Saltar al contenido

Dacia jousi

31 de julio de 2021
Dacia jousi

Dacia Spring on pienikokoinen, sähköinen kaupunkikrossoija A-segmentissä, jota on valmistanut romanialainen Dacia-brändi vuodesta 2021 lähtien. Dacia Springille on ominaista vain 45 hv: n voima valloittaa asiakas alhaisella hinnalla ja vaatimaton, mutta helposti lähestyttävä ehdotus, joka on alle sähköautojen tavallisen hinnan, ja se on Euroopan halvin sähköauto.

Dacia -logo

Dacia -jousen ominaisuudet

päällirakenteetPieni katumaasturi
ovet5
aukioita4
runko270 l
tehoa45 hv
kulutus l / 100 km
hinta 9550 €
arviointi

Dacia jousi Se on A-segmentin pienikokoinen, sähköinen kaupunkikrossi, jonka on valmistanut romanialainen Dacia-brändi vuodesta 2021 lähtien. Dacia Springille on ominaista vain 45 hv valloittaa asiakas edullinen hinta ja vaatimaton, mutta helppokäyttöinen ehdotus, joka on alle sähköautojen tavallisen hinnan, ja se on Euroopan halvin sähköauto. Kuitenkin tämän saavuttamiseksi Dacia Spring tarjoaa erittäin kyseenalaista laatua. Dacia Spring on valmistettu Kiinassa.

Hinnastaan ​​ja kaupunkimaisesta lähestymistavastaan ​​Dacia Spring joutuu taistelemaan sellaisten mallien kanssa kuin Renault ZOE, sähköinen SEAT Mii tai Skoda Citigo iV. Kolme mallia, jotka eivät kuitenkaan nauti Dacia Springin crossover -estetiikasta.

Dacia Spring 2021 0421119

Dacia Springin ulkoasu

Runko Dacia jousi jakaa linjat muiden Renault -mallien linjojen kanssa, erityisesti Renault KWID Y Renault K-ZE, kaksi mallia, joita ei myydä Euroopassa, mutta jotka ovat saaneet hyviä myyntilukuja esimerkiksi Intiassa tai Kiinassa.

Tämä on pieni kaupunkien crossover hyväksytty vain neljälle matkustajalle (Dacia Springin pituus on 3,73 metriä, se on hieman pidempi kuin Renault Twingo, mutta lyhyempi kuin Renault Clio). Dacia Spring kuvastaa myös Dacia Stepway -mallien estetiikkaa ja menestystä, jotka ovat houkutelleet monia asiakkaita Dacia Sanderon kaltaisiin tuotteisiin.

Dacia Spring (bbg)

Dacia Spring on vastuussa uuden suunnittelukielen lanseeraamisesta brändin sisällä, ja etuosa, jossa optiset ryhmät on jaettu kahteen runkoon, ovat avain kokonaisuuteen.

Lyhyesti sanottuna Dacia -mallien yksinkertaisuudesta huolimatta tämä Dacia Spring nauttii houkuttelevammasta ja hyvin hoidetusta esteettisyydestä, jossa on myös tilaa personoinnille ja värikkäitä yksityiskohtia.

Dacia Spring 2021 0421 077

Dacia Springin sähkömoottori, vain 45 hv

Dacia Spring on Dacian ensimmäinen 100% sähkömalli. Se perii komponentteja Renaultin sähkömalleista, ja ennen kaikkea se on kehitetty tavoitteenaan tarjota kykenevä sähköauto kaupungissa erittäin alennettuun hintaan.

Ja tämä edellyttää väistämättä vaatimattoman sähkömoottorin ja pienen akun käyttöä pienellä kapasiteetilla, enemmän kuin tarpeeksi kaupunkiliikenteen tarpeiden kattamiseksi.

Dacia Spring 2021 0421 Harmaa Etu 032

Mekaanisella tasolla, Dacia Spring käyttää sähkömoottoria, jonka teho on vain 33 kW (45 hv). Tämä Dacia-jousi ei loista suorituskyvyltään, sillä se kiihdyttää 0-100 km / h 19,1 sekunnissa. Suurin hetkellinen vääntömomentti on ilmeisesti 145 Nm. Toiseksi, Dacia Springin suurin nopeus on 125 km / h.

Vaadimme sitä sen käsitys on huomattavan kaupunkiajoneuvo, ei ainoastaan ​​suorituskyvyn vaan myös akkujen kapasiteetin vuoksi. Kun otetaan huomioon tämä filosofia ja mikä on sen tavanomainen käyttöskenaario, keväällä on «ECO» -tila, joka rajoittaa tehon 31 hevosvoimaan ja huippunopeuden 100 kilometriin tunnissa.

Dacia Spring 2021 2

Dacia Spring -akut tarjoavat kantaman jopa 230 kilometriä

Dacia Spring tarjoaa litiumioniakkuja 27,4 kWh, nykyaikaisen sähköauton niukka ja pienin kapasiteetti. Vertailun vuoksi SEAT Mii käyttää 36,8 kWh: n akkuja. Tämä akkuvalikoima, joka luo edullisen sähköauton, tekee sen valikoimasta tiukan.

