Saltar al contenido

Kuinka käynnistää moottoripyörä, joka on seisonut pitkään

12 de agosto de 2021
Kuinka kaynnistaa moottoripyora joka on seisonut pitkaan

Kun vietät aikaa kaukana molemmista pyöristä ja moottoripyörää ei ole käytetty, voi käydä niin, että sen käynnistämisestä tulee koettelemus. Siksi on otettava huomioon joukko ohjeita, jotka auttavat tietämään miten moottoripyörä käynnistetään samalla hetkellä.

Ensin sinun on tarkistettava akku. Vaikka tässä tapauksessa avaintoiminto tapahtuu sillä hetkellä, kun moottoripyörä pysäköidään tai kun päätellään, että sitä ei käytetä vähään aikaan – lomalle, työmatkalle tai jopa viime kuukausien kaltaiseen vangitsemiseen . Ja silloin se on kätevää irrota akun negatiivinen napa jotta se irrotetaan ja tietysti ei menetä varaustaan.

Tarkista akku

Tämän lisäksi ei haittaa olla akun ylläpitäjä, koska se auttaa tarkistamaan sen kunnon ennen moottoripyörän käynnistämistä pitkän seisokin jälkeen. Sen avulla kuorman tasoa hallitaan, ja jos se on alhainen, sitä voidaan lisätä niin, että se ei kärsi tarpeettomasti käynnistyksen hetkellä. Loppujen lopuksi se on yksi suurimmista ongelmista, joita syntyy, kun ajoneuvo on ollut käyttämättömänä pitkään aikaan.

Tässä mielessä sitä suositellaan myös käynnistä pyörä pari kertaa viikossa sen aikana, kun sitä ei käytetä. Tämä ei kuitenkaan aina ole mahdollista, joten akun lisäksi on kätevää tarkistaa erityisesti kaikki tasot se, jossa on öljyä, koska se on avain moottorin moitteettomaan toimintaan.

Kuinka käynnistää moottoripyörä

Kun akun tila on tarkistettu ja että tasot ovat suositelluilla parametreilla, on aika käynnistää moottoripyörä. Tätä varten on joitain suosituksia.

  • Älä unohda, että moottoripyörä on ollut käyttämättömänä pitkään, joten ei ole suositeltavaa käynnistää sitä ja aloittaa rullaamista, koska ongelma saattaa olla ilmennyt. Näin ollen kaasua on annettava pikkuhiljaa moottori kuumenee ja kaikki on voideltu kunnolla. Vertailu ihmisen kanssa, kun olet viettänyt paljon aikaa sängyssä, on vaikea nousta ylös ja aloittaa juokseminen ilman lämmittelyä. Sama koskee moottoripyörää.
  • Lopuksi sinun on varmistettava, että muut osat toimivat täydellisesti ohjaustangosta pyöriin. Ja se on myös avain tarkistaa jarrun kunto, koska jarrupiiri olisi voinut estyä tai vuoto olisi voinut tapahtua viikkoina tai kuukausina, jolloin moottoripyörä on pysäytetty, unohtamatta rengaspainetta ja merkinanto -osia.

Oliko tästä viestistä apua?