistan oikealle puolelle, mutta tässä kyllä ​​on kätevää käyttää kaistan keskikohtaa tai sen vasenta osaa. Jos olemme liian kaukana oikealta, kuljettaja, joka seuraa meitä tai kiertää takanamme, voi tulkita sen «antautumiseen» ja yrittää ohittaa meidät ohituksella, joka saattaa meidät vaaralliseen tilanteeseen noudattamatta sivuttainen etäisyys. On parempi välttää tämä tilanne keskittymällä kaistalle, jotta meidät ohitetaan oikein, kun on mahdollisuus tehdä niin. Toisaalta, jos joku seuraa meitä liian tarkasti, voimme antaa jarrujen «hanat» varoittaakseen heitä ja jättääkseen heidät pidemmälle.

Temppu

Temppu on yksinkertainen ja ilmeinen osion otsikosta: vältä ajamista keskellä käyttämääsi kaistaa, toisin sanoen, vältä tätä «skaalautuvaa kompleksia». Suurin osa niistä, jotka tekevät sen, tottumuksesta autolla ajaessaan myös yleensä jättävät pienen turvaetäisyyden edelliseen ajoneuvoon (eli he tekevät kaksi asiaa väärin).
Tällä tavalla ajaminen saa sinut myös «jäämään» liikenteestä, aivan kuten yhä tiukemmat nopeusrajoitukset aiheuttavat, ja se ei ole hyvä moottoripyörällä: ne eivät anna sinun erottua (muut «näkevät» sinut vähemmän) äkillisen jarrutuksen yhteydessä on vaikeampaa väistää muita ajoneuvoja osumien välttämiseksi
(jotka eivät ole kovin vakavia autossa, ei niin moottoripyörässä).

Älä unohda…

  • Moottoripyörällä ajaminen on hyvin erilaista kuin autolla ajaminen: meidän on unohdettava tietyt tavat, kuten ajo kaistan keskellä tai liian lähelle edessä olevaa ajoneuvoa.

  • Turvallisuutemme vuoksi on tärkeää, että muut kuljettajat «näkevät» meidät, ja me erotumme enemmän sisällä

  • liikennettä, jos vaihdamme kaistaa ja etsimme selkeämpiä alueita kuin jos rullaamme muun liikenteen mukana.

  • Autoissa on «sokeita alueita», joissa he eivät edes katsoisi, että he näkisivät meidät: vältä asettumasta niihin (kolme takaosaa ja sulje) etenkin kiertoteiden tai kadun risteysten lähellä.

  • Ajaminen kaistamme keskellä vaikeuttaa edessä olevan ajoneuvon välttämistä, jos se jarruttaa yhtäkkiä: on parempi ajaa toisella puolella, mikä parantaa myös näkyvyyttä eteenpäin.

  • Jos olet menossa nopealle radalle ja moottoripyöräsi ei juokse paljon, vältä kallistumista oikealle: kuka tahansa takaapäin tulleesta saattaa ajatella, että annat periksi, ja kokeile ohitusliikettä, joka vaarantaa sinut.

  • Vältä ajamista «yhdessä tiedostossa» muiden moottoripyörien kanssa: se on pahin, miltä näytät.

1628723259 285 Ajotekniikat skaalattinen kompleksi

Oliko tästä viestistä apua?