Saltar al contenido

Kuinka säätää moottoripyörän hallintalaitteita

28 de julio de 2021
Kuinka saataa moottoripyoran hallintalaitteita

Moottoripyörän ajamiseen on käytettävä kaikkia raajojamme. On joitakin poikkeuksia, kuten skootterit ja jotkin automaattiset mallit, jotka antavat meille hieman enemmän vapautta, mutta yleensä molemmat kädet ja molemmat jalat ovat jatkuvasti kiireisiä, kun käsittelemme sitä. Oikea käsi on vastuussa kaasusta ja jarrusta, vasen kytkin, oikea jalka yleensä jarrusta ja vasen muutoksesta. Ja sinun on myös kiinnitettävä huomiota ohjauksiin, jotka liittyvät merkintöihin, jotka sijaitsevat ohjaustangon molemmin puolin olevissa kartioissa. Ja vaikka se saattaa tuntua pieneltä, se, että työtä on niin paljon, tekee suositeltavaksi, että kaikki on paikallaan ja että meillä on mahdollisimman suuri esteettömyys.

Lisäksi on otettava huomioon, että moottoripyörän on kyettävä hallitsemaan kehon työtä ja että sekä jalkojen että käsivarsien on pidettävä meidät sillä ja tuettava meitä jarrutuksen ja kiihdytyksen aikana. Kaikki tämä, varsinkin jos aiomme ajaa moottoripyörää pitkään, edellyttää, että eri vipujen tai polkimien toiminta on tuotettava mahdollisimman luonnollisesti. Jarru- tai kytkinvipu, joka sijaitsee liian kaukana kahvoista sormemme kokoon nähden, pakottaa meidät siirtämään koko käden eteenpäin menettäen otteen ohjaustangosta. Jos ne asetetaan erittäin korkealle, ranne taipuu, kun aktivoimme ne, ja jarrutettaessa kehomme tukiponnistus väsyttää sitä välittömästi. Sama tapahtuu vipujen kanssa, koska jos ne ovat liian korkeita, ne pakottavat meidät nostamaan jalan jalustasta tai taivuttamaan nilkkaa enemmän kuin on tarpeen. Rungon yleisen asennon lisäksi, jonka säätelevät elementit, jotka eivät aina ole säädettävissä, kuten istuin, jalustimet ja ohjaustanko, meidän on aina oltava mahdollisimman helppoja ja mukavia moottoripyörämme käsittelyyn. Se on ainoa tapa kiertää turvallisesti ja kestää se, mitä he heittävät päällemme.

Työkalut, joita aiomme käyttää valvonnan sääntelyssä

Onneksi valmistajilla on jo se, että moottoripyörän hallintalaitteiden on oltava helposti säädettävissä, ja ainakin vipujen osalta ne ovat lähes kokonaan varustettu säätöelementteillä, joten korkeintaan meidän on otettava käsineet pois käyttää säätimiä, jotka muuttavat etäisyyttä vivusta ohjaustankoon. Jos haluamme muuttaa kulmaa ohjaustangon kanssa, tarvitsemme pienen jakoavaimen yksinkertaisesti löysäämällä vivun pidikkeen ohjaustankoon kiinnittävän puristimen. Yleensä neljän millimetrin kuusiokoloavaimella. Jarru- ja vaihdevivut tarvitsevat hieman enemmän työtä, mutta on myös totta, että ne ovat yleensä vähemmän ehdollisia muutoksiin, koska jaloilla tehty työ on yksinkertaisempaa. Näissä tapauksissa korkeutta säädetään muuttamalla vivun kaltevuutta, jota varten käytetään siirtotankoja. Niillä kaikilla on samanlainen koko, joten toiminnan kannalta tarvittavat avaimet eivät ole kovin erilaisia: 10-12 mm. Muista, että niiden on aina oltava avoimia.

