Saltar al contenido

Dacia logan

31 de julio de 2021
Dacia logan

Dacia Logan on erittäin taloudellinen hyötyajoneuvo, jossa on kolme koria, neljä ovea, porrasperä ja erittäin pienet koot. Sen pituus on käytännössä sama kuin Renault Mégane ja se on noin 30 senttimetriä pidempi kuin Dacia Sandero, jonka kanssa se jakaa pohjan ja komponentit. Kilpailijoista voisimme mainita samanmuotoiset, pienikokoiset, kolmirunkoisen korin tuotteet, kuten Citroën C-Elysée tai jopa Skoda Rapid ja SEAT Toledo.

Dacia -logo

Dacia Loganin ominaisuudet

päällirakenteetSedan
ovet4
aukioita5
runko510 l
tehoa100 hv
kulutus6 l / 100 km
hinta 11540 €
arviointi

Dacia logan Se on erittäin taloudellinen hyötyajoneuvo, jossa on kolme koria, neljä ovea, sedan-tyyppinen kori ja erittäin pienet mitat. Sen pituus on käytännössä sama kuin Renault Mégane ja se on noin 30 senttimetriä pidempi kuin Dacia Sandero, jonka kanssa se jakaa pohjan ja komponentit.

Hänen välillään kilpailijatVoisimme mainita samankaltaisen leikkauksen, pienikokoiset ja kolmirunkoiset korit, kuten Citroën C-Elysée tai jopa Skoda Rapid ja SEAT Toledo. Mutta totuus on, että Dacia Logan on ylivoimaisesti kaikista edullisin ja parhaiten henkeä heijastava halpa näistä tuotteista.

Katso vertailua sedaneista «antikriisi».

dacia-logan-03

Dacia Loganin näkyvin osa on epäilemättä erittäin alhainen hinta pääsyversioissaan, joka näissä versioissa ja kampanjoiden kanssa pysyy selvästi alle 10000 €. Erittäin alhainen hinta, joka saavutetaan yksinkertaistamalla laitteistoa huomattavasti, ilman mukavuutta, joka on vakiona useimmissa markkinoilla olevissa henkilöautoissa ja vedonlyönti erittäin yksinkertaisista ja edullisista materiaaleista. Dacia Logan, kuten muutkin Dacia -mallit, on ehdottomasti erittäin käytännöllinen auto, joka epäilemättä täyttää tehtävänsä ja joka voi tyydyttää ne, jotka etsivät taloudellista autoa takuulla ilman liikaa toiveita.

Yksi Dacia Loganin avaimista on erittäin edullisen hinnan lisäksi tilaa ja käytännöllisyyttä. Tavaratilan luukku tekee tavaratilastasi liian hankalan tai niin helposti saavutettavan kuin luukulla varustetun henkilöauton tavaratila, kuten itse Dacia Sandero. Mutta siinä on säännöllisen muotoinen ja erittäin tilava runko, jolla on suuri kapasiteetti 510 litraa homologaation mukaan. Runko, jonka leveys on huomattavasti suurempi kuin Dacia Sanderon tai Renault Méganen tarjoama.

Katso Dacia Loganin testi.

dacia-logan-04

Dacia Loganin viimeisin päivitys tapahtui vuoden 2016 lopussa, jossa tarkastellaan joitakin esteettisiä yksityiskohtia ja esitetään uusia laitteita ja moottoreita. Joka tapauksessa tällä hetkellä markkinoilla oleva Dacia Logan esiteltiin vuoden 2012 lopussa.

Lisätietoja ja tietoja Dacia Logan 2017 -sarjasta.

Renault-moottorit edulliseen porrasperään:

Sanoimme alussa, että yksi Dacia Loganin – ja Dacian yleensä – avaimista on se, että meillä on Renault -moottorit. Moottorit joissakin vanhoissa tapauksissa, mutta tunnettu ja todistettu monissa Renault -tuotteissa. Ja nykyaikaisempaa mekaniikkaa ja vaihteistoja, muissa tapauksissa, jotka on otettu asteittain käyttöön viime vuosina.

