Saltar al contenido

Mitä vaaroja on moottoripyörän ajamisessa sateessa?

14 de agosto de 2021
Mita vaaroja on moottoripyoran ajamisessa sateessa

Sade on yksi suurista vihollisista turvallista ajamista; eikä vain moottoripyörille, vaan kaikille ajoneuvoille, jotka kulkevat asfaltilla. Tästä syystä on tarpeen punnita moottoripyörällä ajamisen vaarat näissä olosuhteissa.

Onneksi käsittelyssä ja ajoturvallisuudessa on yhä enemmän edistystä, mikä minimoi auton vieritykseen liittyvät riskit. märkä jalkakäytävä. Ne eivät kuitenkaan riitä, ja siksi on välttämätöntä noudattaa varovaisuutta ja huomiota, koska virhe voi olla paljon katastrofaalisempi kuin kuivissa olosuhteissa.

Moottoripyörän ajamisen tärkeimmät vaarat sateessa

Vaikka monet niistä ovat ilmeisiä kaikille tavallisille käyttäjille, on tärkeää olla unohtamatta riskejä, jotka on kohdattava kuvattaessa märkä asfaltti.

  • On kadonnut näkyvyys. Sade saa muut ajoneuvot ja tiellä näkyvät eri elementit näyttämään huonommilta. Ja sillä ei ole väliä, onko sinulla markkinoiden paras kypärä, koska vesi aiheuttaa edelleen petollisia heijastuksia. Lisäksi on pidettävä mielessä, että muut näkevät myös huonommin, joilla vaarat voivat lisääntyä.
  • Tiedän vähentää tarttumista jopa 50%, mikä aiheuttaa pidon puutteen. Jos tämä on vaarallista, kun puhutaan nelipyöräisistä ajoneuvoista, moottoripyörien tapauksessa se lisääntyy, koska ne ovat paljon alttiimpia luistamiselle ja siitä aiheutuville putoamisille. Tässä tapauksessa voitaisiin varmistaa, että sateen alkaminen on yleensä vaarallisempaa, kun vesi sekoittuu asfaltissa olevan pölyn tai hiekan kanssa ja muodostaa aidon jäähalli se on voitettava mahdollisimman varovalla ajamisella.
  • mahdollisuus vesiliirron. Muista, että ammuttaessa on mahdollista nähdä lätäkkö tai vesiallas, mutta sen syvyyttä on mahdotonta laskea tai jos sen alla on kuoppa. Siksi, kun näin tapahtuu, on tarpeen ryhtyä varotoimiin, hidastaa ja ylittää veden kertyminen moottoripyörän ollessa pystyssä ja kiihtymättä.
  • Lisää jarrutusmatka. On selvää, että liukkaalla jalkakäytävällä mittarit, joita tarvitaan moottoripyörän pysäyttämiseen jarrutuksen aikana, ovat enemmän, joten sinun on laskettava, että tämä voi tapahtua tai hidastua, jotta varmistetaan, että refleksit toimivat ja reagoivat ajoissa.
  • Elementit, jotka ovat maalattu ajotieltä niistä tulee todellisia ansoja, koska ne ovat erittäin liukkaita. Siksi, kun käyt läpi seepra, on parasta tehdä se pimeillä alueilla.
  • Lopuksi viimeinen vaara, johon moottoripyöräilijä joutuu sateessa, on matkan jälkeen. Ja se on, että jos saavut liotettuna määränpäähänsi ja sinulla ei ole vaatteet vaihdettavaksi, se voi tuoda sinulle sairauden.

Maalaisjärki

Mitä tulee moottoripyörän ajo -ohjeisiin näissä olosuhteissa, ne voidaan tiivistää kahdella sanalla: tervettä järkeä. Toisin sanoen on välttämätöntä kiertää hitaammin ja jättää enemmän etäisyyttä muihin ajoneuvoihin, pystyasentoon, erittäin rauhallisesti, kiinnittäen erityistä huomiota ja sopivia asuja.

Oliko tästä viestistä apua?