Saltar al contenido

Jousitukset valmiina: jatke

11 de agosto de 2021
conduccion segura

Jatketaan jousituksen perusviritystä. Olemme jo työskennelleet esilatausten parissa, nyt aiomme vilauttaa taikaruuvien kanssa. Muista tehdä vain yksi muutos kerrallaan, ennen kuin lähdet ulos tarkistamaan, että se on oikein.

Älkäämme unohtako sitä «Jatko» säätelee nopeutta, jolla jousitus «palaa» alkuperäiseen asentoonsa puristamisen jälkeen kuoppaan tai jarrutukseen (edessä) tai kuoppaan tai kiihdytykseen (taakse). Seuraavassa on muutamia perusvinkkejä siitä, mitä tehdä.

Edessä: Jos moottoripyörällä on taipumus avata ohjaus ja mennä ulospäin jarrut vapautettaessa, eli se ei säilytä valitsemasi linjaa makuulla olon jälkeen ja antaa pieniä liikkeitä jo kaarteessa, yritä lisätä laajennusasetusta. eli anna vielä pari pistettä kohti suljettua. Jos se sitä vastoin tukee, se pomppii edestä tai jää uppoamaan nopeisiin kulmiin, se voi jäädä liian matalaksi, koska sitä on jarrutettu liian pitkälle, joten rentoudu myös tässä asetuksessa.

Takana: Jos pyörä menettää kosketuksen maahan jarrutuksen aikana, vähennä sitä. Jos se pomppii liikaa, lisää sitä. «Puristus» puolestaan ​​säätelee haarukan tai iskunvaimentimen painumista. Edessä, jos se ei absorboi väreitä ja «hyppyjä» ja jos pyörä ei «mene sisään» tai «pyöri» – eli se ei uppoa tarpeeksi – ja pomppii, hidasta sitä. Jos se liukuu kaasun ensimmäisellä kosketuksella, koska se ei hyväksy kuormituspistettä ja painua, kun paino siirtyy takapyörälle tai se ulottuu kuoppiin, vähennä sitä. Ja jos se loistaa kiihdytettäessä tai pyörä on hidas suuntaa vaihdettaessa, lisää sitä.

Toistan: Kuka sanoi, että se oli yksinkertaista?

Suuri ja matala nopeus
Jos sinulla on «erittäin hyvä» moottoripyörä, erittäin kallis tai erittäin urheilullinen tai kaikki kolme samanaikaisesti, haarukassa tai iskunvaimentimessa voi olla kaksinkertaiset puristusasetukset, korkea tai pieni nopeus. Ensimmäinen toimii kolhuissa ja kiharoissa, lasku jarrutuksessa, kiihdytyksessä ja kaarreajossa. Näihin asetuksiin pääseminen sekä iskun korkeuden vaihtaminen tai istuimen pylväiden nostaminen ja laskeminen ovat kuitenkin tärkeitä sanoja: mene ensin asiantuntijalle.

Kova ei ole aina parempi
Kuten totesimme viime viikolla, erittäin urheilulliset käyttäjät julistavat katoilta: «Olen parantanut jousituksia, koska otan ne yhtä koviksi kuin kivet», mutta etenkin avoimella tiellä, älä jää pakkomielle siitä, koska voit muuttaa pehmeä moottoripyörä, mutta välittää tietoja «taulukossa», jota on mahdoton ohjata.

Sitoumukset
Jokainen keskeytysten interventio voi olla eri vaikutusten alainen ja siksi vaatia toisiinsa liittyviä toimenpiteitä. Jousituksen säätäminen kuvastaa «yleissääntöä», tiedäthän, «jos peität pään, paljastat jalat.» Sinun pitäisi joka tapauksessa ajatella, että jousitukset parantavat kykyä lähettää tietoja kuljettajallesi sen sijaan, että saavutettaisiin paras mahdollinen tehokkuus. On parempi tietää, mitä kaikenlaisilla asfaltilla tapahtuu, kuin olla erittäin nopea tietyllä osuudella.

Oliko tästä viestistä apua?