Dacia Springissa on autonomia 230 kilometriä täydellä latauksella WLTP -hyväksyntätietojen mukaan. Dacia kuitenkin vakuuttaa, että tämä luku voi kasvaa, jos rajoitumme kaupunkiympäristöön, koska WLTP -homologaatiotestin mukaan, joka jäljittelee kaupunkireittejä, autonomia on 300 kilometriä.

Dacia tarjoaa takuu Dacia Springille 100 000 kilometriä tai kolme vuotta. Dacia Spring -akulla on sen sijaan takuu, joka ulottuu 120 000 kilometriin tai kahdeksaan vuoteen.

Dacia Spring 2021 0421 Täyttö 043

Dacia -jousen lataaminen

Sarja, Dacia Spring voidaan ladata perinteisissä kotitalouksien AC -latausjärjestelmissä 6,6 kW: n teholla. Mutta siinä on myös valinnainen integroitu latausjärjestelmä, jolla voit ladata akkuja tasavirtalatausjärjestelmissä, jopa 30 kW: n teholla.

– Kotitalouksien pistorasiassa, 2,3 kW, Dacia Spring voi ladata akut täyteen 14 tunnissa.
– Wallbox -tyyppisessä kotikäyttöisessä latausjärjestelmässä, jota suositellaan sähköauton ostajalle, voit ladata akut 8 tunnissa ja 30 minuutissa 3,7 kW: n teholla ja 5 tunnissa 7,4 kW: n teholla.
– Pikalatausjärjestelmässä, tasavirralla ja 30 kW: n teholla Dacia Spring tarvitsee alle tunnin lataamaan akkujaan, koska ne ovat käytännössä loppuun kuluneet, jopa 80% enimmäisvarauksestaan.

Dacia Spring 2021 0421 Sisätilojen kojelaudan ohjauspyörän näyttö 147

Tämä on Dacia Springin sisustus

Dacia Spring käyttää yksinkertaista, hyvin vaatimatonta sisustusta. Sen rakenne perustuu kovan muovin intensiiviseen käyttöön, hyvin koottu, mutta huonolaatuinen. Se ei siis ole nykyaikaisimman, houkuttelevimman ja laadukkaamman sisustuksen tasolla, jota olemme voineet tarkastella Dacia Sandero 2020 -mallissa. Dacia Springissä on mökki 4 matkustajalle joka mallin pienen leveyden (1,58 metriä) vuoksi tuntuu varsin kapealta käsivarsien ja hartioiden korkeudella. Itse asiassa molemmat ovet, lasi ja kattopilarit ovat melko lähellä vartaloa, varsinkin jos olemme tietyn kokoisia ihmisiä.

Dacia Springin sisäpuolella on infotainment-järjestelmä, jonka kojelaudan keskellä on 7 tuuman näyttö, joka on yhteensopiva Apple CarPlayn ja Android Auton kanssa. Se käyttää myös instrumentteja, joissa yhdistyvät erilaiset LED-ilmaisimet, digitaaliset elementit ja sisäinen tietokone keskellä olevalla 3,5 tuuman näytöllä. Dacia Springin tavaratila on 270 litraa, laajennettavissa 620 litraan, jos taitamme alas takaistuimien selkänojan, joka on yksiosainen.

Dacia Spring 2021 0421 Tavaratila 141

Yhteyden suhteen on mielenkiintoista huomata, että Dacia Springissä on järjestelmiä, joita voidaan ohjata etänä matkapuhelimeen asennetun MY Dacia -sovelluksen kautta.

Tällä sovelluksella voimme hallita akun varaustilaa, käytettävissä olevaa autonomiaa, paikantaa ajoneuvon GPS -sijainnin ja jopa aktivoida ilmastointijärjestelmän, jotta löydämme auton sopivassa lämpötilassa ennen matkan aloittamista ja vältämme uupumisen. akun lataus.

Dacia Spring 2021 0421 Etuosa 012

Dacia Springin ajo -vaikutelmia

Dacia Springin testissä pystyimme analysoimaan tämän sähköauton käyttäytymistä eri tilanteissa, kuten kaupungissa, valtatiellä tai vuoristotiellä. Tämän yhteydenoton jälkeen voimme vakuuttaa sen Kevät on suositeltava auto käytettäväksi lähes yksinomaan kaupungissa, vaikka se voi tehdä satunnaisia ​​matkoja avoimelle tielle, koska se voi saavuttaa 125 km / h.

Sen edut, 45 hevosvoiman maksimiteho, rajoittavat sen ajamista nopeilla teillä Jos se ei ole tasainen ja ilman liikaa ylimääräistä painoa (matkustajat tai tavaratila), kulutus kärsii ja epäsuotuisat rinteet saavat meidät menettämään nopeutensa. Miinukset, liikkeelle kaupungissa ja sen ympäristössä, nopeus jopa 70-80 km / h, jousi itsessään on ketterä ja mielenkiintoinen auto koska sen kääntöhalkaisija on 9,6 metriä, ohjaus ja jousitus (erittäin pehmeä) ja hetkellinen vääntömomentti alusta alkaen.

Kulutuksen kannalta, kun otetaan huomioon jousen pieni paino (1048 kg) ja sen taipumus kaupunkiliikenteeseen, on helppo noudattaa hyväksyttyä 230 km: n autonomiaa.

Dacia Springin esittelyvideo

1627767543 1 Dacia jousi

Oliko tästä viestistä apua?