Jaa

Tweet

Lähettää

Pinea

Sähköposti

Tulosta

Segmentti autoja tila-auto Se on lähes kokonaan syrjäytynyt maastoautoilla. Mercedes haluaa kattaa tarpeet, joita monilla asiakkailla voi vielä olla, ja juuri siinä Mercedes T-sarja koputa ovea. Pieni pakettiauto, joka on muutettu perheen tila-autoksi paljon tilaa ja mukavaa.

Toisin kuin Mercedes Citan, jonka kanssa sillä on yhteinen rakenne ja moottorit, T-sarja keskittyy enemmän yksityiseen käyttöön. Se voi hyvinkin olla perheelle, jossa on kaksi tai kolme lasta, jotka tarvitsevat paljon tilaa, seikkailunhaluiselle pariskunnalle tai vanhemmille ihmisille, jotka etsivät mukava ajoneuvo, helppo lastata ja ennen kaikkea helppo nousta ja poistua kaikista sen istuimista.

Mercedes T-sarja Tila-auto pakettiauton muodossa?

Testaa Mercedes T-sarjan progressiivista

Visuaalisesti tämä ajoneuvo saattaa kuulostaa jo tutulta, koska ottaa pohjan edellä mainitulle Citanille mutta sisältää esteettisiä yksityiskohtia, jotka välittävät käsityksen enemmän matkailusta ja vähemmän «pienestä pakettiautosta». Esimerkiksi säleikön säleet, puskurit tai vanteiden mallit.

Kevyestä mainoksesta johdetut muodot ovat A-pilarista erittäin neliömäisiä, kuten on tarkoitus tarjota mökki, jossa tila hallitsee. Ja jo sanottu, on hyvä aika tarkistaa sen ulkomitat. Mercedes T-sarja (L1) pituus 4,5 metriä1,81 korkea ja 1,86 korkea ja akseliväli 2,71 metriä.

Vuonna 2023 valikoimaan lisätään pitkä versio (L2), joka pidentää sen kokonaispituutta 4,92 metrillä tarjotakseen enemmän sisätilaa ja mahdollisuuden saada kolme istuinriviä ja 7 istuinta.

Älä odota luksusta sisällä, mutta odota runsaasti tilaa

Testaa Mercedes T-sarjan sisustusta

Sisällä älä odota suurta luksusta, koska loppujen lopuksi ajoneuvo ei ole kompakti, sedan tai katumaasturi; mutta tila-auto, jossa toimivuus vallitsee ja joka useimmissa tapauksissa on «taisteluajoneuvo». Joka tapauksessa materiaalien säätö vaikutti minusta hyvältä.

Ratin takana meillä on a kojetaulu analogisella valitsimella ja keskeisellä värinäytöllä (5,5 tuumaa) ja erittäin kattava kaikkiin matkatietoihin. Kojelaudan keskellä on näyttö 7 tuuman multimediajärjestelmämikä totta puhuen ja koska olemme tottuneet melko suuriin näyttöihin, näyttää meille vähän pieneltä.

Helppokäyttöisyys on huomattavaa.

Testaa Mercedes T-luokan ovia

Mutta kuten sanoimme, mielenkiintoisin asia Mercedes T-sarjassa on sen asuttavuus. Kuljettajan ovi avautuu 90 astetta ja jättää valtavan aukon pääsyyn. Lisäksi istuin on täydellisellä korkeudella, jotta liikkumisvaikeuksista kärsivät ihmiset voivat istua ja laskeutua alas erittäin helposti, mikä on arvostettua. Sisään tultuaan oviin, keskikonsoliin, perinteiseen hansikaslokeroon ja jopa katolle jää runsaasti reikiä esineiden jättämiseksi.

Avaamme takaliukuovi ja jälleen kerran, meillä on hyvin yksinkertainen ja laaja pääsy. Ainoa ongelma, joka on yleinen tämän tyyppisissä ovissa, on, että jos pysäköimme rinteeseen, meidän on ponnisteltava paljon niiden avaamiseksi tai sulkemiseksi.

Mutta jätetään tämä puoli sivuun, tässä toisessa istuinrivissä kolme aikuista voi matkustaa ilman ahtautta ja mukavasti koska istuimet ovat muodoltaan itsenäisiä. Tila on erittäin hyvä joka suuntaan, erottuu leveydeltä ja varsinkin korkeudelta. Jaloille se on juuri sopiva. Ja niin paljon siitä kolme lastenistuinta voidaan sijoittaalaskemalla istuimet sivuilla Isofix-kiinnityspisteillä.

