Saltar al contenido

Kuinka läpäistä moottoripyörä tentti

11 de agosto de 2021
Kuinka lapaista moottoripyora tentti

15 -vuotiaasta lähtien voit laillisesti ajaa moottoripyörää a mopolla, ja alkaen 16 moottoripyörällä 125 cc. Molemmissa tapauksissa sinun on hankittava moottoripyörälupa, mikä vuosia sitten oli hyvin yksinkertainen tehtävä, mutta joka lainsäädännön muuttamisen jälkeen on tullut taiteeksi. Hyödyntäen sitä, että minulla on 16-vuotias poika ja että hän on aloittanut menettelyt, käytän tilaisuutta puhdistaa kaikki keräämäni tiedot.

Meistä tietyn ikäiset voivat ajaa mopolla 14 -vuotiaana ilman DGT: n myöntämää ajokorttia ilman minkäänlaista tenttiä. Joulukuussa 2011 kaikki muuttui A -kortin julkaisun ja uusien kokeiden myötä.

Korttityypit iän mukaan

AM (15 -vuotiaasta alkaen)

Tämän lisenssin avulla voit kuljettaa kaksi- ja kolmipyöräisiä ajoneuvoja sekä kevyitä nelipyöriä, joiden iskutilavuus on enintään 50 cm3. Vuodesta 2016 voit ottaa matkustajan.

Testit, jotka sinun on läpäistävä

  • Psykofyysinen kelpoisuustesti.
  • Erityinen teoreettisen tiedon testi. Voit käydä Todo Test -verkkosivustolla
  • Käytännön koe suljetussa kierroksessa: taitotesti ilman aikarajaa, jonka voit kestää viikon teoreettisen kokeen läpäisemisen jälkeen.

Automaattisesti vai vaihteilla?

Voit tutkia itsesi automaattisella tai vaihteistomopolla, mutta jos teet sen ensimmäisellä, ajokorttisi rajoittuu vain tämän tyyppiseen ajoneuvoon, joten toinen vaihtoehto on suositeltavin.

A1 (moottoripyörälupa 16 -vuotiailta)

Tämän luvan avulla voit ottaa kaikki AM -ajoneuvot ja moottoripyörät aina 125 cm3 asti (suurin teho 11 kW ja teho / paino -suhde 0,1 kW / kg) sekä kolmipyörät, jotka eivät ylitä 15 kW. Voit kuljettaa matkustajaa.

Testit, jotka sinun on läpäistävä

  • Psykofyysinen kelpoisuustesti tuetussa keskuksessa

Teoreettiset kokeet

  • Teoreettinen tietotesti: 30 kysymystä ja 3 virhettä
  • Moottoripyöräkohtainen tietotesti: 20 kysymystä ja 2 virhettä

Käytännön testit

  • Käytännön kokeet suljetussa kierrossa moottoripyörän ollessa pysäytettynä: Ota moottoripyörästä L -merkki askelematta merkkeihin ja jätä moottoripyörä jalkatuki päälle.
  • Käytännön koe suljetussa kierroksessa ilman aikarajoitusta: Ajo rajoitetulla leveydellä, siksakilla, kiihdytyksellä (ja toisella vaihteella) ja hallitulla jarrutuksella.
  • Käytännöllinen testi suljetussa piirissä, jonka aikaraja on 25 sekuntia: Siksak / kartio kartioiden välissä, välttäen esteitä, vaihteenvaihtoa ja hätäjarrutusta.
  • Harjoittelu avoimessa liikenteessä vastaanottaa ohjeita toiselta ajoneuvolta, kestää 25 minuuttia, jolloin saat ohjeet tarkastajalta.

A2 (moottoripyörälupa 18 -vuotiailta)

A2: lla voit kuljettaa kaikkia A1- ja AM -moottoripyöriä sekä moottoripyöriä, joiden teho on enintään 35 kW (47 hv) ja paino / teho -suhde jopa 0,2 kW / kg.

Mitä testejä minun pitäisi ottaa?

Sama kuin A1 -ajokortilla, mutta moottoripyörällä, jonka iskutilavuus on suurempi. Jos sinulla on jo A1, sinun on vain toistettava käytännön koe avoimessa piirissä.

A (Moottoripyörälupa 20 -vuotiailta)

Päästäksesi A: lle, jolla voit ajaa minkä tahansa tyyppisiä moottoripyöriä, sinulla on oltava vähintään A2 kahden vuoden ajan.

