Jaa

Tweet

Lähettää

Pinea

Sähköposti

Tulosta

Renkaat ovat kaikki mustia ja pyöreitä, mutta siinä kaikki ne näyttävät samanlaisilta. Itse asiassa jokaisessa valmistajassa on erilaisia ​​»reseptejä», joiden avulla voidaan luoda tuotteita, joilla on erilaiset ominaisuudet ja siten mukautua erityyppisiin asiakkaisiin. Tänään tutkimme MICHELIN Pilot Sport 5:n perusteellisestiuusi malli urheilualue maailman tunnetuin rengasmerkki.

Saadaksemme parhaan vaikutelman tästä uudesta tuotteesta olemme asentaneet Pilot Sport 5:n 245 hv:n Audi Q3:een. Tiedät jo, että nämä kesärenkaat ovat suunnattu erityisesti kuljettajille, jotka haluavat harjoitella dynaamista ajoa tietyllä taajuudella.

Sisällä lentäjäperhe, jotka ovat MICHELINin urheilurenkaita, Pilot Sport -sarja on järkevin ajoneuvoille, jotka, vaikka ne voivat tarjota tiettyjä dynaamisia ominaisuuksia, eivät ole pelkkä urheilu. Korkeammissa tasoissa olisivat seuraavat:

  • Pilot Sport 4 S, jossa keskitytään hieman radan käyttöön
  • Pilot Super Sport, suunniteltu superautoille
  • Pilot Sport Cup, tarkoitettu ensisijaisesti ratakäyttöön, mutta hyväksytty katukäyttöön

Uuden Pilot Sport 5:n ominaisuudet

Mutta palataanpa tähän uuteen MICHELIN Pilot Sport 5:een. Se on aikaisemman Pilot Sport 4:n seuraaja ja tarjoaa reseptissään etuja keston, kuiva- ja märkäpidon sekä urheilullisen ulkonäön ansiosta kyljessä. Koska kyllä, asiakkaat välittävät myös renkaiden estetiikasta.

Lainatakseni joitain yksityiskohtia sen kehittämisessä käytetystä tekniikasta, Pilot Sport 5 jakaa kiihtyvyys-, jarrutus- ja ajovoimat tasaisesti koko kulutuspinnalle kaarteissa, joten kuluminen on tasaisempaa ja loogisesti pidentää renkaan käyttöikää.

ulkopuoliset asiantuntijat, esim DEKRA ja TÜV SÜDovat tehneet verrattavia kokeita tämä uusi MICHELIN PS5 muiden tunnettujen merkkien urheilumallien kanssa. Tulokset ovat olleet MICHELIN-tuotteen tarjoamia tuloksia paremmat soveltuvat kestävyyteen, kuivajarrutukseen ja märkäjarrutukseenmikä on epäilemättä erittäin tärkeää jokaiselle kuljettajalle, joka etsii tämäntyyppistä tuotetta.

Testaa MICHELIN Pilot Sport 5 255/40 R20

Yllä olevaan on lisättävä kulutuspinnan suunnittelu. Jos katsot tarkasti, sisäpuolen kuviossa on leveät kanavat ja urat, jotka poistavat vettä märässä, kun taas ulkoalueella on jäykemmät nastat lisäämään ote kuivalla asfaltilla.

Olen varma, että nyt ihmettelet asiaa saatavilla olevat koot. No, MICHELIN PS5 on tällä hetkellä tarjolla osoitteessa 45 eri kokoa, vaihtelevat 17-21 tuumaa. Uteliaisuus on, että kulutuspinnan leveys vaihtelee välillä 205-285, ei mitään.

MICHELIN Pilot Sport 5, tältä se tuntuu ratissa

Kuten alussa totesimme, olemme asentaneet uuden Pilot Sport 5:n 245 hv:n Audi Q3:een. Tämä auto se ei ole puhdas urheiluauto, mutta uudet PS 5 on suunniteltu autoille, joissa on tietyt ominaisuudet, ja kuljettajille, jotka haluavat ajaa iloisella tahdilla, ei välttämättä ajoneuvoihin, joissa on erittäin urheilulliset ominaisuudet. Siksi tämä yhdistelmä on ihanteellinen.

Meidän tapauksessamme tähän autoon olemme asentaneet Koko 255/40 R20. Sen etiketissä on merkintä A pitoa märällä tiellä, B äänenvoimakkuutta ja C polttoainetehokkuutta.