Mercedes T-sarjan tavaratila on suuri ja neliömäinen, erittäin käytännöllinen

Testaa Mercedes T-sarjan tavaratilaa

Tavaratilaa avattaessa on oltava varovainen, sillä portti on valtava, emmekä saa sitä auki, jos olemme pysäköineet hyvin lähelle toista ajoneuvoa tai esimerkiksi seinää. Kun se on avattu, tavaratilan kuutiot 520 litraa lattiasta tarjottimeen, joista tulee 775 kattoon asti. Voimme myös taittaa takaistuimet ja saada siten 2 400 litran tilavuuden; ei ole mitään.

Tietysti, muodot ovat hyvin kuutioisia, joten voimme kuljettaa erittäin tilaa vieviä esineitä tai hyvä määrä pinottuja matkalaukkuja. Jos matkustat usein raskaasti kuormitettuna, tämä on suuri etu. Mercedes näyttää esimerkkiä myös niille, jotka kuljettavat pyöräänsä säännöllisesti, sillä se on helppo lastata seisomaan ja tilaa on vielä runsaasti.

Saatavilla olevat moottorit: Kaksi diesel- ja kaksi bensiinivaihtoehtoa

Testaa Mercedes T-sarjan 180d diesel 116 hv

Nyt siirrymme mekaaniseen osaan. Mercedes T-sarjaan on saatavana kaksi dieselvaihtoehtoa ja yhtä monta bensiinivaihtoehtoa, aina etuvetoisena. Niissä kaikissa, pienempitehoista bensiiniä lukuun ottamatta, voi olla seitsemänvaihteinen 7G-DCT-kaksoiskytkinvaihteisto.

Alkaen moottoreista diesel öljyilmestyvät muunnelmat, joiden nimellisarvo on 160d ja 180d, jotka tuottavat 95 ja 116 hv vastaavasti uutettu 1,5 litran tilavuudesta. Samaan aikaan vaihtoehdot bensiini kutsutaan 160 ja 180, ja niiden kehittämiseen käytetään 1,3 litran turbomoottoria 102 ja 131 hv.

Joulukuussa 2022 a sähköinen versio noin 300 kilometriä autonomiaa, jota kutsutaan nimellä Mercedes EQT.

Mercedes T-Class 180d 7G-DCT:n ratissa

Testaa Mercedes T-Class 180d

Tässä dynaamisessa esityksessä Olemme asettuneet Mercedes T-sarjan 180d-version ja DCT-kaksoiskytkinvaihteiston ohjaimiin. Tämän muunnelman homologoidut edut ovat 116 hv nopeudella 3 750 rpm ja suurin vääntömomentti 270 Nm alkaen 1750 kierrosta. Sen hyväksytty kulutus on 5,5 litraa 100 kilometriä kohden.

Jos mietit suorituskykyä, se voi tietolehtensä mukaan saavuttaa maksiminopeuden 177 kilometriä tunnissa, kun taas se voi kattaa 0-100 km/h 13,2 sekunnissa. Ne eivät ole kovin yllättäviä tietoja, jotain täysin normaalia ottaen huomioon auton tyypin.

Aja rauhallisesti, mutta ilman ennakkoluuloja

Mercedes T-sarjan takatesti

Itse ajamiseen keskittyvä Mercedes T-sarja on auto, jolla on rauhallinen suunta, joka ei tunnu mukavalta suurilla nopeuksilla tai dynaamisessa ajossa. Ja sanon tämän sekä moottorista että sen tunteista, joita se välittää kaarteissa.

116 hv:n mekaniikka riittää normaaliin ajoon, energian toimituksella, joka ei ole minusta merkittävää. Emme tietenkään ole voineet testata sitä suurella kuormituksella, missä se voi ehkä muuttaa käsitystämme. Joka tapauksessa, muuttaa Pidin välityssuhteesta, koska se osuu aina ihanteelliseen vaihteeseen, se on riittävän nopea ja myös sileä kun ohjataan tai poistutaan risteyksestä tietyllä ilolla.

