Saltar al contenido

Millainen auto ostaa? Onko automaatti vai manuaali parempi auto?

30 de octubre de 2021
Millainen auto ostaa Onko automaatti vai manuaali parempi auto

A auto manuaali- tai automaattivaihteistolla? Tämä on yksi kysymyksistä, joita kuljettajat kysyvät itseltään nykyhetkellä, kun he ajattelevat, minkä tyyppisen auton ostaa, minne ovat menneet. automaattivaihteistot valtaavat jalansijaa, vielä muutama vuosi sitten vain vaihtoehto suurille tai ylellisille ajoneuvoille, mutta nyt sitä harkitaan helppokäyttöisyyden vuoksi kaikenlaisissa autoissa, jopa hyötyajoneuvojen kompakteissa tai kalliimmissa versioissa. Mutta mitä eroja on uuden tai käytetyn auton manuaalisen tai automaattisen vaihdon ja käytetyn auton välillä? Onko toinen todella parempi kuin toinen?

Käsivalintaisen vaihteiston edut

Sitten kerromme sinulle manuaalivaihteistolla varustetun auton valinnan edut, mutta myöhemmin puhumme myös tällä vaihteistolla varustetun auton valinnan negatiivisimmista kohdista.

halvempaa: Yleissääntönä on, että manuaalivaihteistolla varustetut autot ovat halvempia, koska niiden valmistuskustannukset ovat alhaisemmat niiden edelleen edustaman volyymin vuoksi. Erot samalla moottorilla ja ominaisuuksilla, mutta manuaalivaihteistolla ja toisella automaattivaihteistolla varustetun auton välillä voivat olla vähiten 1 000 ja 2 000 euron välillä.
Vähemmän kulutusta hyvällä hoidolla: Automaattivaihteistolla varustetut autot kuluttavat hallinnastaan ​​johtuen yleensä korkeampaa kulutusta, mutta ne ovat yhä hienostuneempia, ja tämä etu riippuu siitä, kuinka kuljettaja tuntee manuaalisen autonsa, jota hän voi käyttää oikein saavuttaakseen alhaisemman kulutuksen.
Suorempi vastaus ja parempi hallinta: joissakin automaattivaihteistolla varustetuissa autoissa tapahtuu, että ajoneuvo ei vastaa vaatimuksiimme niin nopeasti kuin haluaisimme. Manuaalisella muutoksella on helpompi muokata ja saada haluttu vastaus. Itse asiassa useimmissa urheiluautoissa on edelleen vaihtoehtoja manuaali- tai automaattivaihteistolla, mutta joiden vaihteet voidaan valita ratin takana olevilla päillä ja muilla tavoilla.

Käsivalintaisen vaihteiston huonot puolet

Jos kysyt uudelta kuljettajalta, minkä tyyppistä autoa hän suosii, jos manuaali- tai automaattivaihteistolla varustettua, hän varmasti mieluummin toista, johtuen siitä, että hän pysyy pysähdyksissä rampilta ja tottumisesta aiheutuviin päänsäryihin. joidenkin autojen manuaalivaihteisto.

Enemmän keskittymistä ja huolta: Manuaalisten vaihteiden käsittely edellyttää, että yksi käsi on nupissa suurimman osan ajasta vaihteen vaihtamiseksi määritettyyn aikaan. Lisäksi on välttämätöntä hallita kytkintä oikein, jotta se ei aiheuta vaurioita vaihdon yhteydessä. Vaikka manuaalivaihteistolla varustetun auton ajaminen muuttuukin vaistomaiseksi.
Väärinkäytöstä johtuvia toimintahäiriöitä: johdettu yllä olevasta, manuaalivaihteiston väärä käyttö Se voi vahingoittaa autoa. On totta, että korjaamokäynnit ovat halvempia kuin automaattiauton tapauksessa, mutta niitä on myös useammin. Paras esimerkki manuaalivaihteiston väärinkäytöstä on, kun rampilla ei ole onnistuttu käyttämään kytkintä oikein ja tuntuu palavan hajua. Manuaalinen vaihtaminen riippuu paljon enemmän kuljettajan taidosta.
Katoaminen sähkötulevaisuudessa: manuaaliset muutokset on tuomittu katoamaan muutamassa vuodessa, vaikka on vaikea määrittää milloin, koska sen sanelee sähköautojen edistyminen, joilta puuttuvat manuaaliset muutokset mekaniikkatyypistä johtuen. Itse asiassa joissakin autokouluissa ajokortin saa saada vain automaattiautoihin, nyt kun sen kiintiö on noussut ja tulevaisuus on suotuisampi tälle vaihteistotyypille.

Automaattivaihteiston edut

Automaattivaihteiston etuja käsivalintaiseen vaihteistoon verrattuna olemme pohtineet edellisissä osissa. Sen esiintyminen autoissa on lisääntymässä kaikentyyppisissä korirakenteisissa autoissa ja ne ovat juurtuneet jopa kuljettajiin, jotka ovat ajaneet manuaalivaihteistolla varustettuja autoja koko elämänsä ajan ja jotka tunsivat automaattivaihteiston sen käytöstä kuorma-autoissa ja muissa käytetyissä autoissa. ja säännöllinen.

