Saltar al contenido

Jätänkö pyörän seisomaan tai jalustaan?

29 de julio de 2021
Jatanko pyoran seisomaan tai jalustaan

Moottoripyörän pysähtyminen päiviä ja päiviä ilman mahdollisuutta käyttää sitä on toinen syy, miksi tämä pidätys pidentyy joka päivä. Ajan kanssa on kuitenkin syytä ajatella varmasti, että joku on epäillyt. Onko moottoripyörä lepää paremmin jalalla kuin joka päivä, vai asetanko sen jalustalle? Monissa tapauksissa kysymys voi tuntua itsestään selvältä, koska muutaman vuoden kuluttua, keskipisteet ovat kadonneet useimpiin moottoripyöriin, ja nyt niitä tarjotaan lisävarusteena myös moottoripyörille, kuten polulle.

Urheilupyörien osalta osa, joka hieroi maata, alkoi poistaa

Tuolloin jalusta oli moottoripyörän vakiovaruste jopa urheilullisimmissa malleissa. Tarve saada maavara kurvissa suorituskyvyn kasvaessa ja renkaat alkoivat sallia yhä enemmän kaltevuuksia pala, joka koski maata aikaisemmin, poistetaan. Se korvattiin sivutukilla, jota 1980 -luvulle asti ei ollut tavallista asentaa vakiona.

Jätänkö pyörän telineeseen tai jalustaan?

Taidetta olla putoamatta

Ja variksenjalka ei ollut aluksi helppoa. Sen suunnittelussa voit valita kaksi vaihtoehtoa, taitetaan automaattisesti jousella tai pidetään paikallaan. Ensimmäinen vaihtoehto voi aiheuttaa kaatumisia seisoessaan paikallaan, koska sitä ei ole tuettu oikein tai koska moottoripyörään noustessa se taittui ennen kuin sinulla oli tarpeeksi tukea vasemmassa jalassasi. Toinen, periaatteessa turvallisempi, helpotti ulosmenoa, kun jalka oli ojennettuna ja ensimmäisessä kaarteessa vasemmalle, jotta saatat pelätä, kun se harjautui maata vasten.

Yleisin turvajärjestelmä jaloissa oli asentaa kuminauha sen päähän niin, että se kosketti maata etukäteen ja taitteli sen.

Kun elektroniikka on vielä lapsenkengissä,sivutelineissä alkoi olla itsestään taittuvia järjestelmiä pidennetyn juoksun aikana. Yleisin oli asentaa kuminauhat sen päähän, jotka koskettivat maata etukäteen ja taittivat sen, jos kaltevuus oli tarpeeksi progressiivinen. Rikkoja oli kuitenkin se, joka voitti, jalan ollessa auki moottoripyörä ei käynnisty.

Jätänkö pyörän jalustaan ​​tai jalustaan?

Jätänkö pyörän telineeseen tai jalustaan?

Jalka voittaa taistelun

Ongelmana oli sitten se, että et voinut käynnistää pyörää nostamatta sitä ylös, sinun piti lämmittää se päälle ja tehdä kaikki huolto, joka vaati sen käynnistämistä, oli tuskaa, mutta juuri tätä järjestelmää on kehitetty. Nykyään elektroniikka on kuitenkin kehittynyt Eikä myöskään tarvita tietokonetta jalkaterän hallintaan. Jos sitä pidennetään, moottori toimii vain, jos moottoripyörä on vapaa-asennossa, ja yleensä on myös kiristettävä kytkin toissijaisena turvatoimenpiteenä.

Nyt on vaikea nähdä moottoripyörää lepäämässä telineellä

Tämän turvallisuuden kehityksen myötä jalusta on voittanut. Se on halvempaa, vaatii yksinkertaisemman ankkuroinnin runkoon ja sitä on paljon helpompi käyttää kuin keskitelineellä. Nyt on vaikea nähdä moottoripyörää lepäämässä telineellä, osittain tämän suuremman mukavuuden vuoksi, osittain siksi, että valmistajat ovat romuttaneet ne. Keskiteline on kuitenkin paljon käytännöllisempi tietyissä toiminnoissa, jotkut yhtä usein kuin ketjun voitelu, ja ne pitävät pyörän vakaampana muutamia poikkeuksia lukuun ottamatta, jos pyörä on kaltevassa tai karkeassa maastossa.

Jätänkö pyörän telineeseen tai jalustaan?

Jätänkö pyörän telineeseen tai jalustaan?