Vivun säätö

Sen lisäksi, että vivun ja ohjaustangon välistä etäisyyttä voidaan säätää, kun kytkintä käytetään pään avulla, sen kireyttä on säädettävä kannattimen päässä olevalla pyörällä. Kaapelin on oltava kireällä, jotta käyttö on täydellinen, mutta kahvaan on jätettävä noin viiden millimetrin välys kuumien laajenemisten välttämiseksi.

Jarruvipu on tärkein, ja siinä on yleensä säädin, jonka avulla voit muuttaa etäisyyttä ohjaustangosta. Käden koosta riippuen sitä on tarpeen siirtää enemmän tai vähemmän. Oikean etäisyyden löytämiseksi sinun on pidettävä kättäsi otteesta ja tuettava vipua lähemmäksi, kunnes sormet voivat käyttää sitä siirtämättä kättä paikaltaan.

1627501640 821 Kuinka saataa moottoripyoran hallintalaitteita

Vaihdevivun säätö

Jotkut vivut on kiinnitetty suoraan moottoriin, mutta useimmilla on paluu kiinnikkeestään moottoriin. Kiertokanki on osa, jossa säätimet sijaitsevat, jotka koostuvat ruuveista, jotka voidaan irrottaa enemmän tai vähemmän tangosta siten, että sen pituutta muutetaan. Tätä varten sinun on yksinkertaisesti löysättävä jarrumutteri ja käännettävä tankoa.

1627501641 509 Kuinka saataa moottoripyoran hallintalaitteita

Vaihdevivun asennon on oltava sellainen, että jalan ei tarvitse nousta voidakseen käyttää sitä. Ne asetetaan yleensä jalkatuille kulmassa siten, että etuosa on ulospäin, joten sinun on yksinkertaisesti käännettävä nilkaa, jotta jalkapöytä tai pohja asetetaan oikeaan asentoon käyttääkseen sitä ylös tai alas.

1627501641 654 Kuinka saataa moottoripyoran hallintalaitteita

Jarruvivun säätö

Jarrupoljin on kytketty suoraan pumppuun tangolla, joka on osa, jossa on säätöjärjestelmä. Kun tanko itse käyttää pumppua, jarruvivun ankkurissa on jarrumutteri ja ruuvi, joka lisää tai pienentää tangon pituutta, mahdollistaa vivun pyörimisen ankkurissaan ja sen pään nousun tai mene alas.

1627501641 565 Kuinka saataa moottoripyoran hallintalaitteita

Jarruvivun tapauksessa jalka tarvitsee vain astua sen päälle, joten se voidaan sijoittaa hieman korkeammalle tietenkin varoen, ettei se aktivoidu ajon aikana. Yleensä matkan ensimmäinen osa ei juurikaan käytä jarruja, joten on suositeltavaa testata, milloin se alkaa kovettua ennen lopullisen korkeuden säätämistä.

1627501641 439 Kuinka saataa moottoripyoran hallintalaitteita

Kanada moottoripyörällä WD-40: llä

WD-40 esittelee uusi Myyttiset reitit -kampanja, jonka tämän julkaisun kohde on Kanada. Trans-Kanadan reitin arvo on 7 000 euroa ja se koostuu kahden hengen moottoripyörä- tai automatkasta rannikolta rannikolle Kanadan kautta. Osallistuaksesi sinun on vain rekisteröidyttävä ilmaiseksi WD-40: n käyttöön ottamalle sivulle 1. maaliskuuta ja 31. joulukuuta välisenä aikana ja voit päästä sisään vähintään kerran päivässä kyseisenä ajanjaksona, joten mitä useammin käytät sivua, sitä enemmän mahdollisuuksia sinulla on voittaa. Matkan voittaja voi valita, suoritetaanko Trans-Kanada autolla tai moottoripyörällä.

1627501641 994 Kuinka saataa moottoripyoran hallintalaitteita

Oliko tästä viestistä apua?