Saltar al contenido

Käsien hoito mekaniikan kanssa

8 de agosto de 2021
manos

Mekaniikka on jo pitkään yhdistetty kuvaan ihmisistä, joilla on likaiset kädet, mustat kynnet, kovettuneet sormet, halkeileva iho ja bensiinin haju. Siihen asti, että työpajaammattilaisen ominaisuuksia voitaisiin epäillä, jos hän osoittaisi tiettyä haluttomuutta tahrata kätensä …

Onneksi tämä tilanne on muuttunut melkoisesti. Moottoripyörien mekaaninen osa menettää yhä enemmän näkyvyyttään verrattuna elektronisiin komponentteihin, ennen kaikkea viittaamalla niiden aiheuttamiin rikkoutumisiin ja jotka monissa tapauksissa ratkaistaan ​​yksinkertaisesti kirjoittamalla kannettavaan tietokoneeseen.

Onneksi «käsityöläiselle», kenttäpyörillä, jotka ovat suhteellisen yksinkertaisia ​​ja erittäin käytännöllisiä, he voivat silti löytää hyvän kourallisen operaatioita ja toimenpiteitä, jotka voivat laittaa kätensä taikinaan. Ja tietysti ne tahraa ne …

Toisaalta todellinen syy suojella «kavioita» mekaanisissa korjauksissa ylittää niiden esteettisen ulkonäön. Todellinen pakottava syy on erityisesti ihon terveys. Käsien iho voi vaurioitua vakavasti paitsi loukkaantumisista, iskuista tai palovammoista onnettomuuksissa, myös suorasta ja jatkuvasta kosketuksesta liuottimien, öljyjen, bensiinin, kemiallisten tuotteiden – esimerkiksi akkuhapon – ja jopa oman hikeemme kanssa.

Seuraavaksi puhumme eri menetelmistä ja tuotteista, joita meidän on käytettävä ennen ja jälkeen korjauksen. Joten värjäytyminen ei ole enää tekosyy ilmansuodattimen pesussa, jarrupalan vaihtamisessa, ketjun kiristämisessä tai sytytystulpan vaihdossa.

Tehokas tapa välttää likaa käsissämme on suojata niitä käsineillä. Mekaanisten korjausten osalta olemme kiinnostuneita kahdesta luokasta: muovi, nitriilityyppi, lateksi tai muut materiaalit; ja kangas, kuten ne, joita jopa monet «off -road» -laitteiden tuotemerkit tarjoavat luetteloissaan – esimerkiksi alkuperäinen Mechanix.

Muovityyppisten käsineiden joukossa on kolme pääasiallista valmistusmateriaalia; lateksi, vinyyli ja nitriili. Synteettisen kumin polymeroinnista valmistetut lateksit tarjoavat erinomaisen sopeutumiskyvyn, joka mahdollistaa tarkkojen tehtävien kehittämisen täydellisellä mukavuudella ja tarjoaa hyvän suojan ulkoisia tekijöitä vastaan. Suuren joustavuutensa vuoksi ne on helppo sijoittaa käteen ja lisäksi ne kestävät murtumista terävien elementtien aiheuttamien haarojen takia. Sen hinta, toinen sen eduista, 5 ja 15 euron välillä, kymmenen – sadan yksikön laatikoissa ja useita kokoja.

Lateksikäsineillä on kuitenkin kaksi suurta haittaa: bensiini, joka, kuten lähes kaikki liuottimet, poistaa ne kokonaan; ja allergiset reaktiot, joita ne aiheuttavat herkälle iholle.

Juuri ihosairauksiin – ihottumaan, ihottumaan jne. mukava, tarkka kosketus, joustava ja halpa-5–10 euroa, sata yksikköä. Vaikka he jakavat myös äärimmäisen heikkoutensa polttoaineisiin ja liuottimiin, jopa lisääntyneet.

Viimeinen harkitsemamme vaihtoehto on nitriili, jonka tyypillinen sininen väri on valmistettu synteettisistä polymeereistä-jossa on tietty määrä lateksia-, ja korjaamoiden yleisimmin käytetty vaihtoehto. Ne tarjoavat suuren fyysisen kestävyyden sekä kemiallisia ja palavia aineita. Kaikki tämä korkeammalla hinnalla, 15 ja 40 euron välillä -sadan yksikön laatikko -, joka voi ostaa eripaksuisia. Nitriilikäsineet ovat hieman monimutkaisemmat käyttää ja aiheuttavat myös suurta hikoilua käsissä, mikä voi myös johtaa iho -ongelmiin. Näiden haittojen lievittämiseksi joissakin tapauksissa niitä myydään ohuella kerroksella talkkijauhetta, vaikka tämä, kuten lääkärimme neuvoo, pahentaa tilannetta.

