Saltar al contenido

Ajotekniikat: uusi skootteri ja kokematon ratsastaja

6 de agosto de 2021
Ajotekniikat uusi skootteri ja kokematon ratsastaja

Jos samalla aloitat moottoripyörän, jonka aloitat pyöräilijänä, sinun on kiinnitettävä kaksinkertaista huomiota ensimmäisissä vaiheissasi, sanotaan ensimmäinen viikko. «Neitsyt» mekaniikan ansiosta ensimmäinen käyttöviikko on välttämätön hyvän alkuasennuksen saamiseksi: älä avaa kaasua kokonaan tai anna moottorin «venyä» (vaikka puolikaasu alaspäin kiihdyttää) kokonaan ensimmäisen kilometriä. The kaupunkiliikenne Se on ihanteellinen: unohda lähteä kertymään kilometrejä nopeille teille, koska se on jopa haitallista.

Hyötyä kävele hiljaa kaupungin läpi, löytää se uudelleen kahdella pyörällä, koska jatkuvat pysäytykset ja käynnistykset pyörivät täydellisesti moottoria, voimansiirtoa ja jarruja. Yritä ajaa vähintään 30 kilometriä päivässä, lasken matkasi (eli tunnin ja puolentoista tunnin välein päivässä), ja sinulla on tarpeeksi helpotusta viikossa, ja skootterisi tai moottoripyöräsi kulkee jo hyvin kohtaamaan menestyksekkäästi loppuelämänsä kanssasi.

Mitä tulee asenteeseesi ohjaustankoon, sen pitäisi olla hyvin erilainen kuin ohjauspyöräsi: rennompi, mutta paljon tarkkaavaisempi muiden tekemisiin, pidemmät turvaetäisyydet ja myös tietoisuus siitä, mitä takana tapahtuu (peilit) ) ilmoittamaan etukäteen kaikista liikkeistä
(jarruvalo ja vilkku). Ja vasen peukalo on aina valmis niihin sarven ”pieniin kosketuksiin”, jotka voivat pelastaa sinut useammalta pelolta.

Soveltamisalat

Unohda tuo huono «autotalli» -tapa tarkkailla tarkasti edessäsi olevan rekisterikilpiä: moottoripyörällä tarvitset enemmän tilaa pysähtyä odottamattoman tapahtuman sattuessa, ja jos sinulla ei ole sitä tilaa, törmätä siihen. Lisäksi on suositeltavaa olla menemättä suoraan kaistan keskikohdan läpi: moottoripyörällä voit valita, millä osalla ajat, ja jos teet sen toisella puolella, sinulla on parempi «pakeneminen», jos edellä oleva henkilö pysähdyt tai teet äkillisen liikkeen. Kun ajamme kahdella pyörällä, meidän on aina hyödynnettävä etuamme korkeudessa ja näkyvyydessä ennakoidaksemme liikennetilannetta, ja jos alamme löytää uutta ajoneuvoamme, meillä pitäisi olla vielä enemmän «liikkumavaraa» kuin tavallisesti, koska reaktiomme ovat hitaampia . Tätä varten tiedät: aja pois edestäsi tulevasta autosta ja tee se myös kaistan toisella puolella.

Nuo «ansoja»

Kaupunki on täynnä «ansoja», jotka ovat näkymättömiä neljällä pyörällä, mutta jotka ovat vaarassa kahdella: kaivonkaivot, tuuletusaukot, valkoiset maaliviivat, liikennevaloihin kertyneet rasva tahrat (keskusvyöhyke, kertynyt tippuminen), jäännöskosteus kastelusta tai sateesta … luettelo on erittäin pitkä. Pidon menettäminen moottoripyörässä, vaikka ajaisit ilman jarruttamista tai kääntymistä, voi horjuttaa sinua, joten sinun on opittava välttämään kaikkia näitä ansoja luonnollisesti: ota se aluksi peliksi ja alat nopeasti tehdä sitä lähes alitajuisesti. Jos sinun on jarrutettava voimakkaasti, katso aina minne olet astumassa välttääksesi yllätyksiä, ja katso myös minne mennä (väistää), jos et jarruta ajoissa. Huomio liikenteessä auttaa vähentämään yllätyksiä.