Suurempi mukavuus: Kuten olemme sanoneet, automaattiset muutokset ovat synonyymejä mukavuudelle ja kuka tahansa niitä yrittää, yleensä pysyy. On totta, että manuaalivaihteiston tietty emotionaalisuus vähenee, mutta automaattivaihteistot missä tahansa versiossaan (kaksoiskytkin, jatkuva, peräkkäinen, pilotoitu variaattori…) parantavat kokemusta, koska niiden avulla kuljettaja voi keskittyä yksinomaan ajo.
Älykäs ja teknologinen: Aikaisemmin automaattivaihteistot olivat hitaita ja saattoivat jumittua ilman asianmukaista huoltoa, mutta nykyään useimmissa markkinoiden suosituimmista ja arvostetuimmista autoista on tällainen vaihteisto. Kehittyneimmät ovat ihmistä älykkäämpiä ja aktivoivat polttoaineensäästötilat tai korjaavat kuljettajan huonoja tapoja, vähentäen ja lisäämällä kierroksia juuri oikeilla paikoilla.
Ihanteellinen jokapäiväiseen käyttöön: automaattivaihteet on suunniteltu vastaamaan oikein useimpiin jokapäiväisiin matkoihin. Automaattivaihteistolla varustetut autot kärsivät paljon vähemmän kuin manuaalivaihteiset autot esimerkiksi liikenneruuhkassa. Kuten olemme jo sanoneet, tulevaisuuden autot, sekä sähköiset että autonomiset kaikilla tasoillaan, tuovat automaattivaihteiston. Lisäksi niillä, joilla on vielä jälkimaku manuaalivaihteiston käytöstä, on käytössään automaattiset autot manuaali- tai peräkkäistoiminnoilla. Brändit panostavat niihin yhä enemmän ja investoinnit automaattivaihteistoihin ovat muutamia poikkeuksia lukuun ottamatta huomattavasti suurempia kuin manuaaleihin.

Automaattivaihteiston huonot puolet

Huolimatta siitä, että automaattivaihteistot ovat yhä hienostuneempia, mukavia ja yleistyneitä kaikentyyppisissä autoissa, on kuljettajia, jotka eivät ole tottuneet niihin ja jotka ovat edelleen käsivaihteiston apostoleja. Tässä on joitain heidän esittämistä argumenteista:

Kalliimpi huolto: automaattivaihteistolla varustetut autot vaativat mekaanisen monimutkaisuuden vuoksi kalliimpaa huoltoa. Jotkut kuljettajat jättävät tämän huomioimatta ja aiheuttavat vikoja automaattivaihteistolla varustetuissa autoissaan, koska ne eivät tarkista näitä järjestelmiä oikein. Automaattivaihteistoissa on enemmän liikkuvia osia ja elektroniikkaa, mikä lisää kustannuksia korjaamossa. Kuten olemme todenneet, automaattivaihteistolla varustetut autot ovat puolestaan ​​yleensä kalliimpia kuin vastaavat manuaalivaihteistolla varustetut autot.
Tylsämpää ajaa: Niiden ei tarvitse olla, mutta jotkut kuljettajat syyttävät automaattivaihteistolla varustettuja autoja tietystä yksitoikkoisuudesta, ja jotkut näkevät niiden tekemät muutokset luonnottomina, antaen auton kierroksille liikaa tai pudottamalla sen yli kierrosten. Tämä haitta riippuu auton automaattivaihteiston nopeudesta, mutta jälleen kerran pääkysymys on hinta. Jos auto on huippuluokkaa, normaaliinta on, että siinä on automaattivaihteisto, jossa on mahdollisuus vaihdella manuaali- tai sekventiovaihteistoksi ja jonka vaihteet ylös tai alas on luonnollisempaa.
Korkeampi kulutus: Kuten käsikäyttöisiä autoja käsittelevässä osiossa totesimme, kulutus on osa, joka riippuu kuljettajasta ja valuuttakurssista, mutta yleisesti ottaen muut olosuhteet ovat samat ja hyvällä hoidolla automaattivaihteistolla varustetut autot kuluttavat enemmän. Erot ovat suuremmat vanhemmissa malleissa, joissa työntövoima ei ollut yhtä jatkuvaa ja vaihteiden välillä oli rakoja. Kulutuserot manuaaliauton ja automaattivaihteiston välillä voivat olla 10-15 % edullisemmat käsivalintaiseen vaihteistoon verrattuna

Vaihda automaatti- tai manuaalivaihteistolla varustettuja autoja Clicarsissa

Clicarsissa sinulla on laaja valikoima automaatti- ja manuaaliautoja, jotta voit tehdä halutuimman muutoksen, jolla löydät unelmiesi auton. Vakuuttaaksemme sinut valuuttakurssista ja ajoneuvon ominaisuuksista tarjoamme sinulle 15 päivän tai 1 000 kilometrin kokeilun. Jos et ole vakuuttunut, palautamme rahasi.

Oliko tästä viestistä apua?