Saltar al contenido

MINI Cooper SE sähköinen

11 de agosto de 2021
MINI Cooper SE sahkoinen

Sähkökäyttöinen MINI – virallisesti MINI Cooper SE – on 3 -ovisen MINI: n 100% sähköinen versio ja siksi pieni sähkökäyttöinen ajoneuvo, joka on ollut myynnissä vuodesta 2020. Se on Yhdistyneessä kuningaskunnassa valmistettu sähköauto, jolla on tiettyjä yhtäläisyyksiä BMW: n kanssa i3, jonka kanssa se jakaa sähkömoottorin ja akun.

MINI -logo

Sähköisen MINI Cooper SE: n ominaisuudet

päällirakenteetUtilitaristinen
ovet3
aukioita4
runko211 l
tehoa184 hv
kulutus l / 100 km
hinta 25 125 €
arviointi

The MINI sähköinen – virallisesti MINI Cooper SE – se on MINI 3-ovisen 100% sähköinen versio ja siksi a pieni sähkölaite, on myynnissä vuodesta 2020. Se on Yhdistyneessä kuningaskunnassa valmistettu sähköauto, jolla on tiettyjä yhtäläisyyksiä BMW i3: n kanssa, jonka kanssa se jakaa sähkömoottorin ja akun. Tämä on ensimmäinen kerta, kun täysin sähköistä MINI: tä on markkinoitu, vaikka onkin totta, että vuosien 2009 ja 2010 välillä MINI E valmistettiin hyvin rajoitetussa sarjassa ja kokeiluna.

Sähkökäyttöinen MINI, jonka kaupallinen sukunimi on «Cooper SE», on rakennettu MINI: n muokatulle alustalle, jossa on lämpömoottori, ja se kilpailee suoraan BMW i3: n kaltaisten autojen kanssa. Zoe.

Mini Cooper Se Electric 001

Sähköisen MINI Cooper SE: n suunnittelu

Kolmiovisen MINI-pohjaisen sähkökäyttöisen MINI-mallin rakenne on hyvin samanlainen kuin polttomoottorilla varustetun MINI Cooperin. Eroavaisuudet, Täten, MINI Cooperin ja sähköisen MINI Cooper SE: n välillä he keskittyvät hyvin erityisiin esteettisiin yksityiskohtiin.

Sähköisen MINI Cooper SE: n merkittävimmät yksityiskohdat ovat sen säleikkö, täysin kiinnitetty ja vanteet, joilla on erittäin erikoinen epäsymmetrinen muotoilu, saatavana koossa 16 ja 17 tuumaa. Toinen sähkön tyypillisimmistä yksityiskohdista on fluorisävy, jota käytetään sellaisissa elementeissä kuin grilliosat, vanteiden reunat tai peilien suojukset.

Teknisesti, mutta myös esteettisesti, sähköisessä MINI Cooper SE: ssä on korotettu runko, jonka välys on 18 millimetriä korkeampi kuin polttomoottorilla varustetun MINI: n. Tästä huolimatta MINI Cooper SE: n painopiste on alempi, 30 millimetriä alempi, koska akut, jotka muodostavat merkittävän osan sen painosta, sijaitsevat pohjassa.

Mini Cooper Se Electric 002

Sähkökäyttöisen MINI Cooper SE: n sisustus

Sähkökäyttöisen MINI Cooper SE: n suunnittelussa ei ole ainakaan pohjimmiltaan muutettu MINI -polttomoottoria. Ymmärtääksemme eroja meidän on kiinnitettävä huomiota yksityiskohtiin ja erityisiin elementteihin, jotka on suunniteltu erityisesti sähkölaitteille.

Sähköisen MINI Cooper SE: n sisätilojen merkittävin yksityiskohta on sen mittaristo, täysin digitaalinen, ja sen muotoilu ja valitsimet on järjestetty sähköauton tarpeiden mukaan osoittamaan akun varaus tai energian virtaus.

Yksi mielenkiintoisimmista ratkaisuista MINI Cooper SE sähköinen se on lämpöpumppujärjestelmäsi lämmitykseen. Energiatehokkuuden maksimoimiseksi MINI on ottanut käyttöön järjestelmän, joka ottaa talteen siirtojärjestelmässä ja akussa syntyvän lämmön. MINI: n mukaan energiaa käytettäisiin 75% vähemmän kuin perinteisellä lämmitysjärjestelmällä.

Mini Cooper Se Electric 003

Sähkökäyttöisen MINI Cooper SE: n moottori ja akku

MINI Cooper SE: n sähkömoottori tuottaa 184 hevosvoimaa ja suurin vääntömomentti, lähes välittömästi, jopa 270 Nm. Moottorin järjestely on etuakseli ja sen suorituskyky voi olla samanlainen kuin MINI Cooper S -bensiinin ja 192 hevosvoiman. Se kiihtyy 0–100 km / h 7,3 sekunnissa, erittäin kunnioitettava luku ja jopa 60 km / h 3,9 sekunnissa. Sen huippunopeus, elektronisesti rajoitettu, on 150 km / h.

Mukaan MINI Cooper SE sähköakku, merkittävin tieto on sen itsenäisyys 270 kilometriä (vanhan NEDC -syklin mukaan). On kuitenkin realistisempaa puhua 235–270 kilometrin etäisyydestä, mitä brändi itse ilmoittaa. MINI Cooper SE: ssä on pieni akku, ilmeisesti sen alustan rajoitusten vuoksi.

Sähköisen MINI Cooper SE: n akun kapasiteetti on 32,6 kWh. Wallbox-tyyppisessä latauspisteessä, jonka teho on 11 kW, MINI Cooper SE voi ladata 80% akkuistaan ​​2 ja puoli tuntia ja täyteen 3 ja puoli tuntia. Sen pikalatauspiste on 50 kW (suurin sallittu sähköjärjestelmä), ja se lataa 80% akkuistaan ​​35 minuutissa.

Mini Cooper Se Electric 004

Esittelyvideo sähköisestä MINI Cooper SE: stä

1628045439 638 Honda e

Oliko tästä viestistä apua?