Saltar al contenido

Ajotekniikka: kiinnitä huomiota takseihin ja linja -autoihin

10 de agosto de 2021
Ajotekniikka kiinnita huomiota takseihin ja linja autoihin

Kaupunkiliikenteellä on aina meille odottamattomia yllätyksiä, jotka voivat helposti asettaa meidät kahdelle pyörälle vaarallisissa tilanteissa. The julkinen liikenne Se on vakio kaduilla, ja sen toiminnan luonteen vuoksi se pysähtyy jatkuvasti ja matkustajat nousevat tai poistuvat yksin ja heidän ympärillään. riskejä meidän ajamisessa. Taksinkuljettajien ja linja -autonkuljettajien ajaminen on monta kertaa kaukana ihanteesta, jonka ammattilaisten pitäisi osoittaa, mutta he ovat ihmisiä ja kaupunki on myös täynnä ansoja heille: oikea asenne ohjaustankoihimme on ottaa huomioon ja ennakoida heidän mahdolliset toimintansa, jotka vaarantavat meidät sen sijaan, että heistä muodostuisi toinen este heidän työnsä suorittamiselle.
Ottaen huomioon jalankulkijoita, meillä on niitä, jotka etsivät ilmaista taksia ja voivat tehdä mitä tahansa saadakseen sen kiinni, samoin linja -autossa (on ihmisiä, jotka kykenevät asettamaan itsensä uskomattomiin riskeihin ollakseen myöhässä bussista …). taksilla kiirehtiäksesi tapaamiseen … Katsotaanpa yleisimpiä tapauksia

Taksit: ei oikealla

Jotkut asiat näyttävät sanomattakin selvältä, koska ne ovat niin «ilmeisiä», mutta aika ajoin näemme silti jonkun, joka tekee ne, valitettavasti joskus odotetulla tuloksella. Viittaamme tietysti yhteen kaupunkiliikenteen «turvallisuuden vuoksi» kielletyimmistä asioista: sen ohittamisesta oikein taksille, joka pysähtyy jalkakäytävän sivulle ja josta matkustaja on ilmeisesti nousemassa tai nousemassa, jos hän odotti itse jalkakäytävällä; jos se pysähtyy yksin, se on turvallista, jos se pysäytetään keskellä liikennettä, se on todennäköistä … mutta joka tapauksessa kulkeminen sen ja jalkakäytävän välillä on melkein takuu siitä, että ovi avataan meille ja me ota matkustaja. Olemme toistaneet sen tässä osassa joka tapauksessa, mutta yleisesti ottaen kulkeminen autojen ja oikean jalkakäytävän välillä on erittäin huono idea juuri tästä syystä (ihmiset eivät jää paitsi takseista).

Taksit: pysy kaukana …

Vaikka taksinkuljettajien pitäisi ajaa esimerkillisesti, he ovat syystäkin kaupunkiajoalan ammattilaisia, tosiasia on, että kokemus ja kuluminen saavat heidät omaksumaan asenteet ja tavat, jotka ovat kaukana ihanteellisesta. Tämä ja myös heidän asiakkaidensa «pakottavat» heidät tekemään niin matkustajia ottavia («pysähdy tänne kiitos») että niitä, jotka voivat pysäyttää heidät keskellä katua. Siksi sen liikerata on yleensä epävakaa ja arvaamaton, eikä aina ilmoita etukäteen liikkeistään: tiedät jo, että sinun ei pitäisi seurata mitään autoa ohi keskusta ei liian lähellä kaistaa, mutta se on erityisen tärkeää, kun se on taksi, ja vielä vähemmän, kun taksi kiertää oikealla kaistalla, koska mahdollisuudet pysähtyä siellä ovat suuret; siksi sinun pitäisi sijoittaa itsesi vastakkainen puoli joka voidaan pysäyttää.