Beltways

Suurilla kaduilla, mutta tietysti kehätieillä ja moottoriteillä, kun ajamme suuremmalla nopeudella, on kätevää lisätä huomiomme, mutta katse on nyt suunnattava kauemmas, kohti sitä, mihin olemme menossa, ei minne ohitamme kuten silloin olemme hitaammassa kaupunkiliikenteessä. Meidän on oltava tarkkaavaisia ​​sisäänkäyntien lähellä, jotta tiedämme etukäteen, mihin aiomme poiketa katkaisematta muiden ajoneuvojen reittiä ja estämme niitä tekemästä niin poistuttaessa tiellämme, jolla kiertämme: on parempi katkaista kaasu ja Siirry sivuun hieman helpottaaksesi auton pääsyä ja vaatia, että se «odottaa» … koska jos ei, ongelma on meidän. Ja kuten kaupungissa, käytä kaistasi reunoilla aina «porsaanreikä» valmiina.

Takana

Jotkut moottoripyöristämme tai skoottereistamme ovat erittäin ketteriä kaupungissa, mutta ne eivät erotu suorituskyvystään (erityisesti 125), mikä tulee ilmi vasta kun poistumme kaupunkiteiltä. Kehä- tai moottoriteillä muut ajoneuvot (autot, mutta myös jotkut bussit) voivat «ravistella» sinua, joten yritä olla ajamättä nopeilla kaistoilla (tee se oikealla) ja kun ajat, koska liikenteen vauhti sallii sen. ole erittäin tarkkaavainen peileihin. Jos he seuraavat sinua liian tarkasti, muutama jarrun (valon) napautus varoittaa heitä ja pelottaa heidät pois. Älä koskaan aja «oikealla», koska he voivat ymmärtää, että «annat tietä», he yrittävät ohittaa sinut noudattamatta turvaetäisyyttä ja vaarantavat sinut; jos he haluavat ja voivat ohittaa, anna heidän tehdä se oikein toisella kaistalla tai odota.

1628279351 52 Ajotekniikat uusi skootteri ja kokematon ratsastaja

Temppu

Olemme toistaneet tämän temppun osastossamme monta kertaa, mutta ei koskaan haittaa muistaa sitä: olemme ensimmäisiä, jotka toivomme puhtaampia ja hiljaisempia kaupunkeja, mutta hieman «hyräilyä» moottoripyörällä
Se voi pelastaa sinut monilta ongelmilta ja tuskin häiritsee ketään. Voidaksesi tehdä sen ajoissa, melkein ilman viivettä reaktioajasta johtuen, sinun on aina pidettävä vasen peukalosi lepoa ananaspainikkeella, joka aktivoi äänimerkin, kun liikenneolosuhteet saattavat saada sinut ajattelemaan, että sinun on tehtävä se: kun ohi pysähtyneiden autojen tai näiden ja pysäköityjen autojen rivin välillä, kun näet jonkun aloittavan jonne aiot ohittaa … minimoida reaktioaika jarrutettaessa myös samalla temppulla: pidä aina yksi tai kaksi sormea jokainen jarruvipu. Yritä tehdä tämä järjestelmän mukaan ja näet kuinka saat turvallisuuden.

Älä unohda

  • Ihanteellinen kuvaus uudesta moottoripyörästä? Tee vain vähintään 30 kilometriä päivässä ensimmäisen viikon aikana hiljaa, kaasun kärjessä ja astumatta millekään muulle kuin kaupungin kaduille. Anna sen sitten venyä hieman enemmän ja avaa asteittain lisää kaasua ensimmäiseen versioon asti.

  • Moottoripyörällä on hyödytöntä «pysähtyä»: sinun on pidettävä pidemmät turvaetäisyydet ja oltava tarkkaavainen edessämme olevan liikenteen suhteen osumien välttämiseksi.

  • Pahin isku on se, jonka he voivat antaa meille takaa: älä koskaan lopeta ilman varoitusta, ilmoita kaikki liikkeet selkeästi ja etukäteen ja ole hyvin tietoinen peileistä.

  • Totuttele väistämään kaivonkannet, ritilät, lattiatahrat ja muut «ansoja», jotka jäävät huomaamatta autossa, mutta jotka voivat heittää sinut pois moottoripyörällä.

  • Nopeilla teillä älä pysy nopeilla kaistoilla, jos moottoripyöräsi toimii huonosti, äläkä koskaan käänny oikealle «antamalla tietä»: anna heidän ohittaa sinut, kun he voivat.

  • Ensimmäiset askeleet kahdella pyörällä, ei muuta kuin hiljaisuus ja kärsivällisyys: moottoripyörällä saavut aina aikaisemmin ja pysäköit ensimmäisen kerran, et halua saapua aikaisemmin.

Oliko tästä viestistä apua?