Saltar al contenido

Ajotekniikka: jarrutus kaarreajossa

8 de agosto de 2021
article tecnicas conduccion frenada curva

Jos suoraan eteenpäin jarruttaminen on suhteellisen helppoa, tee se sisään käyrä se on taidetta, koska siihen liittyy monia muita muuttujia. Analysoidaan miten hallitse tämä liike. Jos astut nurkkaan «edelleen» jarruttaen kovaa edessä, kun etupyörä on jo kovassa nopeudessa, helpoin tapa on ylittää käytettävissä oleva pito ja «menettää se» yksinkertaisella liukumisella. Kilpa -ajoissa sitä kutsutaan «alhaiseksi pudotukseksi» tai «ohjauksen sulkemiseksi», koska ohjaustanko on suunnattu sisäänpäin, kun pyörä on ulospäin.

Toisaalta, jos teet päinvastoin, eli merkitset «jarrun vapautuksen» hyvin selvästi, etujousitus pidentyy, kun kuormitus katoaa, pyörä pidentyy ja etugeometria avautuu: sen on vaikeampi päästä sisään käyrä. Muista, että teleskooppisten haarukoiden suuri etu on juuri tämä: helpottaa niihin pääsyä «sulkemalla ja lyhentämällä» moottoripyörää.

Hyvä temppu tehdä tämä helposti ja turvallisesti on pitää etujarru «vain hieman päällä» niin, että ilman eturenkaan ylikuormitusta jousitus pidetään «alhaalla» eikä se ulotu ennen kuin se on kuormitettu ajoneuvon hitaudesta. kaarelle, jotta voit ohjata pyörää tasaisesti kohti kärkeä.

Jos haluat korjata kulkunopeutta käyrän keskellä – olet liian nopea – älä koskaan käytä etujarrua, voit menettää etupyörän, kuten olemme sanoneet, ja joka tapauksessa edellinen juna avautuu ulospäin . Mainitsimme jo, että voit käyttää takajarrua «tasapainottamaan» polkupyörän etupään. Käytä sitä myös kaarreajossa «ohjataksesi», paina takajarrua hyvin kevyesti, melkein ilman, että se vaikuttaa pyörän tasapainoon.

Käytä molempia jarruja

Vaikka radalla on taipumus käyttää pääasiassa etujarrua, koska liikkeet ovat paljon «puhtaita» ja siksi määrätietoisempia, tiellä on erittäin tärkeää käyttää molempia jarruja. Tästä syystä harjoittelu turvallisissa olosuhteissa on suuri liittolainen oppiakseen osoitetut liikkeet: entä toimintaryhmän kaltaisella kiertokurssilla?

Muista se:

1. Vaikka perusjärjestys on «jarru-vapautus-syöttö«, Pidä edellinen junan» aihe «pitämällä yksi erittäin kevyt! etujarrun paine.

2. Voit vähentää kävelynopeuttasi «ohjaus»Hieman takajarrulla tämä välttää retusointikaasun» sulkeutumisen «aiheuttaman nousun kaarreajossa.

3. Jos kosketat etujarrua käyrän keskellä, moottoripyörä pyrkii avaamaan linjan tai menettää otteen liukua.

Yleisiä epäonnistumisia

  • Cluottaa ja jatkaa pääjarrutus «käyrän sisäpuolelle», jolloin keskipakovoima lisätään jarrutuskuormaan: liukuva pudotus on lähes väistämätöntä.
  • Ei käytä sitä kätevästi kuinka moottorin pidätys «pitää» taka -akselia, jolloin vältetään etuakselin ylikuormitus kulmassa.

Oliko tästä viestistä apua?