Mercedes Benz käynnistää erittäin vahvan hyökkäyksen sähköautot, sen lisäksi, että se jatkaa polttomalliensa voimakasta edistämistä. Viime vuoden alussa testasimme Mercedes EQA:ta, merkin toista sähkömoottoria ja ensimmäistä pienikokoista. Nyt olemme voineet tutustua ja ajaa aina käytännöllisen Mercedes GLB:n sähköversiota Mercedes EQB, joka on saatavana sekä viidellä että seitsemällä istuimella.

Kuten sanoimme, tähtibrändin sähkösuunnitelmat ovat erittäin voimakkaita. Vuonna 2021 he lanseerasivat EQA:n, EQS:n ja EQE:n ​​sekä esittelivät myös Electric G-luokan. Vuodesta 2022 tulee kuitenkin vielä tärkeämpi, sillä uudet EQB, SL, EQE, EQS ja EQE AMG-tiivisteellä, EQS-maastoauto, uusi sukupolvi GLC:lle, EQE-maastoauto ja, myös erittäin tärkeä, A- ja B-luokan uusiminen.

Mutta aiomme keskittyä uuteen Mercedes EQB:hen, joka on auto, jota olemme käyneet lyhyesti testaamassa sen kansallisessa esittelyssä. kuten tiedät, sillä on paljon tekemistä polttomoottorin Mercedes GLB:n ja myös sähköisen Mercedes EQA:n kanssa.

GLB-siluetti ja EQA-yksityiskohdat, tämä on Mercedes EQB ulkopuolelta

Esteettisesti Mercedes EQB säilyttää GLB:n siluetin, jossa korkea katto ja jyrkkä lasku mahdollistavat sisätilojen maksimaalisen käytön. Kuitenkin, etuosa Siinä on sähköisen EQA:n ominaisuudet, säleikkö, merkkilogo suurissa mitoissa, High Performance LED -pilottien tyyli, konepellin rivat tai urheilullisuus, jonka puskurin alaosa välittää AMG Line -sarjassa. versiot.

Mercedes EQB -takatesti

Sekä etu- että takavalot on kytketty valoihin.

Kanssa selän alue Jotain vastaavaa tapahtuu, koska se ei myöskään noudata GLB:tä, vaan on melko samanlainen kuin EQA. Kyllä, meillä on hyvin pystysuora takaluukku hyvän kokoisella ikkunalla, mutta katsokaa viestittyä valaistustyyliä, peruutuskameraksi muodostuvaa Mercedes-logoa tai rekisterikilven uutta paikkaa, joka menee nyt puskurin sijaan. takaluukku.

Ulkomittojen suhteen uusi Mercedes EQB pituus 4,68 metriä1,83 leveä ja 1,7 korkea, ja sen akseliväli on vähintään 2,83 metriä.

Jälleen kerran, ota suurennuslasi esiin erottaaksesi sisustus

Testaa Mercedes EQB sähköinen sisustus

Samoin sisustus on myös Käytännössä kopiointi sen alueen veljistä aiemmin lainattu. Niiden erottaminen paljaalla silmällä on erittäin vaikeaa, vaikka voimme aina katsoa digitaalisesta kojetaulusta, onko kyseessä lämpö- vai sähköpolttomalli, sekä kojelaudan oikean puolen verhoilusta nähdäksemme, onko se on EQA tai EQB.

Ja meillä on sama MBUX infotainment-järjestelmä kaksinkertaisella 12,25 tuuman näytöllä, sama yleistyyli, samat painikkeet, sama ohjauspyörä, sama keskikonsoli… Meillä on jopa ohjauspyörässä päitsimet, joita käytetään tässä tapauksessa kiihdytyksen ja kiihdytyksen aikana. niin edelleen, talteen enemmän tai vähemmän energiaa.

Testiyksikkömme kantaa AMG Line paketti, joka on epäilemättä Espanjan markkinoiden kysytyin. Toinen vaihtoehto on progressiivinen linja, tyylikkäämpi. AMG:n tapauksessa se lisää muun muassa litteän ohjauspyörän, alumiinipolkimet, urheiluistuimet ja erityiset sisäverhoilut.

