Jaa

Tweet

Lähettää

Pinea

Sähköposti

Tulosta

Tiedätkö kuinka autosi turvatyynyt toimivat? Se on tärkeä osa turvallisuutta ja ajamista, sillä turvatyyny voi pelastaa hengen. Se on yksi niistä passiivisista turvajärjestelmistä, joka on olennainen osa useimpia autoja, mutta emme yleensä ajattele sitä ennen kuin yksi sen varoitusvaloista syttyy. Syttyikö airbagin valo eikä sammunut? Tämä on yksi passiivisista auton turvajärjestelmistä, joka estää kuljettajaa ja matkustajia osumasta auton eri osiin, kuten ohjauspyörään, oviin ja muihin sisäosiin. Jos olet joutunut onnettomuuteen tai vikaan, varoitusvalo ei sammu.

Miksi airbagin valo syttyy?

airbagin valo päällä

Jotkut autonvalmistajat käyttävät punaiset tai oranssit turvatyynyn merkkivalot ilmoittaa kuljettajille jonkin ajoneuvon turvalaitteen viasta. Kuljettajan, matkustajan, sivuturvatyynyt tai jopa jalankulkijoiden turvatyynyt (jotka säilytetään auton konepellin alla ja joiden uskotaan parantavan jalankulkijoiden turvallisuutta onnettomuustilanteessa) saattavat tarvita korjausta. Jotkut mahdollisista syistä ovat:

  • Turvavyö: Turvavyön salvan esikiristimet estävät matkustajan kehon liikkumisen eteenpäin onnettomuuden sattuessa estämällä turvavyön kelaamisen, jos se on väärin aseteltu. Turvavyön asento voi myös aiheuttaa turvatyynyn valon syttymisen autossa. Nämä esikiristimet toimivat myös silloin, kun turvatyyny ei laukea, koska turvatyyny ei laukea, ellei tapahdu äkillistä hidastuvuutta (turvavyö ei vedä sisään tässä tilanteessa). Turvatyynyn varoitusvalo syttyy ilman turvatyynyn täyttymistä, jos molemmat järjestelmät ovat päällä.
  • Airbagin varoitusvalo vika: Turvatyynyn varoitusvalo kojelaudassa vilkkuu yleensä, kun johdotus ei toimi. Turvatyynyn kaapelit sijaitsevat yleensä kuljettajan ja matkustajan istuinten alla. Kun penkin istuin liikkuu taaksepäin tai eteenpäin, nämä kaapelit voivat vaurioitua, jos vaijerit katkeavat. Toinen turvatyynyn vika, joka voi ilmetä ohjauspyörässä, on sähköliitäntä, joka kääntyy suuntaan tai toiseen ja kääntyy toiseen suuntaan. Kun johdot katkeavat, laatikko epäonnistuu. Matkustajan painotunnistin voi epäonnistua useilla tavoilla, jolloin turvatyynyn varoitusvalo ei toimi. Matkustajan painotunnistin aktivoituu, kun vähimmäispaino ylittyy. Turvatyyny laukeaa törmäyksessä vain, jos anturi toimii oikein. Jos anturi ei toimi, turvatyyny ei laukea. Tämä anturi minimoi kustannukset onnettomuuden sattuessa. Miksi turvatyyny aktivoituu, jos kukaan ei istu matkustajan istuimella?
  • Airbag-ongelmat: Se voi tietysti myös viitata ongelmiin itse turvatyynyssä. Tässä tapauksessa sinun on puututtava nopeasti, koska se on perusturvaelementti kaikissa ajoneuvoissa.

Kuinka sammuttaa turvatyynyn valo

turvatyyny

Turvatyynyjärjestelmässä on ongelma, jos varoitusvalo jää palamaan ja sinun pitäisi vie autosi korjaamoon mahdollisimman pian. Autovakuutus tarjoaa joissakin tapauksissa matka-apua kilometriltä 0 millä tahansa tiellä, vaikka varoitusvalo palaisi pitkään. Turvatyynyjärjestelmää ei tarvitse vaihtaa vuosikymmenen välein, mutta se on suositeltavaa. Jos järjestelmässä on toimintahäiriö, se voi jättää sinut keskelle tietä.

airbagin korjaus maksaa

Kun turvatyyny on lauennut, ohjauspyörä on vaihdettava, ellei rengas ole vaurioitunut, koska laukku on sisäänrakennettu tähän komponenttiin. Jos jalankulkijoiden turvatyyny räjähtää, on vaihdettava se kojelaudan osa, josta pussi tuli ulos, ei itse turvatyynyä. Jos turvatyyny on lauennut, pyyhkimen sulka voidaan työntää takaisin konepeltiin. Valo ei sammu ennen kuin diagnostiikkajärjestelmä on tyhjennetty. Tämän osan vaihtamiseksi turvatyynyn ohjausyksikkö ja sähköjohdot on päivitettävä, samoin kuin turvatyynyn ja turvatyynyn ohjausyksikkö, kuten valmistajat suosittelevat, sekä myöhempää ohjelmointia.

Tämän kohteen hinta se on yleensä 300 euroa tai enemmän, riippuen vaurioituneen turvatyynyn mallista ja tyypistä. Eli alue ja sen mitat. Tiedät jo, että uusissa ajoneuvoissa on erilaisia ​​turvatyynyjä, kuten etu-, verho- jne.

vaikkakin ongelman syy se ei liity läheisesti turvatyynyyn ja on pieni mahdollisuus, että se laukeaa törmäyksen sattuessa. Sen huomioimatta jättäminen on riskialtista, koska saatat vaarantaa itsesi tai muut.

Irrota turvatyynyn sulake ITV:n ohittamiseksi?

sulake

Lähde: https://bit.ly/3wtjYdg

Onko mahdollista että sulake toimii ja auttaa ratkaisemaan ongelman väliaikaisesti jos pyyhkimen sulake palaa ja sataa. Ei ole olemassa sellaista asiaa kuin sulake, joka palaa ilman syytä. Sulake palaa yleensä virtapiikin takia, joten vika on todennäköisesti sähköjärjestelmässä, jossa se toimii. Jos näin tapahtuu, sulake palaa uudelleen milloin tahansa. Jos sulake kuitenkin palaa, vie ajoneuvo autosähköasiantuntijalle tai -jälleenmyyjälle selvittääkseen, onko sähköjärjestelmässä ongelma. Jos sulake palaa, tarkista sähköpiiri välittömästi.

Nyt tiedät enemmän ongelmasta ja mahdollisista ratkaisuista. Ja muista, älä anna kulua liikaa aikaa, jos sinulla on ollut ongelmia passiivisten tai aktiivisten turvaelementtien kanssa, sillä se voi tulla kalliiksi onnettomuuden sattuessa. Siksi pidä nämä tuotteet aina valmiina.