Saltar al contenido

Kuinka ajaa kevyellä moottoripyörällä turvallisesti?

12 de agosto de 2021
Kuinka ajaa kevyella moottoripyoralla turvallisesti

Lisääntyvyyden myötä moottoripyörästä on tulossa liikennemuoto par excellence kaupungin sisällä. Se on kaupunkiympäristössä, jossa niitä on eniten kevyet moottoripyörät, koska ne ovat ketteriä ja helppoja ajaa, mikä helpottaa liikkumista monien kaupunkien tungosta.

Kevyet moottoripyörät ajavat myös ensimmäisenä aloittelevat pyöräilijät, ja niiden avulla voit hankkia kokemusta ja uskaltaa myöhemmin käyttää tehokkaampia ja nopeampia malleja. Tietenkin, vaikka niitä on helppo käsitellä, on myös suosituksia välttää yleisimmät häiriöt mahdollisimman paljon.

Vinkkejä kevyen moottoripyörän ajamiseen

Sekä moottoripyörät, joilla on pieni tilavuus että skootterit, eivät kuitenkaan vaadi suurta tietä, jotta ne lähtisivät liikkeelle ei ole sama rullata kuin kiertää. Ja liikenteen mukana liikkuminen voi muuttaa kenenkään hermoja ja käsitystä.

Tässä mielessä on joitakin suosituksia ajaessasi kevyillä moottoripyörillä:

  • Ensimmäinen on olla tietoinen ajettavasta ajoneuvosta, yleensä pieni ja hauras verrattuna vanhempiin moottoripyöriin ja erityisesti henkilö-, pakettiauto- ja linja -autoihin.
  • Nämä kevyet mallit ovat ominaisia vähän voimaa eikä nopean huippunopeuden saavuttamiseen. Tämä tarkoittaa, että sinun on ennakoitava tapahtumia etkä luota siihen, että kiihdytys voi välttää vaarallisen tilanteen.
  • Noudata liikennesääntöjä. Kun joku ottaa ajokortin ja hänellä on moottoripyörä liikkua kaupungissa, hänen on pidettävä mielessä, että hän ei voi tehdä mitä haluaa. On liikkeitä, jotka ovat kiellettyjä ja joihin sovelletaan seuraamuksia. Tärkein syy asetuksen noudattamiseen on kuitenkin oma henkilökohtainen turvallisuutesi.
  • Varo autoja. Mikä tahansa osuma autoon voi aiheuttaa vammoja ja vaurioita, joten älä unohda, että ajat hauraampaa ajoneuvoa. Tässä mielessä ei pidä unohtaa, että autoilla on sokeat pisteet Jolle ei ole suositeltavaa matkustaa, koska äkillinen liike voi aiheuttaa moottoripyörän päätymisen maahan.
  • Ristiriitaisimmilla alueilla, kuten alueilla, joilla on suurimmat liikenneruuhkat tai liikenneympyrät, kaikkein suositeltavinta on olla ottamatta riskejä. Jos olkapää on tarpeeksi leveä, sen käyttäminen ei haittaa, mutta siksak autojen välillä tai kiertoliittymän noudattamatta jättäminen tulee myös todelliseksi vaaraksi.
  • Noudata äärimmäisiä varotoimia sateen sattuessa. Märkä asfaltti on haitta ajelulle, mutta jos ajat skootterilla tai kevyellä moottoripyörällä, ongelma moninkertaistuu, koska pyörät ovat yleensä vähemmän paksuja kuin muiden ajoneuvojen. Samoin on suositeltavaa hidastaa vauhtia, koska näky on epäselvä sateen sattuessa.

Lopuksi, älä unohda käyttää aina perusvarusteetToisin sanoen kypärän lisäksi on välttämätöntä käyttää vaatteita, jotka kestävät mahdollisen putoamisen aiheuttamaa hankausta.

Ja viimeinen suositus on oppia miten perushuolto suoritetaan moottoripyörän, koska näin se voidaan aina pitää hyvässä kunnossa, mikä lisää myös turvallisuutta.

Oliko tästä viestistä apua?