Saltar al contenido

Laita moottoripyörän jousitus

29 de julio de 2021
conduccion segura

Rentoudu, polkupyörät lähtevät jo tehtaalta parhailla «keskimääräisillä» asetuksilla kaikentyyppisten ratsastustyyppien ja myös kaikkien skenaarioiden välillä, joilla aiot ajaa. Voit optimoida ne tietyissä olosuhteissa.

Yksi suosikkilauseistani, kun kysytään uuden moottoripyörän jousitusasetusten muuttamisesta, on, että «tuhat japanilaista insinööriä ei voi olla väärässä» (jota tietysti käytän myös toisen alkuperän moottoripyöriin). Tarkoitan, että he poistuvat tehtaalta vakioasetuksilla, jotka melkein aina mukautuvat täydellisesti skenaarioiden «keskiarvoon», kuten lainaan pääosassa.

Toisin sanoen, voit optimoida ne – juuri sitä käsittelemme täällä – tiettyä ympäristöä varten: esimerkiksi paradigmaattisinta piiriä varten. Mutta saatat «pahentaa sitä» kaikille muille, joten ennen kuin pääset ilmaiseen hemmotteluun, tee selväksi, mitä haluat tehdä ja miksi. Samoin tämä kyllä, moottoripyörässä on joitain asetuksia, jotka mukautuvat tyypilliseen moottoripyöräilijään: esimerkiksi 75 kg painoa ja tavallinen ajo.

Nämä ohjeet ovat erityisen hyödyllisiä, jos matkustat aina matkustajan kanssa tai kuorman kanssa.

Ensinnäkin tarvitsemasi perustyökalut: moottoripyörän ohjekirja ja muistikirja. Siinä kirjoitat ylös kaikki alkuperäiset vaiheet ja kaikki tarvittavat vaiheet, jotta voit palata takaisin eksymättä.

Muista myös, että jousitusasetukset luetaan «suljetusta», eli «asento 2 napsahtaa» tarkoittaa kahden asennon avaamista täysin täynnä suljetusta auki.

Paineet
Suuri osa, enemmän kuin luuletkaan, kysymyksistä, jotka tulevat meille «perustamisen puuttumisesta», voivat tulla yksinkertaisesti «olemme paineen alla». Ennen kuin kritisoit jousituksiasi, tarkista, että jos moottoripyörä on löysä, lepää huonosti, pyrkii nousemaan heti kun kosketat etujarrua tai on epätarkka, se ei johdu siitä, ettet ole tarkistanut rengaspainetta pitkään aikaan, aina kylmä, erikoislääkärisi ohjeet tai ohjekirja. Tarkista ne vähintään kahden viikon välein.

Saldo
Moottoripyörän käyttäytyminen määräytyy kuhunkin junaan vaikuttavien voimien jakautumisen perusteella, joita jousitus pitää ja pehmittää tarkalleen. Käyrässä on kolme vaihetta: jarrutus, kallistus ja kiihtyvyys. Kussakin näistä prosesseista paino siirtyy takaa eteen (jarrutus), kunnes tapahtuu päinvastaista, kun kaasua annetaan. Tärkeintä on siis, että tämä asia tapahtuu tasapainoisesti.

Osoite
Ohjausakseli pyörii laakereissa, jotka voivat kulumisen tai löystymisen vuoksi poiketa. Joskus emme ymmärrä sitä ja etsimme jousitusongelmia, kun meidän pitäisi tarkistaa tai tarkistaa sen hyvä kunto ja voitelu.

Esilataus
Sekä edessä että takana on jouset. He ovat vastuussa siitä, että jousitukset pitävät pyörät aina kosketuksessa asfaltin kanssa kuopan läpi menon jälkeen tai kaarteissa.

Pehmuste
Iskunvaimentimessa tai jousituksessa on kaksi peruselementtiä: jousi tai jousi ja hydrauliset jarrujärjestelmät. Laadukkaiden hydrauliasetusten säätö suoritetaan yleensä «pidennyksessä», eli säätämällä uppoamisen jälkeistä palautumista tai kierrosta (tavallisesti yläosassa tankojen tai pullojen korkkeissa) ja «puristuksessa», joka säätelee -lähes aina alemmalla vyöhykkeellä telakan uppoamisnopeus. Iskunvaimentimissa se tapahtuu yleensä päinvastoin, rebound on alhaalla.

Yleisiä vikoja:

  • Asenna renkaat pois käytöstä tai huono paine, ja syytä jousituksen epävakautta.
  • Älä käytä muutama minuutti moottoripyörän käyttäytymisen tarkistamiseen ja tarvittaessa optimointiin: olisit yllättynyt niiden moottoripyöräilijöiden määrästä, jotka vääristävät «väärinkäsittelyä» kalliiden ja ylellisten moottoripyörien ostamisen valtavasta vaivasta.
  • Menettää itsesi kiertelemättä ilman varovaisuutta kirjoittaa kaikki muutokset ylös palataksesi.
  • Tee useampi kuin yksi muutos kerrallaan! Sekoittaa tunteita ja menettää tiensä ilman, että on selvää kunkin kosketuksen vaikutuksesta.

Oliko tästä viestistä apua?