Saltar al contenido

Käytetyn moottoripyörän ostamisen salaisuudet

8 de agosto de 2021
consejos segunda mano

Samaan aikaan, kun kahden pyörän markkinat laskevat, käytetty moottoripyörä vain nousee. On totta, että kriisi kiristyy, mutta valtava valikoima käytettyjä moottoripyöriä saa sen tukehtumaan. Teemme sen sinulle helpoksi osta käytetty moottoripyörä, tässä on vinkkimme.

 • Tarkista vetovarren kunto ja jos mahdollista, aseta moottoripyörä jalustalle ja käännä pyörää nähdäksesi, onko aukkoja. Nämä ovat yleisiä maastopyörissä, erityisesti hyppyjen aiheuttamissa maastopyörissä.

 • Peilit, vastapainot ja vivut ovat moottoripyörän osia, jotka ovat eniten alttiina putoamisille. Vaikka ne on voitu vaihtaa, niiden kunto kannattaa tarkistaa.

 • Jalat ja varoituslaitteet ovat kaltevien silmien todistajia. Kaavittu sanoo, että moottoripyörän omistaja on pudonnut paljon (tai pudonnut).

 • Renkaiden kunto tarjoaa meille mielenkiintoista tietoa moottoripyörän käytöstä. Jos sivuseinät ovat kuluneempia kuin keskinauha, se on selvä esimerkki siitä, että pyörää on käytetty radalla.

 • Varmista, että muovit ja kannet sopivat hyvin yhteen, mikä on erityisen kriittinen kohta skoottereissa. Jos putoaminen on tapahtunut, ne ovat yleensä epäkunnossa.

 • Tarkista matkamittarikilometrit (yhteensä), vaikka näitä tietoja voidaan käsitellä sekä digitaalisissa että analogisissa tulostauluissa.

 • «Matala» on hyvä osoitus omistajan huolehtimisesta reunakiveyksille. Mene alas ja tarkista vuodot – jos ne ohittavat – ja kölin kunto, jos se on.

 • Vie sormesi jarrulevyjen yli ja tarkista, että pinta on tasainen ja ilman uria. Tarkista renkaiden kunto ja katso, onko niissä kuoppia tai «vanteita». Lisäksi haarukka ei vuoda öljyä tiivisteiden läpi.

Lisäksi sinun on käsitellä moottoripyörän nimen muuttamista. Kun on kyse tästä, on kaksi vaihtoehtoa: yksi – kasvot – on ottaa yhteyttä virastoon, jotta he voivat hoitaa kaikki paperityöt; toinen – halvin – on tehdä se itse. Se on helppo toimenpide, joka vie sinut aamulla. Tämä on tehtävä askel askeleelta:

 • Ensimmäinen asia on allekirjoittaa osto-myyntisopimus, jossa ajoneuvon tiedot (merkki, malli, rekisterikilpi, alustan numero ja hinta) sekä ostajan ja myyjän tiedot heijastuvat molempien allekirjoituksella. Tupakkakaupoissa he myyvät «tavanomaisia» osto- ja myyntisopimuksia, vaikka se ei ole virallinen asiakirja, edellä mainittuja tietoja sisältävä arkki riittää, mutta myös lausekkeita voidaan lisätä, aina molempien osapuolten suostumuksella.

 • Kun sopimus on jo allekirjoitettu, sinun on mentävä verotoimistoon maksamaan perintösiirtovero, joka on 4% ajoneuvon arvioidusta arvosta, joka saadaan eri parametrien perusteella.

 • Seuraava asia on mennä sinua vastaavaan maakunnan liikenteen päämajaan. Siellä sinun on tehtävä siirtopyyntö (virallinen lomake) ja maksettava maksu, joka on noin 50 euroa. Molempien osapuolten on allekirjoitettava tämä pyyntö.Jos myyjä ei voi osallistua henkilökohtaisesti, vaaditaan todistusvoimainen valokopio henkilötodistuksesta ja lupa, jotta menettely voidaan suorittaa heidän puolestaan.

 • Lisäksi vaaditaan seuraavat asiakirjat: alkuperäinen ostajan henkilöllisyystodistus, alkuperäinen ajoneuvon rekisteröintilupa, alkuperäisen liikenneveron viimeinen vastaanotto (ns. «Numero») sekä valokopio ja voimassa oleva tekninen tarkastuskortti.

 • Nykyinen lainsäädäntö velvoittaa molemmat osapuolet: myyjän on ilmoitettava liikenteelle 10 päivän kuluessa liikenteestä luovuttamalla kaikki paperit. Ostajan on pyydettävä liikennettä 30 päivää ennen kuin hän saa sen omaan nimeensä ja vastaavat paperikasat.

Muita suosituksiamme ovat:

 • Jos ostettavalla moottoripyörällä on vain vähän jäljellä ITV: tä, tarkista, että kaikki toimii hyvin, tai alenna mahdollinen korjaus hinnasta.

 • Rahat ja moottoripyörä on toimitettava samanaikaisesti. Edellinen maksu voi tarkoittaa, että et koskaan näe pyörää; myöhemmin, että et koskaan näe pyörää enää.

 • Tarkista ennen liikennettä, että moottoripyörällä ei ole sakkoja ja vientikieltoja.

 • Vaikka myyjä on yksityishenkilö, hänen on oltava vastuussa piilotetuista vikoista eli virheistä, jotka eivät olleet näkyvissä moottoripyörää ostettaessa.

Suosittelemme myös joitain parhaita moottoripyöriä ostamaan käytettyinä toisen käden blogi.

Oliko tästä viestistä apua?