Ja entä avaruus?

Testaa Mercedes EQB -takaistuimet

Mitä tulee asuttavuus Mitä tulee asiaan, vaikutelma on sama kuin GLB:ssä yhtä yksityiskohtaa lukuun ottamatta. Ja se on sitä lattia on hieman korkeampi, koska akut menevät juuri sinne, kun taas istuimet pysyvät samalla korkeudella. Tällä tavalla ja erityisesti takapenkillä istumme polvet korkeammallamikä yleensä aiheuttaa enemmän väsymystä ja vähemmän mukavuutta pitkillä matkoilla.

Tästä yksityiskohdasta huolimatta meillä on edelleen riittävän tilava ohjaamo etu- ja takapenkillä, jossa a hyvä pääsy toiseen riviin ja riittävä korkeus ja leveys riittää harkitsemaan matkoja viiden matkustajan kanssa. Loogisesti keskusaukiota käyttävä on hieman epämukavampi, mutta tiettyihin tilanteisiin sitä voidaan käyttää täydellisesti.

Kuten alussa sanoimme, Mercedes-Benz EQB on myös saatavana seitsemällä istuimellajoka on valinnainen ja maksaa noin 1100 euroa. Ilmeisesti pääsy ei ole hyvä, ja kun se on sisällä, kolmas rivi ei ole ollenkaan käytännöllinen aikuisille. Itse asiassa Mercedes sanoo, että ne sopivat jopa 1,65 metrin korkeuteen.

Testaa Mercedes EQB:n tavaratilaa

Kunnioittaen runkoviisipaikkaiset versiot kuutiossa 495 litraa (laajennettavissa 1 710:een asettamalla istuimet alas), seitsemänpaikkaiset versiot menettävät tilavuutta vain 30 litraa, kun viimeinen taitetaan tavaratilaan.

Saatavilla kolme versiota, jotka jakavat akun

Uusi Mercedes EQE on saatavilla kolmella tehotasolla, kahdella voimansiirrolla ja vain yhdellä akulla, ainakin toistaiseksi. autuus akun teho on 66 kWh, sama, joka varustaa EQA:n. Siinä on viisi moduulia, mikä helpottaa näiden osien vaihtamista vian sattuessa.

Meillä on pääsy Mercedes EQB 250, jonka mukana tulee yksinkertainen veto etuakselille. Merkki sanoo, että se tulee olemaan tämän mallin myydyin vaihtoehto. Se kehittää 190 hv ja 375 Nm vääntömomenttia, mikä takaa 469 kilometrin suurimman autonomian, joka voi lähestyä 600 kilometriä täysin kaupunkiajossa. Sen kiihtyvyys nollasta sataan on 9,2 sekunnissa ja huippunopeus on 160 km/h.

Testaa Mercedes EQB 300 4Matic

Tätä testiä varten olemme valinneet Mercedes EQB 300 4Matic, keskimmäinen vaihtoehto. Tässä tapauksessa meillä on neliveto, jonka suorituskyky on 228 hv ja 390 Nm, joten pystymme ajamaan 0-100 8 sekunnissa. Yhdistetty suurin autonomia on tässä tapauksessa 419 kilometriä ja hyväksytty kulutus 18,1 l/100 km.

Sillä aikaa, sarjan huippu on EQB 350 4Matic. Tämä versio kehittää 292 hv:n tehoa ja vääntömomenttia 520 Nm. Se kiihtyy nollasta sataan 6,2 sekunnissa ja sen huippunopeus on myös rajoitettu 160 km/h. Teknisen selvityksen mukaan hyväksytty autonomia on identtinen edellisen kanssa 419 kilometrin toimintasäteellä.

Mercedes EQB 300 4Maticin ratissa

Tämän dynaamisen esityksen aikana pystyimme hädin tuskin ajamaan uudella Mercedes EQB 300 4Maticilla noin 35 kilometriä, ja suurimman osan ajasta liikennöimme kaupunki- ja keskustateillä, myös joillekin esikaupunkien kehäteille. Negatiivinen puoli on, että teimme koko kiertueen rankkasateella ja vilkkaalla liikenteellä.

