Jaa

Tweet

lähettää

pinea

Sähköposti

tulostaa

Ford ilmoitti hiljattain, että jo vuonna 2023 se varustaa 100 % sähköautonsa uudella akkuteknologialla perustuu erilaiseen kemialliseen koostumukseen kuin tällä hetkellä käyttämäsi. Kaikki on kiinni akuista LFP (lyhenne sanoista litium-ferrofosfaatti), joita, vaikka on totta, ne tarjoavat pienempi jännite ja pienempi energiatiheys perinteisiin verrattuna heillä on paljon enemmän plussia kuin miinuksia. Ensimmäinen malli, jossa ne on varustettu, on Mustang Mach-E.

Pohjimmiltaan LFP-energiaakut Ne ovat akkuja, jotka, kuten tavalliset, ovat litiumsuolapohjaisia, mutta toimivat myös rautafosfaattiin. Ne ovat turvallisempia, koska niissä on a ylivoimainen lämpöstabiilisuusja sen hajoaminen on hitaampaa, joten sen elinkaari on pidempi. Vastapalveluksena, Ne eivät kestä kovin hyvin äärimmäistä kylmyyttä eivätkä pysty varastoimaan yhtä paljon energiaa kuin tavallinen NMC (nikkeli, mangaani ja koboltti) samassa koossa. Hänen lausunnossaan ovaalin allekirjoitus takaa päinvastaisen, mutta tämä tieto ei ole kovin tiukkaa.

Ford on kuitenkin eniten kiinnostunut näistä uusista akuista BEV-autoihinsa Ne eivät vaadi rakentamiseensa niin paljon materiaaleja, joiden joukossa on useita erittäin niukkoja ja kalliita mineraaleja, mutta ala vaatii yhä enemmän. Tällä tavalla Pohjois-Amerikan tuotemerkki tavoitteena on vähentää valmistuskustannuksiaolla kilpailukykyisempiä ajoneuvojensa hintojen suhteen ja ryhtyä yritykseksi hieman itsenäisempi teollisesta ja logistisesta näkökulmasta.

Tämä firma sanoo niin aikoo investoida yli 3 000 miljoonaa euroa LFP-akkutehtaan rakentamiseen Michiganissa (Yhdysvallat) osana strategiaansa edistää sähköisen liikkuvuuden kehittämistä, jota se, kuten kaikki, aikoo johtaa keskipitkällä aikavälillä. Se aloittaa toimintansa kolmen vuoden kuluttua ja se johtaa ennustettavasti halvempaan Ford Mustang Mach-E:hen tai tuottaa suurempia etuja yrityksen tuloslaskelmiin. Se ei ole ainoa LFP-akkuja sisältävä tuotteesi tulevaisuudessaVaikka et odottaisikaan, että se on heidän Volkswagen MEB -alustaisissa autoissa käytetty akkutyyppi.

» monipuolistaminen ja Fordin akkujen toimitusketjun sijainti alueilla, joilla se valmistaa sähköautoja parantaa saatavuutta ja kohtuuhintaisuutta asiakkaille, samalla kun se vahvistaa kuluttajien kysyntää. Monikansalliset pyrkivät saavuttamaan a vuosituotanto 600 000 BEV-yksikköä maailmanlaajuisesti tämän vuoden loppuun mennessä ja 2 miljoonaa vuoden 2026 loppuun mennessä”, he toteavat.

Lähde – Ford