Saltar al contenido

Moottoripyörän osto ja myynti: siirto

11 de agosto de 2021
article compraventa moto como hacer transferencia

Kun moottoripyörän osto ja myynti useita vaiheita on suoritettava oikein omistuksen siirto. Nämä menettelyt vaihtelevat sen mukaan, toteutetaanko omistajanvaihto vuonna samanaikaisesti tai erikseen.

Samanaikainen omistajuuden siirto

Jos se tehdään samanaikaisesti, ensimmäinen asia on maksaa perintösiirtoveron ja peruuttaa kaikki moottoripyörän mahdolliset maksut. Jälkimmäisen osalta on kuluttava 15 päivää, ennen kuin maksujen peruutus merkitään irtaimen omaisuuden rekisteriin.

Sitten molemmat myyjän ja ostajan on mentävä yhdessä maakunnan liikenteen päämajaan täyttääksesi siirtopyynnön, maksa maksu ja esitä molempien henkilöllisyystodistus sekä ostosopimus ja ajoneuvon asiakirjat. Lopulta heidän on todistettava mekaanisten vetoajoneuvojen kunnallisveron maksu kuluvan vuoden.

Omistuksen siirto erikseen

Siinä tapauksessa, että omistaja vaihtuu erikseen, myyjän on tehtävä myynti -ilmoitus, jonka voimassaoloaika on 10 päivää myyntisopimuksen tai lähetysoikeuden allekirjoittamisesta. Ilmoituksen tekemiseksi myyjän on esitettävä asiakirjat, jotka osoittavat hänen persoonallisuutensa ja osoitteensa sekä ostajan asiakirjat, täytettävä virallinen lomake, maksettava maksu ja todistettava, että hän on maksanut mekaanisten vetoautojen kunnallisveron vuosi, esitä myyntisopimus tai siirto -oikeus, lupa tai ilmoitus ja mahdollisten maksujen peruuttaminen.

Sitten, Moottoripyörän ostajalla on 30 päivää ostopäivästä aikaa hakea ajokorttia nimessään, jota varten sinun on esitettävä sarja asiakirjoja päämajassa. Nämä todistavat myyjän persoonallisuuden ja osoitteen, virallisen täytetyn lomakkeen, maksetun maksun, omaisuuden siirtoveron maksamisen hyväksymisen, kuluvan vuoden kunnallisen ajoneuvoveron, jos myyjä ei esitä sitä, ajoneuvon asiakirjat ja ostotodisteet.

Oliko tästä viestistä apua?