Ratkaisu

Mutta hei, mennään nyt käsiteltävään aiheeseen. Missä on parempi tukea pyörää? Katsotaanpa hyvät ja huonot puolet. Aloitamme alustasta, joka on tasainen ja sileä, normaalisti emme jätä moottoripyörää mäen keskelle kuukauteen. Jos moottoripyörä lepää jalalla, se on kallistunut ja paino jakautuu kolmeen tukipisteeseen melko tasaisesti, mikä poistaa renkaiden painon. Silti niitä tuetaan sivuvyöhykkeellä, ei keskellä. Pyörän ollessa kallistettuna kaikki nesteet siirtyvät vasemmalle, kampikammion voiteluaine, akun neste ja pyörä vie enemmän tilaa, koska sinun on jätettävä tilaa oikealle laittaaksesi sen pystyasentoon.

Keskijalustalla varustettujen pyörien painojakauma voi vaihdella suuresti sen suunnittelusta riippuen.

Jos valitset keskusjalustan, joka on harvoja poikkeuksia lukuun ottamatta aivan raskaampi käsitellä sekä moottoripyörän nostamista että laskemista, Pyörä on jonkin verran vakaampi, erityisesti rinteessä, ja voit työskennellä sen kanssa helposti, jos käytät tilaisuutta antaa sille arvostelu näinä päivinä, kun et voi käyttää sitä. Painojakauma voi kuitenkin vaihdella suuresti sen suunnittelusta riippuen. Hyvin suunnitellulla jalustalla moottoripyörä lepää käytännössä jalustalla ja tuetun pyörän paino on pieni, mikä on ehdoton etu pitkiä käyttämättömiä aikoja varten. Jotkut pukit lukittuvat, mikä on lisätty turvatoimenpide.

Jätänkö pyörän telineeseen tai jalustaan?

Jätänkö pyörän jalustaan ​​tai jalustaan?

Renkaan muodonmuutos

Renkaat ovat joustavia, mutta jos jätät ne aina lepäämään samaan paikkaan, ne voivat päätyä muodonmuutoksiin, etenkin erittäin raskaissa moottoripyörissä ja jos ne ovat menettäneet painetta paljon voimakkaammin. Jos moottoripyörä nojaa renkaisiinsa pitkään on kätevää kääntää niitä aika ajoin tukipisteen vaihtamiseksi. Tässä mielessä on aina parempi, jos ne on tuettu suoraan kuin kallistettu itse kotelon rakenteella, joka on symmetrinen, mikä on toinen pylväs.

Kun urheilullisimmista moottoripyöristä alkoi puuttua keskitelineitä, kilpa -autoista tuli suosittuja.

Mutta on olemassa ratkaisu, joka on jopa parempi kuin kaksi edellistä, ja että renkaat, tämän tilanteen tärkeimmät uhrit, ei tarvitse tukea, joka saavutetaan tietyllä maalaustelineellä. Kun urheilullisimmista moottoripyöristä alkoi puuttua keskusjalkoja, kilpa -autoista tuli suosittuja, putkimaisia ​​rakenteita saa pitää pyörän vakaana, kun nojautuu vetovarsiin, joko suoraan niihin elastisilla tuilla tai joillekin moottoripyörään aiemmin asennetuille diaboleille.

Jätänkö pyörän telineeseen tai jalustaan?

Jätänkö pyörän telineeseen tai jalustaan?

Lisää mahdollisuuksia

Takajalustoja täydennettiin muilla etuosaa varten, jotka voitiin ankkuroida ohjauspylvään reikään tai useammin etuhaarukan alaosaan. Tällä järjestelmällä pyörä oli täysin vakaa, lepäämättä maassa ollenkaan ja jopa ** mahdollisuudella liikkua, koska niissä oli pyörät **. Tästä lisävarusteesta on tullut suosittu, ja se on tullut yhä tarpeellisemmaksi, kun moottoripyörissä ei ole keskitelineitä, vaan moottorin alla olevat katalysaattorit ja suurempien pakokaasujärjestelmien käyttö Keski -vedenkeittimillä ne vaikeuttavat niiden asentamista uusiin moottoripyöriin.

Kilpa -pukkien suurin ongelma on niiden säilyttäminen, jos sinulla ei ole yksityistä autotallia

Siksi vastaus kysymykseen aiheesta jalusta tai keskitelineJos moottoripyörä pysäytetään pitkään aikaan, kumpikaan niistä, paras ratkaisu, joka jättää moottoripyörän ilmaan, on paras ratkaisu, ja ne ovat myös todella halpoja. Suurin ongelma on niiden tallentaminen, jos sinulla ei ole yksityistä autotallia. Kahdesta muusta vaihtoehdosta useimmat voivat valita vain yhden, koska siinä ei ole keskijalkaa, mutta jos käytät, käytä sitä, renkaat kiittää.

Jätänkö pyörän jalustaan ​​tai jalustaan?

Jätänkö pyörän telineeseen tai jalustaan?

Oliko tästä viestistä apua?