Dacia Logan dieselmoottorit ne ovat dCi 90 CV ja dCi 75 CV teho. Edellinen on luultavasti suositeltavin kaikille, jotka etsivät diesel -Logania ja ajattelevat matkaa perheen ja / tai kuormitetun tavaratilan kanssa. Varsinkin jos otamme huomioon, että hintaero on vain 600 euroa.

dacia-logan-07

Välissä Dacia Logan bensiinimoottorit Löydämme mekaanisen 1,0 litran ja kolme sylinteriä, jotka tuottavat 73 hevosvoimaa ja ovat alueen taloudellisimpia. Toisin kuin Dacia Duster tai Dacia Sandero, joissa on automaattivaihtoehdot ja jopa kaksoiskytkinvaihteisto, Dacia Logan on saatavana vain manuaalivaihteistolla.

Laitteet juuri Dacia Loganissa ja viimeistely:

Dacia Loganin lähtökohtana on tarjota käytännöllinen ja toimiva auto halvimpaan hintaan. Tämä tarkoittaa sitä, että hyvin peruslaitteista puuttuu edullisimmat linjat ja niin edelleen käytetään yksinkertaisia ​​ja edullisia ratkaisujaja erittäin karkeita viimeistelyjä ja materiaaleja. Joka tapauksessa tulos on aivan oikea hintaan verrattuna.

Perusversiot Dacia Loganista ovat ne, joissa on Tunnelma, jossa ei ole pysäköintianturia, ajotietokonetta, sähköisiä takaikkunoita, sähköpeilejä, automaattinen ilmastointi (siinä on ilmastointi vakiona), korkeussäädettävä ohjauspyörä ja istuin, kaksiosainen taitettava takaistuin, varapyörä, nahkaverhoiltu ohjauspyörä, ja siinä on jopa teräs- ja kevytmetallivanteet. Vakiona siinä on äänijärjestelmä, jossa on Bluetooth-, CD- ja USB -liitäntä.

dacia-logan-01

Linja Voittaja Se on nyt täydellisempi ja siinä on parempi verhoilu, ajotietokone, sähköiset peilit, korkeussäädettävä ohjauspyörä ja istuin, kaksiosainen taittuva takaistuin ja etusumuvalot. Mutta jopa tässä versiossa on välttämätöntä käydä läpi laatikko, maksaa ylimääräinen, elementit ovat yhtä yksinkertaisia ​​kuin kevytmetallivanteet, nahkaverhoiltu ohjauspyörä, pysäköintianturit, sähköiset takaikkunat, varapyörä tai vakionopeudensäädin. Yksinkertaisuudessaan Dacia Logan voi silti luottaa valinnainen kuten nahka- ja kangasverhoilu tai navigaattori.

Dacia Logan MCV: entistä käytännöllisempi ja toimivampi farmari

dacia-logan-mcv

Dacia Logan -valikoimasta ei löydy vain kolmen korin, 4-ovisen sedanin. On myös vaihtoehto perheleikkaukselle, ranchera -tyypille, a Dacia Logan MCV joka on pidempi (noin 15 senttimetriä pidempi), siinä on takaluukku ja erittäin tilava tavaratila, jossa on tilavuuden mukaan 573 litraa tavaraa. Jotta saisimme käsityksen siitä, mitä tämä tarkoittaa, sanomme, että tämä kuormitettavuus on homologoinnin mukaan teknisesti sama kuin Renault Talismanin perheversiossa tai Sport Tourerissa.

Dacia Loganin ja Dacia Logan MCV: n välillä on yli 1000 euron ero. Lisäksi jälkimmäisessä on valikoima laitteita ja moottoreita, joissa löydämme yhdistelmän vain Ambiance -perusviimeistelyllä, kun taas Logan -sedanissa on vain yhdistelmä moottoria ja Laureate -viimeistelyä.

Dacia Logan MCV on saatavana automaattinen vaihto» Tai pikemminkin robotoitu laatikko 90 hv dCi: lle, joka maksaa vain 500 euroa enemmän kuin sama mekaniikka manuaalivaihteistolla.

Oliko tästä viestistä apua?