Testaa MICHELIN Pilot Sport 5

Jopa kaukaa se on tunnistettavissa kyljensä muotoilusta

Hiljaisen ajamisen tekeminen ei aiheuta haittaa, koska se ei ole rengas, joka tuottaa liikaa vierintämelua eikä se välitä minkäänlaista epämukavuutta matkustajille. Nyt aiomme etsiä kaarrealuetta nähdäksemme, kuinka ne kestävät vaativaa ajoa.

Kuinka he pysyvät omissa oloissaan iloisessa ajassa? No, koska totuus on, että he sallivat meille ajaa hyvää vauhtia itsevarmasti sekä jarrutettaessa että käännöksen alussa, tukea ja poistua kaarteesta voimakkaalla kiihtyvyydellä.

kovassa jarrutuksessa Ne säilyttävät liikeradan erittäin hyvin, eivätkä epäröi tai synnytä liikkeitä, jotka voivat vaarantaa lineaarisen vakauden. Samaan aikaan ne tarjoavat meille suuren tarkkuuden suunnassa, kun aloitamme käyrän. Ne kestävät myös täydellisesti vaativammat tuet pitkissä kaarteissa, menettämättä malttiamme, kun meidän on pakko korjata lentorataa tai koskettaa kevyesti jarrua. Käyrän ulostulossa he sallivat meille kiihtyy hyvin pian ilman pienintäkään merkkejä liikkuvuuden heikkenemisestä ja avaamatta polkua.

Tarkkuutta, välitöntä ja jaloa

MICHELIN PS5 testi

Miten MICHELIN on saavuttanut a suuri tarkkuus ja reaktiivisuus ratissa olevan kuljettajan käskystä? No, tietyn koostumuksen kautta aramidi- ja nailonlankojen muodostamassa rakenteessa; teknologiaa, jota brändi kutsuu Michelin Dynamic Responseksi ja joka on siirretty katurenkaisiin suoraan kilpa-maailmasta.

Ja kaikki yllä oleva puhuu kuivasta asfaltista, mutta mitä tapahtuu märällä? Kyllä, olemme myös pystyneet ajamaan niitä epäsuotuisissa olosuhteissa. Ensinnäkin ajaa turvallisesti. Ilmeisesti sateen kanssa on ryhdyttävä enemmän varotoimiin, koska sivuttaispito kaarteissa ja pituussuuntainen jarrutuksessa ja kiihdytyksessä heikkenevät.

Joka tapauksessa, käyttäytyy edelleen erittäin jalona renkaana ja ennen kaikkea turvalliset reaktiot. Kun asfaltti on märkä, jälkimmäinen on erityisen tärkeää, jotta joutuessamme tekemään äkillisen liikkeen odottamattoman tapahtuman vuoksi, meidän ei tarvitse kohdata sen enempää komplikaatioita kuin meillä jo on.

Michelin PS5 255 40 R20

Ja kuten aiemmin totesimme, tällä MICHELIN Pilot Sport 5:llä on märkäpito A-merkintämutta se on myös se, että ulkoisten testien mukaan se on myös se, joka tarvitsee vähemmän metrejä pysähtymiseen verrattuna suorimpaan kilpailijaansa.

Jos puhumme kestävyys, koska meidän on pidettävä mielessä, että kyseessä on urheilurengas ja että emme voi ajaa niin monta kilometriä kuin muutama viikko sitten testaamallamme MICHELIN Primacy 4+ -renkaalla. Konsulttiyhtiö DEKRA:n tekemät testit osoittavat kuitenkin erittäin myönteisiä tietoja MICHELINistä lähtien ylittää jotkin kilpailijansa yli 40 prosentilla. Ei ole mitään…

Mitä tulee hinnatTiedät jo, että hinnat vaihtelevat paljon pyörien koosta riippuen. Ja ole varovainen, eivät aina mitä pienempiä ne ovat, sitä halvempia ne ovat. Hyvin yleinen koko, kuten 17 tuuman vanteen 225/45, maksaa noin 100 euroa, kun taas toinen tavanomainen koko, kuten 225/40 18 tuuman vanteella, maksaa hieman yli 110. Tietysti tämän kaltainen rulla , 20 tuuman tuumalla ja 255 mm leveällä yli 200 euroa.

Galleria MICHELIN Pilot Sport 5