Saltar al contenido

Auton suunta: mikä se on, tyypit, viat ja huolto

29 de julio de 2021
Auton suunta mika se on tyypit viat ja huolto

Ajoneuvon ohjausjärjestelmä Se koostuu joukosta mekanismeja, ja sen tehtävänä on antaa kuljettajan ohjata ohjauspyöriä niin, että hän voi hallita niiden liikerataa tarkasti ja vaivattomasti.

Tämän saavuttamiseksi kuljettaja ajaa ohjauspyörä, mutta tämä on vain yksi monista osoitteen muodostavista elementeistä. Edellä mainittu esite on kiinnitetty ohjauspalkki, joka puolestaan ​​liittyy ohjauslaatikko. Tämä on viime kädessä vastuussa pyörimisen siirtämisestä pyörien akselille vaihteiden sarjan kautta.

Nykyään ohjauspyörät ovat paljon enemmän kuin yksinkertainen rengas, jolla kääntyä, ja samalla tavoin ohjauspalkki ei ole enää yksinkertainen palkki menneisyydeltä, vaan se koostuu useista elementeistä, jotka mahdollistavat parempi suuntautuvuus, sekä vähemmän vaivaa ja suojaa onnettomuuden sattuessa (koska se on muodonmuutos).

Hyvän ohjausjärjestelmän on tarjottava turvallisuus ja luotettavuus sileys, tarkkuus ja imeytymiskyky maaston epäsäännöllisyyksistä, jolloin kuljettaja ei joudu kärsimään niiden seurauksista ja voi ajaa täsmälleen missä hän tarvitsee.

Suuntatyypit

Voit valita erilaisista ohjaustyypeistä riippuen ajoneuvon valmistajan monimutkaisuudesta, tarkkuudesta tai kustannuksista:

  • Vetoketjujärjestelmä: Siinä on hammaspyörä, joka kääntyy sivusuunnassa rasvaa sisältävään hammaskiskoon, mikä lisää kestävyyttä. Se on yksinkertaisin.
  • Pallojärjestelmä– Tämä on tyypillisempi raskaille ajoneuvoille ja käyttää palloja tasaamaan liikettä. Vaihteita liikutetaan suurella ruuvilla, joka itseään käynnistäessään siirtää ne laatikon sisään, jossa on erittäin viskoosia öljyä, nimeltään valvulin.
  • Hydraulijärjestelmä: moottori on vastuussa pumpun käynnistämisestä sen kytkennän kautta kampiakseliin kiinnitetyllä hihnalla. Tämä pumppu käyttää mekanismia ja siinä on säiliö, joka vastaa sen käyttämän öljyn jakamisesta.
  • Sähköhydraulinen järjestelmä: Se on hyvin samanlainen kuin edellinen, mutta siinä on sähkömoottori, joka vastaa hydraulipumpun siirtämisestä. Tällä tavalla moottori ei näe tehonsa vähentyneen ja mahdollistaa ohjauskovuuden elektronisen säätämisen.

Ohjausviat

Yleisin merkki ohjausongelmasta on se, että se värisee, jolloin on tärkeää puuttua ongelmaan mahdollisimman pian, jotta emme vaaranna turvallisuuttamme ja muiden tienkäyttäjien turvallisuutta.

Yleensä me havaitsemme tärinän kun auto on saavuttanut nopeuden, lisää tätä vaikutusta nopeammin. Sen lisäksi, että meistä tuntuu epämukavammalta ja menetä tarkkuutta radan merkitsemisessä, renkaat menettävät pidon estämällä niitä istumasta oikein tiellä.

1627541342 451 Auton suunta mika se on tyypit viat ja huolto

Usein tämä ongelma ei johdu itse ohjausjärjestelmästä, vaan a renkaiden yhteensopimattomuus, joissa on epätasaista kulumista tai vaaka on viallinen. Hyvä tapa tarkistaa on, liikkuuko ohjaus suuntaan tai toiseen, kun vapautat ohjauspyörän suoralla, hyvin päällystetyllä osuudella.

Lisäksi osoitteen siirtyminen voi johtua muista syistä:

  • Vaurioituneet ohjaustangot. Tärinä tulee näkyvämmäksi kääntyessään.
  • «Hiljaisten lohkojen» heikkeneminen, jotkut kumituet, joiden tehtävänä on vähentää melua ja eri elementtien liikettä.
  • Ohjausöljy huononi tai riittämätön, koska sitä ei korvattu tuolloin.

Syystä riippumatta on parasta mennä mekaaniseen korjaamoon, jossa he voivat tarkistaa ongelman ja tarjota meille ratkaisuja, koska se ei ole ongelma, jonka voimme jättää huomiotta sen vähäisen merkityksen vuoksi.

Oliko tästä viestistä apua?