Saltar al contenido

Lisää kysymyksiä ratkaistu toimistolta

11 de agosto de 2021
5be450530de6949a593493ce mas dudas resueltas del

Paineet, Fran A.

Hei hyvä, minulla on Yamaha YZF-R6, jossa on Bridgestone Battlax BT016 Pro, ja haluaisin tietää, mitä paineita minun pitäisi kantaa, kun menen pois tieltä kaarreiden läpi sekä talvella että kesällä ja samalla ajaessani radalla. Tervehdys ja kiitos jo etukäteen.

Renkaiden paine riippuu siitä, minkä tyyppiseen käyttöön aiot käyttää niitä. Looginen asia on säilyttää valmistajan ilmoittama, joka olisi 2,5 bar edessä ja 2,8 bar takana. Näiden lukujen avulla renkaat toimivat hyvin kaikissa tilanteissa, niillä on hallittu kuluminen ja paras kompromissi piton ja vakauden välillä. Jos aiot muuttaa niitä, sen on oltava erityisestä syystä, kuten siitä, että aiot ajaa erittäin urheilullisesti tai joudut radalle. Näissä tilanteissa niitä voidaan vähentää hieman, mutta olisi kätevää, että teet sen vain silloin, kun aiot aloittaa niissä, varsinkin jos se on piiri. Tiellä voit alentaa sen 2,4 baariin ja 2,6 baariin, radalla jopa hieman enemmän, rajana 2,2 ja 2,5, ja mitata aina kylmänä. Mutta älä unohda palata suositeltuun paineeseen heti, kun olet lopettanut nämä erityistilanteet.

Piiripaine, Alberto Fernández Méndez

Hyvä. Olen astumassa piireihin tänä vuonna ja minulla on kysymys, mitä paineita suosittelette käyttämään ja miten näen ne kylmänä tai kuumana? Ystävällisin terveisin.

Ihanteellinen asia, jos aiot osallistua piiriin, on tehdä se jo kuumilla renkailla, ja käyttämästäsi tyypistä riippuen vielä tärkeämpää. Jos käytät katurenkaita, voit lämmittää meidät ensimmäisillä kierroksilla, ajaessasi alussa erittäin varovasti, sitä urheilullisempi malli. Muista, että urheilullisimmat renkaat on suunniteltu toimimaan korkeammissa lämpötiloissa, ja kun ne ovat hyvin kylmiä, niillä ei ehkä ole riittävä pito. Urheilukierroskumi on valmis suoritettavaksi muutamassa kulmassa, ja se on suunniteltu yhdistämään piiri ja tie, se vie paljon enemmän aikaa. Jos siirryt askeleen pidemmälle ja käytät rengasrenkaita riippumatta siitä, ovatko ne kulutuspintaa tai ilman, on lähes välttämätöntä, että käytät lämmittimiä pitämään otteen ensimmäisissä kulmissa. Tämä pakottaa sinut hankkimaan myös telineet molemmille pyörille. Paine on säädettävä kuumana, vaikka teet ensin kylmätarkastuksen. Jos käytät lämmittimiä, se on helpompaa, jos et käytä sitä, voit luottaa siihen riippuen siitä, kuinka nopeasti aiot mennä, ne voivat nousta 0,2 ja 0,5 bar välillä.

Uusi T31, Ricardo Torres Bustos

Buenas tardes. Minulla on VFR 800 X Crossrunner, jolla ratsastan aina asfaltilla, ja käytän tällä hetkellä Battlax BT023: ta, joka muuten vaikuttaa minusta erinomaiselta. Mitä eroa löydän pyörän käyttäytymisestä, jos ajelen T31: llä? Mitä eroa on BT023: n ja Battlax Sport Touring T31: n pitkäikäisyydessä? Kiitos.

Uudet T31: t erotetaan Battlax BT023: sta kahdella kehityksellä, T30, T30 Evo ja nykyinen T31. Vaikka yleisesti kaikki sen edut ovat parantuneet, näkökulma, jossa on huomattava ero, on käyttäytyminen märällä alustalla, jossa Bridgestone on työskennellyt kolmen seuraavan mallin parissa.

Oliko tästä viestistä apua?