Saltar al contenido

Entä jos on märkä pistoke?

10 de agosto de 2021
Enta jos on marka pistoke

Kun kohtaamme ongelmia moottoripyörän käynnistämisessä, syyt voivat olla monia ja hyvin erilaisia: akkuongelmista a käynnistysmoottorin vika, käy läpi sytytystulppien vian. Tapaukset, joita nämä osat voivat kärsiä, ovat useita, ja ne kaikki vaikuttavat moottoripyörän suorituskykyyn tavalla tai toisella. Yksi yleisimmistä on tavata a märkä sytytystulppa, mutta ei vettä, vaan öljyä (kaksitahtimoottoripyörissä) tai polttoainetta.

Sytytystulpan tarkistus

Jos kone toimii paremmin tai huonommin, sytytystulpat on tarkistettava aika ajoin, jotta ne tarkistetaan täydellinen tila ja että niitä ei ole vielä tarpeen muuttaa. Toimenpiteen monimutkaisuus riippuu kyseisestä moottoripyörästä, koska yhdellä sylinterillä on yleensä helppo pääsy sytytystulppaan, mutta monisylinterisissä moottoripyörissä voi olla tarpeen purkaa monia osia. Siksi on tärkeää tietää, mitä teemme, ja tehdä se huolellisesti, koska huonosti kierretty sytytystulppa voi aiheuttaa ongelmia, jotka vaikuttavat itse moottoriin.

Märkä sytytystulppa

Kun kuljettaja havaitsee käynnistettäessä ongelman ja kohtaa märän sytytystulpan (kiiltävä ja nestejäämiä sisältävä), hänen on suoritettava useita vaiheita. Vaikka ensin on määritettävä, miksi se on polttoaineeseen tai öljyyn kastettuna. Tämä voi johtua useista syistä, kuten liiallinen paine polttoainepumpussa, jotkut anturit ovat vaurioituneet, öljyä on liikaa (yleensä kaksitahtimoottoreissa), rikastin on jumissa tai pahimmassa tapauksessa mäntä tai sylinteri vuotaa, mikä merkitsisi kallista vierailua työpajassa.

Märkäpistokeongelmat

Mitä tulee märän sytytystulpan aiheuttamiin ongelmiin, pääasia on, että moottorin käynnistämisessä on vaikeuksia. Samoin, syttyy väärin ja että kun käytät hitaampia vaihteita, moottoripyörä ei reagoi oikein.

Tässä tilanteessa nopein ja suositeltavin asia on irrottaa sytytystulppa, puhdista se perusteellisesti, kuivaa se kunnolla ja jatka käyttöä. Ilmeisesti, kuten aiemmin mainitsimme, monosylindristen tai vanhempien mallien käyttö voi kestää muutaman minuutin, mutta nelisylinterisessä se voi kestää useita tunteja ja vaatii erikoistyökaluja, erityisesti nykyaikaisimpia moottoripyöriä, joten pidä tämä mielessä. On mahdollista, että kyseessä on tietty tapahtuma, eikä se tarkoita, että se on hylättävä ensimmäisen valuuttakurssin mukaan. Se, että se on märkä, ei tarkoita, että siitä olisi tullut hyödytön, vaan se, että siinä tilassa se ei toimi hyvin.

Mitä muuta tehdä?

On selvää, että sillä, että sytytystulppa on märkä bensiinistä tai öljystä, on, kuten olemme nähneet, syy, joten sinun on valvottava, ettei se toistu, samoin kuin tarkistettava, ettei suuri rikkoutuminen.

Mutta jos tämä ei ole syy ja se johtuu monimutkaisemmasta viasta, järkevin askel sen lisäksi, että kuivan sytytystulpan hyödyntäminen saavuttaa määränpään, on vie moottoripyörä korjaamolle jotta he voivat tarkistaa ongelman ja korjata sen. Tällä tavoin vältytään suuremmilta pahoilta.

Oliko tästä viestistä apua?