Saltar al contenido

Jokainen moottoripyörä, sen tyyli

7 de agosto de 2021
paso curva

«Polku» -tyyliä käytetään pääasiassa tämän tyyppisten moottoripyörien kanssa, ja se on peräisin kentällä käytetystä. Käsivarret, kyynärpäät ja hartiat, kallistavat pyörää kohti vastaavaa käyrää, kun taas runko pysyy käytännössä pystyssä.

Tämä tyyli sopii erityisesti hitaisiin ja ahtaisiin kulmiin, joissa näkyvyys on heikko, koska se pitää pään ja silmät korkealla ja mahdollistaa erittäin nopeat kaltevuuden muutokset samalla kun ne vievät suhteellisen pienen leveyden tiellä. Suurin haitta: moottoripyörissä, joilla on pieni maavara, se osuu aikaisin, koska pyörä kallistuu enemmän kuin muuten.

Pyörä ja ratsastaja vetävät samaa viivaa laihan aikana, ja voimme nähdä sen ratsastajan jalat halaamalla pyörää tai niiden kanssa hieman «löysämmin» ja auki hieman urheilullisemmassa asennossa.

Tällä tavalla minkä tahansa kaaren tyyppi voidaan ratkaista millä tahansa nopeudella, erityisesti erittäin nopeille moottoritie- ja moottoritiekaarille sopivaksi säilyttäen mahdollisen katon suoja; Näillä nopeilla kulmilla pudottaminen hieman sisäänpäin avaamalla jalkaa (polvea) hieman parantaa vakautta ja hallinnan tunnetta.

Kilpailussa tavallisimmin näkemäsi tyyli etsii nopeinta kaarreajoa ja sopii täydellisesti superautojen geometriaan ja ajoasentoon. Sen avulla voimme mennä käyrän läpi nopeammin ja turvallisemmin (kun pyörä on vähemmän kalteva).

Se vaatii ratsastajaa «nousemaan» moottoripyörästä nousemalla istuimelta kohti käyrän sisäosaa ja rajoittaa siksi kykyä reagoida odottamattomaan tapahtumaan, koska radan muuttaminen kestää kauemmin. Siksi sitä tulisi käyttää vain, kun näkyvyys on täydellinen tai radalla. Tämä tyyli vaatii enemmän fyysistä rasitusta ja vaatii jonkin verran aikaisempaa koulutusta.

Oliko tästä viestistä apua?