Muovikäsineet takaavat tarkan ja sopivan kosketuksen toimintoihin, jotka vaativat jonkin verran manuaalista kätevyyttä. Yksi sen heikkouksista on kuitenkin sen heikko lämpösuojaus ja repeytyviä pintoja vastaan, mikä on tekstiilikäsineiden suosima ominaisuus. Olet varmasti nähnyt niitä Motocross- tai Enduron maailmanmestaruuskisojen mekaanikoilla, koska ne ovat täydellisiä hätäkorjauksiin, jotka heidän on tehtävä kuljettajiensa moottoripyörille huoltoalueilla moottorin ollessa vielä kuuma. Koska ne suojaavat hyvin iskuilta ja viiltoilta, ne ovat ihanteellisempia «törkeämpiin» toimintoihin; vaihda esimerkiksi renkaat tai vaihteisto. Ne eivät kuitenkaan sovellu paremmin pienten komponenttien, kuten kaasuttimen kliseiden tai jakelun säätölevyjen käsittelyyn; lisäksi loogisesti, jos ne kastuvat nesteellä, niiden kuivuminen vie aikaa. Niiden hinta nousee myös merkittävästi, 25–60 euron välillä, ja löydämme ne tuotemerkkiluetteloista, kuten Fox, Acerbis, KTM Powerparts, Axo, Mechanix, Alpinestars …, joka tarjoaa aina «pro» -näkökohdan. Lisäksi meidän on otettava huomioon, että ne kestävät meitä monta vuotta ja voidaan pestä.

On muitakin tuotteita, jotka suojaavat käsiä lialta; suojavoiteet, «näkymätön käsine» -tyyppi tai, kuten asiantuntijamme kutsuu, «kemialliset käsineet». Ne koostuvat voiteesta, jota levitämme käsillemme, ja muutaman minuutin kuluttua se kovettaa ja eristää ihon ulkoisista tekijöistä; rasva, öljyt, pöly, muta. Myöhemmin riittää, että pestään kädet vedellä, jotta kerma ja siihen tarttunut «lika» poistetaan. Kuten voitte kuvitella, ne antavat suuren kosketuksen tunteen, koska se on melkein kuin käytämme käsiämme suoraan, vaikka ne tarjoavat myös alhaisemman suojan iskuja vastaan, puhumattakaan siitä, etteivät ne voi joutua kosketuksiin bensiinin kanssa, liuottimia, pakkasnestettä tai vettä. Sen hinta on nitriilikäsineiden tasolla, 20–30 euroa, hyvin erikokoisissa tölkeissä, jotka määrittävät niiden keston -yksi litra, sata sovellusta -.

Muissa tilanteissa saatamme mieluummin suorittaa tietyt toimenpiteet ilman minkäänlaista tarkkuutta heikentävää käsinettä tai tahnaa, herkissä toiminnoissa ja hyvin pienillä osilla. Esimerkiksi kun haluamme muuttaa kaasuttimen neulan korkeutta, muuttamalla sen pienen «lukkorenkaan» asentoa tai kun manipuloimme sähköliitäntöjä injektiota tai CDI: tä varten. On myös ihmisiä, jotka haluavat työskennellä ilman käsineitä joko epämukavuuden vuoksi tai siksi, että he eivät koske liian likaisiin osiin. Näissä tapauksissa korjaustöiden jälkeen on mekaanisia korjaamoita varten erityisiä saippuoita, jotka sisältävät vetopolymeerejä lian poistamiseksi paremmin. Aiemmin nämä «graniitit» olivat suoraan sahanpurua, mutta nykyään ne on korvattu aineilla, jotka ovat paljon vähemmän aggressiivisia ihon kanssa.

Monista tämän tyyppisistä saippuoista, joita on markkinoilla, olemme kokeilleet Proqui 1010: tä, jota myy Montecristo Detergents ja jonka kantajamateriaali koostuu pähkinäkuoripolymeereistä. Tuloksemme ovat olleet tyydyttäviä; tahrat poistuvat ilman vaikeuksia, iho ei ole ärtynyt ja kädet antavat hyvän tuoksun. Sen hinta vastaa näkemämme tuotteiden hintaa, 2 euroa kilolta viiden, kymmenen tai kaksikymmentäviiden kilon säiliöissä. Lisäksi yritys tarjoaa meille mahdollisuuden valita saippuaa vetävän polymeeriseoksen mittasuhteet tarpeidemme mukaan.

Oliko tästä viestistä apua?