Saltar al contenido

Miksi titaaniventtiilejä suositellaan?

29 de julio de 2021
Miksi titaaniventtiileja suositellaan

venttiilit ovat olennaisia ​​osia moottorin toiminnassa, koska ne ovat vastuussa moottorista kaasun tulo- ja poistoaukko siinä oleviin sylintereihin. Niitä esiintyy nelitahtimoottoreissa (kahdessa moottorissa on vain aukot), erityisesti sylinterinkannessa, jossa myös nokka-akseli sijaitsee ja muodostaa osan jakelujärjestelmää ja vastaa venttiilien avaamisesta ja sulkemisesta ilma / bensiiniseos.

Tästä huolimatta on huomattava, että ne ovat paloja, jotka altistuvat jatkuvalle työlle ja joiden on siksi oltava valmistettu erittäin kestävästä materiaalista. Teräksiäkin tosin on titaaniventtiilit Niitä arvostetaan kiistatta tämän metallin tarjoamien kiistattomien etujen vuoksi.

Mutta mikä on titaani?

Ennen kuin huomautat, miksi titaaniventtiilejä suositellaan, on suositeltavaa tietää hieman enemmän tästä metallista, jolle on ominaista suuri vastus ilman liikaa painoa. Erityisesti se on metalli, jonka tiheys ja kovuus on suuri ja joka sijaitsee elementtien jaksollisen taulukon ryhmässä 4.

Se tarjoaa korkean korroosionkestävyyden ja korkeimman kovuus-tiheys-suhde metallisten elementtien välissä. Toisin sanoen se voi olla yhtä vahva kuin teräs, mutta sen tiheys on pienempi. Se sallii myös alumiiniseoksia, rautaa, vanadiinia ja molybdeeniä.

Ja miksi se on hyvä venttiileille?

Sen ominaisuudet ovat juuri sitä, mikä tekee siitä ihanteellisen moottoriventtiileille, koska toisaalta se tarjoaa a suurempaa keveyttä. Painonpudotuksella ei tässä tapauksessa ole merkitystä koko moottoripyörän painolle, mutta sillä on merkitystä moottorin toiminnan kannalta. Venttiilit avautuvat ja sulkeutuvat joka toinen kampiakselin kierros (esim. Yksisylinterinen moottori), mikä sisältää paljon liikkeitä. Painon keventäminen vähentää materiaaliin kohdistuvaa rasitusta ja myös moottorin sisäistä hitautta, joka vaikkei siltä vaikuta, mutta vaikuttaa moottoripyörän dynaamiseen käyttäytymiseen.

Tähän lisätään sen vastus, keskeinen elementti osille, jotka altistuvat jatkuvalle kiihdytykselle ja hidastumiselle. On pidettävä mielessä, että moottoreilla voi olla jatkuvaa toimintaa ja että venttiilien on kestettävä se. Itse asiassa titaanissa on jopa suurempi väsymiskestävyys kuin itse teräs.

Kolmanneksi puhumme metallista, joka ei siirrä lämpöä hyvin, joten se on a hyvä lämpöeriste. Siksi titaaniventtiilejä sisältävien mekaniikoiden etuna on keveys, kestävyys ja eristys korkeista lämpötiloista.

Miten titaaniventtiilit ovat

Kun titaanista valmistettujen venttiilien edut on korostettu, on mielenkiintoista kommentoida niiden tärkeimpiä ominaisuuksia:

  • Erittäin korkea korroosionkestävyys (kaikenlaisille nesteille ja materiaaleille, kuten makealle vedelle, merivedelle, märälle kloorille, hypokloorihapolle, orgaanisille hapoille, pelkistäville hapoille …).
  • Sen paino on kevyt, mikä tekee asetus kestää kauemmin, koska ei tarvitse siirtää niin monta kiloa kaasujen sisään- ja ulospäästön aikana.
  • Lopuksi se tarjoaa suuren mekaanisen kestävyyden, joten se ei ole tavallista, että se hajoaa tai aiheuttaa vikoja. Ilmeisesti tämä johtaa hyvä moottoripyörän kunto, joiden ei myöskään tarvitse siirtää niin paljon painoa.

Oliko tästä viestistä apua?