Saltar al contenido

Mikä on turbo ja mihin se on tarkoitettu: huolto ja usein tapahtuvat viat

7 de agosto de 2021
Mika on turbo ja mihin se on tarkoitettu huolto ja

Se on latausjärjestelmä joka puristaa ilmaa, jolloin moottori saa enemmän happea sekoittuakseen polttoaineen kanssa. Tämä johtaa tehon kasvuun. Se on tällä hetkellä yleinen bensiinimoottoreissa ja lähes välttämätön dieselmoottoreissa.

Toiminta

Pakokaasut pyörittävät turbiinia, jonka akseliin on kiinnitetty kompressori, joka on vastuussa ilman keräämisestä suodattimesta paineen alaisena sylintereihin.

Etu

Se mahdollistaa valmistuksen pienemmät moottorit (siirtymä ja koko) ja taloudellisia, jotka saastuttavat vähemmän suorituskyvystä tinkimättä. Se mahdollistaa moottorin vääntömomentin lisäämisen pienimmällä kulutuksella. Välillisesti se kannustaa verojen alentamiseen, koska ne arvioidaan sylinteritilavuuden perusteella.

Tyypit

Kiinteä geometria: taloudellisin ja luotettavin, mutta huonoin vasteaika liikkuvien osien puutteen vuoksi.

Vaihteleva geometria: turbiini koostuu liikkuvista osista, minkä ansiosta tämäntyyppinen turbo voi hyödyntää paremmin kaasuja ja parantaa sen suorituskykyä alhaisilla kierroksilla. Tyypillinen dieselmoottoreille.

  • Millaisia ​​moottorityyppejä on olemassa?

Kaksoisrulla: mahdollistaa ilman johtamisen sylintereihin itsenäisten kanavien kautta, mikä tarjoaa optimaalisen suorituskyvyn koko kierrosalueella.

Kompressori: tässä tapauksessa se ei käytä pakokaasuja, vaan se syötetään moottorista, mikä aiheuttaa hyvän vasteen koko moottorin kierrosnopeuden, vaikkakin kulutuksen kasvaessa. Se on mekaanisella tasolla yksinkertaisempaa, mutta myös raskaampaa.

Turbo vs. ilmakehän

Turbo- ja bensiinimoottoreiden välinen yhteys on vähemmän yleinen kuin dieselmoottoreissa yhden pääongelman vuoksi: sama määrä polttoainetta tarvitaan kuin ilma, mikä vähentää etuja.

Turboahdettu bensiinimoottori toimii parhaiten keskikierroksilla, mutta vapaasti hengittävä toimii parhaiten äärimmäisissä tehtävissä. Lisäksi sen kulutus on pienempi ja se myös päästää vähemmän typen oksideja (NOx), mutta se on vähemmän luotettava ja tekee ylläpidosta ja mahdollisista korjauksista kalliimpia. Lopuksi, ilmamoottori tuottaa a suorempi ja hallittavampi vastaus, puhelu puuttuu viive tai turboahdetuille moottoreille ominainen viive.

1628374640 143 Mika on turbo ja mihin se on tarkoitettu huolto ja

Kuitenkin, nykyisissä dieselmoottoreissa on oletuksena sisäänrakennettu turbo, yleensä vaihtelevalla geometrialla.

Huolto

  • Välttää kylmät kiihdytykset, koska kuten muutkin moottorit, turbo ei ole voideltu hyvin.
  • Älä kiihdytä yhtäkkiä neutraalissa asennossa.
  • Anna moottori joutokäynnillä muutaman minuutin ajan ennen sen sammuttamista, jolloin turbiini voi hidastua ja turbo jäähtyä asteittain.
  • Ajoittain, ajaa pienillä vaihteilla ja astutaan lujasti kiihdyttimen päälle poistamaan imu- ja poistojärjestelmä hiilestä.
  • Käyttää laadukasta öljyä ja tarkista sen taso ja tila säännöllisesti.
  • Vaihda suositellun ajan kuluessa ilmansuodattimet ja öljynsuodattimet.

Erotukset

Paine vuotaa– Löysät, säröillä olevat tai halkeilevat hihat ja / tai puristimet. Tehon menetys ja voimakkaampi vilinä.

Tahmea muuttuva geometria: paineenhallinnan menetys ylimääräisen hiilen vuoksi. Sähkökatko ja varoitusvalo kojelaudassa.

Bushin kulumista: turboakseli pyörii erityisissä holkeissa, jotka tukevat sen suurta nopeutta (jopa 200 000 rpm). Jos ne menettävät ilmatiiviyden, ne tuottavat öljyä ja sinistä savua.

Huuhteluventtiilin vika: jos paineensäädintä käyttävän pneumaattisen keuhkon kalvo on puhkeamassa, venttiili todennäköisesti avautuu aiheuttaen epäsäännöllisen paineen ja heikentäen suorituskykyä.

Akselin välys: jos siitä tulee epätasapainoinen, se polttaa turbiinin lapojen päät, kertyy roskia sylintereihin ja aiheuttaa vakavan rikkoutumisen.

Oliko tästä viestistä apua?