Testaa Mercedes EQB -profiilia

Mutta juuri siellä, suurten kaupunkien keskustassa ja vilkkaassa liikenteessä Mercedes EQB tuo etunsa esiin, kuten mikä tahansa hyvä suolansa arvoinen sähköauto. Lisäksi koska meillä on a hieman kohotettu ajoasento ja muodot ovat erittäin suoria, suurella lasipinnalla, hallitsemme kaikki kulmat erittäin hyvin.

On sanomattakin selvää, että ajon sulavuus on moitteeton tässä jopa 7-paikkaisessa sähkömaastoautossa. Kaikki tapahtuu luonnollisesti ja sujuvasti, mikä vähentää kuljettajan stressiä johtuen kohinan puuttumisesta ja lineaarisuudesta ilman nykimistä sen energian toimituksessa.

Kuten tavallista, meillä on erilaisia ​​ajomuotoja jotka vaikuttavat sähkömoottorin vasteeseen ja ohjauksen painoon. Ekologisin soveltuu kaupungille parhaiten, koska se pehmentää huomattavasti energian kulkua kaasupolkimella, mikä auttaa säästämään akun käyttöikää. Mukavuustilassa ohjaus tuntuu edelleen erittäin avustavalta koko ajan, mutta saamme enemmän vastetta oikealla polkimella.

Mercedes sähköinen EQB testi

Samaan aikaan urheilullisin neljästä ajotilasta (neljäs on yksilöllinen, jota voimme muokata mieleisekseen) reagoi paljon nopeammin kiihdytettäessä ja lisää ohjauksen painoa, jotta saamme paremman tuntuman. Totuus on, että luonteen muutos on varsin havaittavissa, kun vaihdamme toisesta toiseen.

Leiki nokkailla niin, että tuskin kosketat jarrua

Huolimatta täyssähköautosta, ratin takana meillä on joitain kamerat, kuten lämpöautoissa, joissa on automaattivaihteisto. Näitä kameroita käytetään hallitsemaan säilytystaso kun lopetamme kiihtymisen ja muokkaamme näin energian talteenottoa itse.

Tämän Mercedes-Benz EQB:n erottaa muista sähköautoista eniten sen sisätila, jossa on jopa 7 istuinta.

Testaa Mercedes EQB:n digitaalista paneelia

Niiden kanssa on mielenkiintoista «leikkiä» näkemällä digitaalisen paneelin jarrutustehon ja ennen kaikkea suurelta osin välttäen sitä, että meidän on käytettävä jarrupoljinta. Tietenkin korkeimmassa pitotilassa (kutsutaan «D-«) auto jarruttaa paljon, mutta ei pysähdy kokonaan, joten emme voi harjoitella niin sanottua ajamista.yksi pedaali”.

Siellä on myös a «D Auto» -tilajossa auto tuottaa ihanteellisena pitämänsä pysyvyyden kaikkina aikoina kustakin ajotilanteesta riippuen, esimerkiksi jos lähestymme toista ajoneuvoa jarruttamalla paljon tai jättämällä minimipitoisuuden, jos ajetaan tiellä lievässä alamäessä.

Kulutus saatu Mercedes EQB 300:lla

Kuten sanoin, koetta ovat vaikeuttaneet kolea sää ja liikenneruuhkat, ei ole tehty pitkää matkaa arvioida kulutusta lähellä todellisuutta. Joka tapauksessa tässä kosketuksessa ajotietokone on heijastanut kulutusta 22,6 kWh/100kmkohtuullinen suoritettuun ajoon ja olosuhteisiin nähden.

Mercedes EQB hinnat

Sivuttais Mercedes EQB -testi

Versio Hinta veroineen ja kuljetuksineen
Versio Hinta veroineen ja kuljetuksineen
250 52 225 €
300 4matic 58 464 €
350 4matic 60 706 €

Galleria Mercedes EQB