Testaa Mercedes T-sarjan dieseliä

Tietysti, suspensioissa on pehmeä taara hoitaakseen matkustajia mukavasti. Siksi se tuntuu mukavammalta normaaleissa tai hitaissa nopeuksissa kuin aggressiivisemmassa ajossa, jossa inertia on pian havaittavissa ja äkillisissä kolhuissa keholla on taipumus pomppia. Toistan, se on loogisin, koska näitä autoja ei ole suunniteltu ajamaan nopeasti.

Viitaten osoite, enemmän samaa. Se ei ole tarkin, mitä olen yrittänyt, mutta kuten edellisessä, minusta se näytti erittäin sopiva tälle ajoneuvotyypille. Siinä on riittävästi apua hitaiden liikkeiden helpottamiseksi, mutta silloin meillä ei ole tiellä sitä epätarkkuuden tai kelluvuuden tunnetta.

Johtopäätökset

Testaa Mercedes T-sarjan Citania

Mercedes T-sarja on malli Renault Kangoon ja Nissan Townstarin veli, koska niillä on sama pohja ja ranskalainen valmistaja valmistaa niitä Ranskassa. Itse asiassa esteettisesti selkä, jota on monimutkaisin muokata, on melkein jäljitetty.

Mitä tulee Mercedes Citaniin, voimme sanoa, että T-sarja on ylivoimainen viimeistely enemmän kuin muut mallit. Kuten alussa totesimme, siinä on parempi viimeistely, mutta myös enemmän varusteita, joita ei voi saada Citanissa tai valinnaisesti. Esimerkiksi nahkaverhoilu tai pyörät. Tietenkin sen hinta on myös hieman korkeampi.

Jätämme sinulle listat vakiovarusteista ja viimeistelylinjoista alle ja alempana virallisen hinnaston, joka alkaa v. 29 722 euroa ilman alennuksia.

Varusteet Mercedes T-sarja

Testaa Mercedes T-sarjan kojelautaa

Sarja

 • Nahkainen monitoimiohjauspyörä ja vaihdevipu
 • Korinväriset ulkopeilit integroiduilla LED-suuntavilkuilla
 • Jäähdyttimen grilli kromilistalla
 • Liukuovet saranoiduilla ikkunoilla
 • Sade- ja valotunnistin
 • LED sisävalaistus
 • LED-päiväajovalot
 • Lämmitettävät ja sähkötoimiset ulkopeilit
 • Säädettävä kuljettajan istuimen korkeus
 • Taskut etuistuinten selkänojassa
 • Jaettu takapenkki
 • Ilmastointi
 • sähköinen seisontajarru
 • KEYLESS GO avaimeton käynnistysjärjestelmä
 • Mercedes me connect -palvelut
 • MBUX-multimediajärjestelmä digitaalisella radiolla
 • Huomioavustaja
 • i-Size lastenistuimen kiinnitysjärjestelmä
 • Aktiivinen jarruavustin
 • Aktiivinen kaistanpitoavustin
 • kuolleen kulman avustaja

Progressiivinen»>Progressiivinen

 • 16 tuuman 10-puolaiset kevytmetallivanteet
 • Kromilista takaluukussa
 • Takana sävytetyt ikkunat
 • Ajovalot tehokkaalla LED-tekniikalla
 • Sisustusviimeistelyt silkkimatta hopeaa tai kiiltävää mustaa
 • Kojetaulu kääritty keinonahaan
 • ARTICO tekonahkaverhoilu kontrastiompeleilla
 • Kromi sisäpaketti
 • Kuljettajan ja matkustajan häikäisysuojapeili
 • Korkeussäädettävä kuljettajan istuin ristiseläntuella
 • Matkustajan istuimen korkeudensäätö
 • Taitettavat pöydät etuistuinten selkänojassa
 • Sähkötoimiset ikkunannostimet takaovissa
 • Ympäristövalaistus 8 väriä
 • Takaosaston ohjauspeili

Mercedes T-sarjan hinnat

Testaa Mercedes T-sarjan pyörää

Versio Kaasu Tehoa RRP hinta
Versio Kaasu Tehoa RRP hinta
160 Bensiini 100 hv 29 722 €
180 Bensiini 130 hv 31 034 €
160d diesel- 95 hv 31 300 €
180d diesel- 116 hv 32 367 €

Rivi galleria-1″ class=»gallery galleryid-340211 gallery-columns-3 gallery-size-thumbnail»>