Jaa

Tweet

Lähettää

Pinea

Sähköposti

Tulosta

Luultavasti luulet, että tämä artikkeli käsittelee hyvin perusaiheita, ja olet oikeassa. Se ei kuitenkaan ole omistettu vain ajomaailmassa aloittaneille, vaan myös kuljettajille, joilla on jo ajokortti. Ja se on, että kaikki eivät käytä oikein ajoneuvon polkimet, kuten voit ymmärtää. Kuten näette, ne ovat yksinkertaisia ​​asioita, jotka näyttävät melko ilmeisiltä, ​​mutta joita tottumuksesta tai tietämättömyydestä ei yleensä tehdä.

Mikä on kytkin, jarru ja kaasu?

auton polkimet

Auton polkimet ovat 3 autossa manuaalivaihteisto: kytkin, jarru ja kaasupoljin. Automaattisissa autoissa kytkin katoaa. Lisäksi voit löytää myös joitain mukautettuja autoja, joissa on joitain muutoksia näihin polkimiin ja joissa voi olla enemmän tai vähemmän.

The toiminto näistä polkimista on:

  • Kytkin: on poljin, jota käytetään vasemmalla jalalla. Tämä poljin on vastuussa kytkinjärjestelmästä, joka kytkee tai katkaisee vaihteiston kampiakselin tuottaman liikkeen, eli niin, että se ei välity pyörille. Toisin sanoen moottorin kytkeminen ja irrottaminen vaihteistosta.
  • Jarru: kuten nimestä voi päätellä, se on vastuussa jarrutuksista nopeuden vähentämiseksi tai ajoneuvon pysäyttämiseksi. Sitä tulisi käyttää oikean jalan kanssa, koska sinun ei tarvitse jarruttaa ja kiihdyttää samanaikaisesti.
  • Kaasu: kaasupoljin on se, joka toimii suoraan moottorin kanssa, jolloin moottorin kierrokset minuutissa nousevat tai laskevat. Tätä poljinta hallitaan myös oikealla jalalla.

Kuinka käyttää auton polkimia

Luultavasti luulet tietäväsi kuinka käyttää polkimia täydellisesti, mutta totuus on, että monet kuljettajat tekevät sen väärin. Se ei vain voi kehittää huonoa ajoa, se voi myös kiihdyttää kytkimen kulumista, mikä tarkoittaa enemmän kauppakuluja. Tässä käytännöllisessä videossa näytämme kuitenkin, kuinka ajoneuvon polkimia käytetään oikein.

Kuinka käyttää kytkintä jarrutukseen

Lopettaa, ihanteellinen on astu jarrulle vapauttamatta, eli koskematta kytkinpoljinta. Monet ihmiset painavat kuitenkin vahingossa molempia polkimia samanaikaisesti. Tämä tulee tehdä vain, kun jarrutus on erittäin voimakas, kuten hätäjarrutuksessa, jossa ajoneuvo pysähtyy kokonaan. Toisaalta muussa jarrutuksessa kytkintä ei saa painaa, koska sen painaminen vapauttaa vaihteiston ja kytkeytyy irti, joten jarrujen on tehtävä kaikki ajoneuvon pysäytystyö. Toisaalta, jos kytkin jätetään päälle ja jarrua painetaan, moottori kehittää myös vastusta ja edistää jarrutusta. Tietenkin, kun huomaat, että auto voi pysähtyä, sinun on astuttava kytkinpolkimeen…

Mikä on oikea tapa jarruttaa autoa

The oikea tapa jarruttaa ajoneuvoa se on painaa voimakkaasti jarrupoljinta niin, että auto alkaa jarruttaa asteittain, vaikkakaan ei äkillisesti. Ja kun se on lähellä pysähtymistä, voit painaa poljinta vähemmän, jotta se pysähtyy kokonaan. Melkein kaikki tekevät sen kuitenkin toisin päin, eli he jarruttavat alussa heikosti ja painavat sitten yhä enemmän tätä poljinta auton pysähtyessä.

Jonkin sisällä hätäjarrutus näin ei olisi. Kytkin ja jarru on painettava kokonaan pohjaan, jotta ajoneuvo pysähtyisi mahdollisimman nopeasti, jotta ei törmää mihinkään esineeseen tai henkilöön. Lisäksi, jos autossa on ABS, se auttaa sinua jatkamaan ohjaamista. Älä tietenkään lopeta jarruttamista, jos huomaat ABS-järjestelmän aiheuttaman tärinän, vaan paina jarrua, kunnes auto pysähtyy.

Mitä tulee jarrutus kaarteissa, optimaalinen asia on jarruttaa kaarteen sisäänkäynnissä jäljittääksesi kaarteen oikein ja turvallisesti. Sitten, kun olet käyrän linjalla, se kiihtyy parantaakseen pitoa ja siten poistuakseen kaarteesta nopeasti kohti seuraavaa suoraa. Mutta sinun ei pidä jarruttaa, kun kaarre on suoritettu, koska se voi lisätä ajoneuvon epävakautta ja aiheuttaa onnettomuuden.

Lisää lopuksi myös se ei pidä käyttää väärin jarrusta, aivan kuten kytkintä ei pidä käyttää väärin.

Kuten näet, kaikki kuljettajat eivät tee sitä aivan oikein. Jos käytät kaikkea tässä artikkelissa sanottua ja nähtyä päivittäin, onnittelut, teet sen täydellisesti. Jos et, nyt voit alkaa soveltaa sitä käytäntöön optimaalisen ajon aikaansaamiseksi…