Saltar al contenido

Kuinka tasapainottaa moottoripyörän pyörää

14 de agosto de 2021
Kuinka tasapainottaa moottoripyoran pyoraa
Kun pyörä pyörii ja varsinkin kun se pyörii yhtä nopeasti kuin moottoripyörällä, on välttämätöntä, että paino jakautuu tasaisesti koko kehälle. Me kaikki tiedämme, että pyörivä paino aiheuttaa keskipakovoiman, joka pyrkii heittämään sen ulospäin. Jos tätä painoa ei kompensoida toisella identtisellä painolla, joka sijaitsee diametraalisesti vastapäätä, akseli, jolla se pyörii, altistuu muodonmuutoksia aiheuttaville jännityksille, ja jos pyörimisnopeus on riittävän suuri, niistä tulee tärinää.
Muista, että 200 km / h nopeudella keskikokoinen etupyörä pyörii noin 1750 rpm. Joten jos meillä on keskittynyt paino pyörän toisella puolella, tämä valtava keskipakovoima saa pyörän värähtelemään huomattavasti.

Mikään ei ole täydellistä

Jos katsot tarkasti moottoripyörän pyörää, huomaat sen suunnittelussa kaikki on suunniteltu siten, että massa jakautuu tasaisesti akseliinsa nähden. Kaikella on symmetria niin, että kun rengas jaetaan tarvittavien osien lukumäärään, sen paino on sama. On yksi elementti, joka vääristää, venttiili. Mutta vanteen lisäksi, jonka rakenteen näemme ilman ongelmia, meillä on rengas, jonka musta pala emme ole täysin tietoisia sen sisätiloista. Vaikka ulkoisesti se näyttää täysin homogeeniselta, totuus on, että se ei ole sitä. Sisällä voi olla joitain liitoksia, kumin paksuus voi vaihdella hieman osassa tai toisessa tai siinä voi olla muita puutteita. Tuloksena on, että joillakin alueilla on enemmän painoa kuin muilla, ja sarja ei ehkä ole täysin tasapainossa.
Tämän ongelman ratkaisemiseksi pyritään selvittämään pyöräkokoonpanosta, missä tämä ylipaino sijaitsee?ja aseta vastakkainen massa vastakkaiseen tapaan tasapainottamaan sitä. Se ei ole vaikea työ, ja vaikka työpajassa se tehdään koneen avulla, joka helpottaa tehtävää, yksinkertaisesti jättämällä pyörän vapaasti pyörimään akselilla, se voidaan tehdä helposti.

Mitä työkaluja tarvitsemme

On selvää, että paras asia on sähköinen tasapainotuskone, mutta tämä on vain korjaamon käytettävissä, jotta saat käsityksen, jopa MM -kisoissa pyörät tasapainotetaan käsin. Voimme korvata koneen a manuaalinen tasapainotus, jonka hinta on noin 75 € ja joka koostuu yksinkertaisesti rungosta ja laakereista akselin laakereilla. Tarvitset myös painot, jotka tasapainottavat pyörää, joka tunnetaan nimellä «johdot», vaikka tätä materiaalia ei enää käytetä ympäristösyistä.
Loput ovat noin pihdit Poista vanhat johdot, leikkaa ja liitä uudet, ja puhdistusmateriaali varmistaaksesi, että vanteen pinta on hyvässä kunnossa, jotta uudet johdot, joissa on liimapinta tätä tarkoitusta varten, eivät irtoa. Tarvitsemme myös jotain ilmoitettavaksi renkaaseen, mihin meidän on sijoitettava paino, yleisin on liitupala.

Kuinka tasapainottaa moottoripyöräsi pyörää askel askeleelta

Vaihe 1: Valmistele pyörä

1628909954 16 Kuinka tasapainottaa moottoripyoran pyoraa

Kun pyörä on asetettu pyörän tasapainotuslaitteeseen ja sitä tukevat hyvin kartiot, joiden avulla akseli ei hankaa vanteen sisäpuolta, on tarpeen varmista, että vanhoja johtoja ei ole. Jos ne ovat edelleen liimattuja, irrotamme ne pihdeillä.

Vaihe 2: Kohta, joka painaa eniten

1628909954 440 Kuinka tasapainottaa moottoripyoran pyoraa

Annamme pyörän vapaaksi ja se alkaa pyöriä edestakaisin. Toivomme, että se lakkaa liikkumasta ja olemme jo löytäneet eniten painavan pisteen, joka sijaitsee alareunassa. Merkitsemme sitten läpimitaltaan vastakkaisen pisteen liidulla.

Vaihe 3: Nopeus

1628909954 364 Kuinka tasapainottaa moottoripyoran pyoraa

Painon tunteminen on käytännön asia, ja kääntymisnopeus on data, jolla työskennellä. Vannetta käännetään taipumalla liidumerkkiä vähintään 90º ja näemme millä nopeudella se palaa lepoasentoonsa. Mitä nopeampi, sitä enemmän painoa.

Vaihe 4: tarkka paino

1628909954 175 Kuinka tasapainottaa moottoripyoran pyoraa

Päätämme, mitä painoa laitamme ja leikkasimme nauhan tarkan määrän. Irrotamme hiukan liimasuojaa, kiinnitämme sen vanteeseen ja tarkistamme, mitä se tekee. Jos paino nousee, se vie enemmän, jos laskee, vähemmän. Jos se lakkaa pyörimästä, olemme oikeassa.

Vaihe 5: Liimaa painot

1628909954 620 Kuinka tasapainottaa moottoripyoran pyoraa

Toistamme painon tarkistusta, kunnes löydämme tarkan. Kun tiedämme sen, liimaamme pysyvästi vanteelle, jonka on oltava täysin puhdas ja kiristettävä hyvin pihdeillä.

Vaihe 6: Tarkista

1628909954 767 Kuinka tasapainottaa moottoripyoran pyoraa

Ainoa mitä meillä on jäljellä, on tarkista, että paino on paikallaan aseta rengas useisiin asentoihin ja varmista, ettei se liiku missään. Jos painoa on paljon, renkaan kääntäminen vanteelle voi vähentää sitä.

Matkusta Niagaran putouksille WD-40: llä

WD-40 on jo esittänyt vuoden 2017 painoksen Myyttiset reitit uuden määränpään kanssa: Niagaran putoukset. Se on kahden hengen matka, jonka arvo on 7000 euroa, ja se koostuu moottoripyörällä tai autolla kahdelle henkilölle matkalta rannikolta rannikolle Kanadan läpi. Osallistuaksesi sinun on vain rekisteröidyttävä ilmaiseksi WD-40: n käyttöön ottamalle sivulle 1. maaliskuuta ja 31. joulukuuta välisenä aikana ja voit päästä sisään vähintään kerran päivässä kyseisenä ajanjaksona, joten mitä useammin käytät sivua, sitä enemmän mahdollisuuksia sinulla on voittaa.

Oliko tästä viestistä apua?