Saltar al contenido

Mitä tietää moottoripyörän hydraulikytkimestä?

30 de julio de 2021
Mita tietaa moottoripyoran hydraulikytkimesta

Kytkin on yksi jokaisen vaihteiston perusosista, koska se mahdollistaa moottorin kampiakselin kytkemisen ja irrottamisen vaihteistosta. Se on pohjimmiltaan sen toiminto … joka ei ole vähäpätöinen, koska moottoripyörän on välttämätöntä liikkua.

Ja tietysti jatkuva liikenne aiheuttaa sille jatkuvan stressin. Jos otat huomioon, kuinka monta kertaa muutat nopeutta yksinkertaisella matkalla, ei ole kohtuutonta ajatella, että se voi kärsiä vaurioita ja että jokainen tietty kilometrimäärä vaihda se uuteen.

Hydraulinen kytkin

Kun olemme osoittaneet, mikä kytkin toimii niille, jotka eivät tiedä, kuinka vaihdelaatikko kulkee, selitämme sitten, miksi hydraulinen käyttö. Kuten sen nimi osoittaa, se käyttää nestettä tehtävänsä suorittamiseen. Toisin sanoen, sen sijaan, että käyttäisit mekaanisia elementtejä (kuten kaapelia), anna tämä työ painostettavaksi nesteiden liikkumista (Se on yleensä jarruneste tai jokin muu samanlainen rakenne).

Mitä tulee mainittuun operaatioon, käytetään paineita jota käytetään vivun kautta sylinterimäntään opettaja. Tämä aiheuttaa voiman siirtymisen toiseen sylinteriin, jota kutsutaan orja ja että se on itse kytkimessä. Tällä toiminnolla kytkin voidaan irrottaa niin, että kuljettajan pyytämä vaihde menee sisään.

Tämän tyyppisten kytkimien edut

Arvioitaessa, onko yksi mekaanikko parempi kuin toinen ja asuu kytkimessä, on kätevää pitää mielessä molempien edut. Kun puhumme hydraulityypistä, meidän on korostettava niiden tarjoamia etuja muihin menetelmiin verrattuna. Ja tärkeimmät ovat seuraavat:

  • Koska he eivät käytä kaapelia, ei tarvitse säätää jatkuvasti, aivan kuten mekaniikassa tapahtuu. Lisäksi he kykenevät itse säätää. Tämä tarkoittaa, että ainoa huolto, jota he tarvitsevat moottoripyörän omistajalta, on olla varovainen, ettei nestettä puutu, mikä on tietysti hyvin yksinkertainen tehtävä.
  • Sen ajo on tasaista ja mukavaa ratsastajalle, joten ne sopivat hyvin niille, jotka haluavat ajotavan, jossa pyörä näyttää virtaavan asfaltilla.

Vastakohtana on myös huomattava, että ne ovat yleensä kalliimpi kuin kaapelikytkimet, mikä antaa vihjeen siitä, mitkä tarjoavat paremman suorituskyvyn. Sen itsesäätyvä vaikutus vaikeuttaa myös itse kytkimen toimintahäiriön, kuten ylikuumenemisen, havaitsemista verrattuna kaapelin käyttöjärjestelmään, joka välittää paremmin vasteen heikkenemisen.

Kytkimen huolto

Vaikka kyseessä on vähän huolenpitoa vaativa kytkin, on aina oltava useita toimintoja, ja yksi niistä on sisätilan nesteen, joka voi olla jarruneste tai mineraaliöljy, vaihtaminen ja ilmaaminen (kannen itse kytkinpumppu, suositeltu neste on yleensä ilmoitettu).

Oliko tästä viestistä apua?