Bussi: jalankulkijat lähellä Bussi: pysähtyy

Jos jalankulkija liikkuu taksin läheisyydessä, jossa sitä varmasti on ja muutama on bussin ympärillä: pysäkillä, mutta on myös mahdollista, että joku päättää nousta (ja kuljettaja sallii sen) liikennevalo tai kulma, ja tietysti niiden kanssa, joiden on oltava erittäin varovaisia kaupalliset linja -autot että he ehkä kulkevat koulun «reittiä» (noutavat tai jättävät lapsia ajan mukaan) tai, mikä pahempaa, koska heidän pysähdyksensä ovat vähemmän ennustettavissa, busseilla, jotka kuljettavat turisteja. Jälkimmäisessä tapauksessa sinun on myös pidettävä mielessä, että kuljettaja ei ehkä tunne aluetta, jolla hän on matkalla (varo ulkomaisia ​​rekisterikilpiä …), mutta tiedät, joten hyödynnä se, koska tiedät etenemään siellä, missä mahdollisesti on kiinnostusta, niin että he pysähtyvät ja ennakoivat siten toimintaansa.

Bussi: pysähtyy

Taksien osalta sanottu on vielä tärkeämpää linja -auton tapauksessa: koskaan ei tarvitse koskaan ohittaa sen oikealla puolella olevaa bussia, jos se on jalkakäytävän puolella, koska siellä on suuri riski että se avaa ovensa ja matkustajat nousevat … jota emme voineet välttää ajamasta yli; jos lähellä on myös pysäkki, sen läpi kulkeminen on valtava virhe, mutta jopa ilman pysäkkiä näkyvissä, on parempi estää sen kulkeminen. Toisaalta meidän on oltava varovaisia ​​bussipysäkin läheisyydessä, koska siellä on todennäköisempää, että jalankulkija juoksee ja ylittää kadun siellä, missä sen ei pitäisi olla, edes autojen välillä keskellä katua, koska et halua menettää sitä … Ole erittäin varovainen vasemmalle, kun tulet eteen: jos jalankulkija tuli ulos, et näe häntä ennen kuin on myöhäistä, ellet ole ollut varovainen päästäksesi tieltä avautumalla aikaisemmin.

Temppu

Sen lisäksi, että vältytään asettumasta näihin «huonoihin» asentoihin (kuten bussin oikealle puolelle), tehokkain temppu kaduilla kävellessä on varmistaa, että muut ovat huomanneet läsnäolomme: käytä aina oikeaa valot laittaa (Varo niitä palamisia takavaloja) ja tee aina, tai jos pienet kätesi ulottuvat huonosti, tee se aina, kun liikenne on monimutkaista, vasen peukalo valmiustilassa Sarvi. Pienen kosketuksen antaminen siellä täällä ei häiritse ja varoittaa jalankulkijoita tai kuljettajia läsnäolostasi, ja kymmenes sekunti, joka saavutetaan sormella painikkeella elintärkeää: ero anekdootin ja onnettomuuden välillä.

1628582187 37 Ajotekniikka kiinnita huomiota takseihin ja linja autoihin

Älä unohda…

  • Älä koskaan ohita taksin ja jalkakäytävän välissä, ja yleensä vältä aina menemästä oikealle riville autoja, koska ne voivat avata oven sinulle.
  • Sama pätee, mutta kahdesta syystä, kun kyseessä on bussi ja sen pysäkki: sen ohittaminen oikealta takaa melkein ongelmia koska se voisi avata ovensa ja päästä pois matkustajilta.
  • Ole varovainen, kun ohitat bussin, mutta myös minkä tahansa korkea ajoneuvo, vasemmalla: jalankulkija, joka ylittää (oikein tai ei) edessäsi, voi tulla ulos, ja jos olemme liimattu ajoneuvoon, näemme hänet myöhässä.
  • Älä seuraa taksia tarkasti tai keskittyneenä kaistalle tai sivulle, jolla jalkakäytävä on lähimpänä: odottamaton pysähdys et voinut olla saavuttamatta sitä.
  • The jalankulkijoita He eivät aina ole tietoisia käynnissä olevasta vaarasta – ja he saavat meidät ajamaan kahdella pyörällä – ja ne voivat näkyä siellä, missä vähiten odotat heitä lähellä bussipysäkkiä: ole varovainen näillä alueilla

Oliko tästä viestistä apua?