Saltar al contenido

Hyundai NEXO

5 de agosto de 2021
Hyundai NEXO

Hyundai NEXO on maastoauto, joka toimii yksinomaan vetypolttokennolla. Hyundain valmistama sähköautojen kehitys on edelleen teknologian ensimmäinen maailmanlaajuisesti.

Hyundain logo

Hyundai NEXOn ominaisuudet

päällirakenteetSuuri katumaasturi
ovet5
aukioita5
runko461 l
tehoa184 hv
kulutus l / 100 km
hinta 72 250 €
arviointi

Hyundai NEXO on SUV, joka toimii vain a: n ansiosta vetypolttokenno. Hyundain valmistama sähköautojen kehitys on edelleen teknologian ensimmäinen maailmanlaajuisesti. Hyundai NEXO: n hinta alkaa 69 000 eurosta Espanjassa.

Sen suuret edut ovat kolme: sen kantama on suurempi kuin minkä tahansa sähköauton, vetysäiliöiden latausaika on vain 5 minuuttia ja ei aiheuta saastumista, vain vettä. Sen tärkeimmät haitat nykyään ovat vetylatausinfrastruktuurin puute ja polttokennojen kestävyysHyundai puhuu 10 vuodesta tai 160 000 kilometristä.

Hyundai nexo 40

Hyundai on edelläkävijä tässä tekniikassa. Itse asiassa se toi markkinoille vetyauton jo vuosia sitten kokeilutestinä ja hyvin rajoitetusti: Hyundai ix35 Fuel Cell, Hyundai Tucsonin edeltäjän vetyyn mukautettu versio. Hyundai NEXO on ensimmäinen Espanjassa rekisteröity vetyakkuinen auto, ja sillä on ainoa Toyota Mirain kilpailija. Myöhemmin he saattoivat testata Hyundai Tucsonin ja vetyakkuun perustuvan Konan.

Mitä se tarkoittaa, että Hyundai NEXO toimii vetyakulla?

Vetypolttokennoautot ovat eräänlainen sähköajoneuvo, jonka akku ei lataudu toisin kuin perinteiset sähköajoneuvot suoraan sähköverkosta, vaan säiliöön varastoidun vedyn ja ilmassa olevan hapen välisen kemiallisen reaktion kautta.

Hyundai nexo 30

Hyundai NEXOssa on kolme vetyä korkeapaine. Lähes 157 litran vedyn (eli 6,7 kilogramman vedyn) tankkaus kestää 5 minuuttia vedyn huoltoasemalla, joka tunnetaan yleisesti nimellä «hydrogeneraattorit». Tällä hetkellä suurin ongelma on tämän tyyppisten huoltoasemien puute: vuonna 2020 niitä on Espanjassa vain kahdeksan.

Kun Hyundai NEXO kiertää, se imee ilmaa niin, että happi reagoi varastoidun vedyn kanssa ja tuottaa energiaa, joka menee akkuihin, sekä vettä, joka poistuu pakokaasun kautta. Tällä tavalla Hyundai NEXO ei päästä saastuttavaa ainetta ilmakehään; Lisäksi Hyundain mukaan NEXO «Suodattaa ja puhdistaa ilman kaikkialla, missä se kiertää».

Hyundai nexo 14

Hyundai Nexon akku, jonka kapasiteetti on 40 kW, käyttää sähkömoottoria, jonka teho on 120 kW / 163 hv. Suurimman vääntömomentin 395 Nm ansiosta Hyundai NEXO tarjoaa vaatimattoman suorituskyvyn: kiihtyy nollasta 100 km / h 9,2 sekunnissa ja sen huippunopeus on vain 179 km / h.

Hyundai NEXOlla on maailman suurin polttokennotehokkuus ja arvioitu enimmäismatka 666 kilometriä, WLTP -syklin mukaan. Sen hyväksytty keskimääräinen kulutus on 0,95 kiloa vetyä 100 kilometriä kohden.

Hyundai nexo 42

Hyundai Nexon polttokennojärjestelmä on optimoitu toimimaan äärimmäisissä olosuhteissa, joissa tämäntyyppiset järjestelmät eivät aina pysty tarjoamaan hyvää suorituskykyä. Hyundain mukaan se voi toimia lämpötiloissa -28 ºC ja + 49 ºC.

Hyundai NEXO -suunnittelu

Hyundai NEXO -suunnittelu ei ole liian futuristinenVaikka siinä on erittäin moderneja ja erinomaisia ​​yksityiskohtia, kuten ovenkahvat rungon tasalla. Ajovalot ja takavalot on muotoiltu kolmion muotoisiksi ja ne on sijoitettu hyvin lähelle auton reunoja. Alusta on täysin peitetty ja takana on lähes kolmion muotoinen takaikkuna.

Hyundai nexo 60

Se on pidempi maastoauto kuin Hyundai Tucson ja sen pituus on samanlainen kuin Hyundai Santa Fe, mutta korkeus on pienempi ja mittasuhteet keskittyneet tiehen enemmän kuin asfaltilta poistuminen. Hyundai NEXOn mitat ovat pituus 4670 mm, leveys 1860 mm ja korkeus 1630 mm.

Hyundai NEXO: n sisätilat

Hyundai NEXOn ohjaamolle on ominaista korkea kelluva keskitunneli joka erottaa kuljettajan ja matkustajan ja jossa on suuri määrä painikkeita. Keskikonsolin alla on säilytystilaa henkilökohtaisille tavaroille, langaton latausalue sekä kaksi USB -porttia.

Hyundai nexo 43

ohjaamo on kaksi näyttöä, ratkaisu, jonka olemme jo nähneet muilla valmistajilla, kuten Mercedes-Benzillä: 7 tuuman näyttö täysin digitaaliseen kojelautaan ja toinen 12,3 tuuman kosketusnäyttö joka suorittaa navigointi- ja liitäntäjärjestelmän toiminnot.

Hyundain mukaan NEXOn biomateriaalien käytöstä on huolehdittu: «Istuimiin on lisätty vegaaninen nahkaverhoilu, pääty- ja lattiamattoihin ruokosokeriin perustuvia ekologisia kuituja sekä keskiosan ekologista maalia».

Hyundai nexo 47

Hyundai NEXOn takaistuinten tila on enemmän kuin tarpeeksi huolimatta siitä, että kaksi kolmesta vetysäiliöstä sijaitsee istuinten alla. Akku puolestaan ​​sijaitsee tavaratilan alla, mikä vie jonkin verran tilaa. Tavaratilan tilavuus on 461 litraa.

Hyundai NEXO tarjoaa melko vähän ajonavustajia, kuten kaistanpitoavustin, kuolleen kulman valvonta, jalankulkijoiden tunnistus, valojen avustaja tai autonominen etäpysäköintijärjestelmä, jonka avulla ajoneuvo voi pysäköidä tai poistua pysäköintialueelta automaattisesti ilman kuljettajaa.

Hyundai nexo 10

Oliko tästä viestistä apua?