Aivan kuin tämä kokemus ei riittäisi, hakijan on palattava autokouluun ja suoritettava 9 oppitunnin kurssi, joka on jaettu 3 tuntiin tietoisuuden ja herkistymisen teoreettiseen tuntemukseen ja 4 tunnin kiertoon suljetussa kierroksessa, jossa on enemmän moottoripyörää yli 600 cm3 ja 2 ylimääräistä tuntia avoimessa kierrossa heijastavalla liivillä, joka merkitsee A: lla, että olet käytännössä.

A: n saamiseksi et tarvitse tenttiä, mutta tarvitset autokoulun sertifikaatin.

Ilmainen moottoripyörälupa

Sinun on otettava huomioon, että ajokokeessa voit esitellä itsesi vain autokoulun kautta. Käytännön kokeissa voit esiintyä ilmaiseksi, mutta sinulla on oltava 125 -moottoripyörän lisäksi tietysti siviilivakuutus ja joku, joka ajaa sitä. DGT: n menettelyt toimivat tililläsi ja maksut ovat 90,30 euroa (tarkista DGT: ltä, koska ne voivat nousta tämän artikkelin julkaisemisen jälkeen).

Moottoripyöräkoulu, minkä valitsen?

Kuten olen jo kertonut, avoimen ajokokeen on suoritettava autokoulu. Keskus, johon sinun täytyy mennä kolme kertaa, jos aloitat 16-vuotiaana A1-kortilla, muista, että sinun on testattava itsesi uudelleen A2: lla ja uudelleen A: n tietoisuustestit.

Jotkut keskukset auttavat sinua esittelemään itsesi ilmaiseksi, vuokraavat sinulle moottoripyörän ja toimivat autokouluna liikennetestin päivänä, mutta lopulta, jos tarkastelet tarkasti, löydät keskuksia, jotka esittävät sinut koko testisyklin ajan samaan hintaan.

Koulutuksen, maksujen ja kahden suljetun ja kahden avoimen piirin luokkien kanssa löytämäni hinta on 450-500 euroa. Muista, että vain liikennemaksut ovat yli 90 euroa, mikä sisältää kaksi tuntia suljettua kierrosta ja kaksi tuntia kiertoa avoimessa piirissä liikenteelle. Ero tulee siitä, kuinka monta «ylimääräistä» luokkaa joudut maksamaan, kunnes tunnet olosi riittävän luottavaiseksi läpäistäksesi käytännön kokeet … Erityisesti kiertotentti.

Löydät pakkauksia 200 euron 6 tunnin ohjaustunneille, mutta muista, että olet kiinnostunut harjoittelemaan ajotuntia avoimessa kierroksessa.

Koko kurssi A: n hankkimiseksi voi maksaa 300 euroa.

Muutamia viimeisiä suosituksia

Kuten sanoin artikkelin alussa, tietyn ikäiset meistä käyttivät moottoripyörää paljon asteittain. Se, että pystyimme ajamaan mopoa 14 -vuotiaana ilman muita muodollisuuksia kuin ajokortti ilman tenttiä, sai meidät kyllästymään moottoripyörän ajamiseen rakkaan Puch Minicrossin tai Derbi Diablon kanssa. Opimme ajamaan moottoripyörällä teillä ja kaistoilla, joilla oli vähän liikennettä, ja vanhemmat asettivat meille säännöt ja rajoitukset… Jos et tottele, otan moottoripyörän teiltä. Joten saavuimme 16 ja ensimmäinen tentti, jolla oli paljon enemmän kokemusta kuin poikani nyt, koska hän ei ole koskaan voinut ajaa moottoripyörällä, koska hän on lain tiukka.

Nyt vain ne, joilla voi olla yksityinen maatila, ottamalla tarvittavan vastuun ja moottoripyörän, voivat harjoitella yksin. Jos näin ei ole, sinun on oltava laiton, jotta hakija voi ainakin murtaa jään kaksipyöräisellä ajoneuvolla, jonka ei tarvitse polkea. Tai anna ylimääräisiä tunteja autokoulusi testiradalla.

Älä sulje pois mahdollisuutta saada 15 -vuotiaat mopokorttisi, testit ovat paljon yksinkertaisempia kuin A1 -testit ja ne antavat sinulle kaikki avaimet ohjaustestien ja pelottavan tiekokeen suorittamiseen … Pitkällä aikavälillä se tulee halvemmaksi kuin maksaa monet luokat autokoulussa. Monet menevät suoraan mopokortista A2: een 18 -vuotiaana.

Minulla on jo moottoripyöräkortti: Onko minun kuljetettava L?

Kyllä, moottoripyöriin on merkitty L -kirjain, joka on pidettävä mukana moottoripyöräkortin ensimmäisen vuoden aikana. Kun kokemus on akkreditoitu minkä tahansa luvan kanssa, olet jo vapautettu sen ottamisesta elinikäiseksi.

Oliko tästä viestistä apua?